Contactează-ne

Actualitate

Ionela Mardare, locul I la Festivalul Național de Romanțe „Te-aștept pe același drum”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ concursul s-a desfășurat la Zlatna ■ nemțeanca a interpretat romanțele „Viața-i joc de noroc” și „Anii vin, anii trec” ■

La scurt timp după participarea la Festivalul „Crizantena de Aur” de la Târgoviște, nemțeanca Ionela Mardare Mirică a urcat, în zilele de 28 și 29 octombrie, pe scena altui festival de gen, cel de la Zlatna, județul Alba, de unde s-a întors, de data aceasta, cu un binemeritat premiu I.

Aflat la a XIX-a ediție, festivalul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, de Primăria orașului Zlatna și conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor. Nemțeanca (în rochie roz) a urcat pe scenă interpretând două cunoscute romanțe: „Viața-i joc de noroc”, muzica Constantin Baidan, text Angela Georgică și „Anii vin, anii trec”, muzică Paraschiv Oprea și text Aurel Felea.

Evenimentul a fost prezentat de cunoscuții Miruna Ionescu și Octavian Ursulescu, ca și la Târgoviște. Interpreții au fost acompaniați de orchestra dirijată de maestrul Ovidiu Bartoș. Juriul a avut-o ca președintă pe Alina Mavrodin Vasiliu, care a jurizat alături deTraian Jurchelea, interpret de muzică populară și romanțe și de profesoara de canto Georgeta Plută.

Ionela Mardare Mirică este absolventă a Facultății de Istorie-Geografie de la Universitatea „Kogălniceanu” Iași și a Școlii Populare de Artă Bacău. După ce a cochetat ani în șir cu muzica, s-a decis să urmeze cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima” din Cluj, filiala Piatra Neamț, pe care le-a absolvit cu brio. Și-a deschis propria-i școală de canto, ținând cursuri la Piatra Neamț și la Roman.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending