Contactează-ne

Actualitate

Ioan Cănărău, demisie din Europol. „Cînd mă uitam peste umăr, nu mai vedeam pe nimeni în spate“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ decizia vicepreşedintelui Europol ar veni ca urmare a unor dezamăgiri legate de faptul că nu a primit sprijinul scontat de la colegi

După ce a fost de multe ori în centrul atenţiei presei nemţene şi naţionale, Ioan Cănărău, viceliderul Sindicatului Europol, supărat de ceea ce se întîmplă în sistemul poliţienesc şi-a anunţat, pe pagina de socializare, demisia din funcţiile sindicale ocupate, justificînd-şi gestul. Mesajul începe astfel: „Postez ultimele mele apariţii în spaţiul public în calitate de lider de sindicat“.

Vorbesc despre canalizarea politică în care a ajuns Poliţia Română, despre devotament sindical şi realizări, dar şi despre faptul că am fost trădat şi abandonat de colegi şi chiar de sindicatul în care am crezut. Hotărîrea de a nu participa la Consiliul Sindicatului Europol am luat-o cu cîteva luni în urmă, cînd am realizat că am fost abandonat de sindicat, în ansamblul lui, inclusiv de federaţia Publisind şi confederaţia BNS.

Organizaţia n-a ştiut, n-a vrut, n-a putut (nici nu mai contează), să- mi asigure sprijinul necesar. Ştiaţi cu toţii de campaniile abuzive ale IGPR şi IPJ Neamţ. I-am cerut sprijinul inclusiv preşedintelui BNS, domnul Dumitru Costin, de la care am primit doar promisiuni deşarte. Pentru cercetările şi sancţiunile pentru activităţi sindicale, abateri inventate, etc. n-am primit sprijin suficient“.

Acestea sînt susţinerile agentului principal şef de laPoliţia Roman. Ioan Cănărău spune că demotivarea sa a venit încă din luna ianuarie 2022, cînd a protestat în faţa Poliţiei Roman. A fostdezamăgit atunci de faptul că protestului său legitim nu i s-a alăturat nici unul din colegii săi sindicalişti cînd avea credinţa că din ţară vor veni cel puţin 40-50 de poliţişti care să susţină cauza sindicală generală:

„Cînd mă uitam peste umăr, nu mai vedeam pe nimeni în spatele meu. Aş mai fi rămas, aş mai fi făcut multe… dar… cu manageri infractori în uniformă lîngă mine, cu atîţia colegi care m-au abandonat după ce am făcut scut în faţa lor şi au acum ce să pună copiilor pe masă, pentru că n-a reuşit angajatorul să-i execute, cu multă laşitate simţită dinspre această categorie profesională, cu lipsa de curaj a sindicatului de a-mi asigura protecţia… cam ce îmi mai rămâne de făcut? Doar să plec, să-mi văd de viaţă şi să uit, efectiv, că am fost poliţist“.

Ioan Cănărău, în cîteva postări anterioare, a povestit episodul în care i s-a refuzat de către conducerea Poliţiei Roman un schimb de tură cu o colegă, în ziua în care trebuia să-şi ducă tatăl, aflat în scaun cu rotile, la un control medical şi în ziua în care avea şi un proces la instanţă, situaţie în care a cerut judecătorului emiterea unui mandat de aducere, pentru a putea justifica absenţa de la serviciu. . În lipsa preşedintelui Cozmin Andreica, aflat în concediu de odihnă, doi dintre vicepreşedinţii Europol, Ioan Stuparu şi Ionuţ Andrei Pop susţin că din punctual lor de vedere Ioan Cănărău a primit sprijinul sindicatului: „Vom formula zilele următoare un punct de vedere oficial. Ceea ce vă putem spune e faptul că Ionică Cănărău a beneficiat de sprijinul nostru. La Bucureşti nu a ajuns demisia oficială a acestuia. În această dimineaţă (17 iulie -n.r.) colegul nostru era activ pe grupul de whatsapp.

Personal, nu am avut discuţii contradictori cu Ionică, chiar dacă nu întotdeauna am avut aceleaşi puncte de vedere. Lumea trebuie să fie convinsă că noi, ca sindicat, ne vom apăra colegii. Ionică Cănărău a avut asigurat avocat plătit de sindicat la cel puţin două din cercetările disciplinare din ultimii ani, contestaţia noastră fiind admisă iniţial. E drept că după aceea a venit asupra colegului nostru un tăvălug de alte cercetări disciplinare“, a precizat Ionuţ Andrei Pop.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

PNL Neamţ: „Actualizarea sistemului românesc de învățământ este o datorie pe care trebuie să ne-o asumăm”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Liderii liberali nemţeni, alături de preşedintele Klaus Iohannis, îşi asumă o reformă reală a sistemului educaţional din România. Aceasta este una dintre concluziile ce se desprind în urma unei conferinţe de presă, susţinută de preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, alături de senatorul Eugen Ţapu-Nazare şi deputatul Laurenţiu Leoreanu.

„Actualizarea sistemului românesc de învățământ este o datorie pe care trebuie să ne-o asumăm pentru asigurarea viitorului acestei generații și a generațiilor următoare.

1948 este anul în care, prin decretul pentru reforma învățământului, a fost modificat major sistemul de învățământ românesc. De 74 de ani ducem lipsa unei reforme macro-sistemice a sistemului de învățământ, de 74 de ani peticim parcursul școlar al elevilor, parcursul profesional al personalului didactic și evoluția acestei țări, consecință fiind creșterea gradului de analfabetizare și analfabetizare funcțională a României. Da, școala românească produce performanță, dar discrepanțele între școli sunt atât de mari încât generează rupturi de dezvoltare socială și educațională care se văd în societate”.

„Prin actualul proiect de lege construim fundația primei reforme autentice a sistemului educațional din România,aducând modificări concrete, dar, cel mai important, aducând structură, claritate dar și flexibilitate în ecosistemul educațional – elev, student, părinte, profesor, administrație, legislativ, guvern”, au fost câteva dintre declaraţiile liderilor liberali nemţeni.

Aceştia au mai susţinut că în centrul sistemului va fi pus individul, atât elevul, cât şi dascălul:

„Punem în centrul sistemului dezvoltarea individului, fie că vorbim de elev sau cadru didactic. Elevul își recâștigă capacitatea de învățare și de incluziune socială și profesională, cadrele didactice își recâștigă statutul socioprofesional prin creșterea calității actului didactic atât cu ajutorul dezvoltării profesionale dar și prin finanțarea sistemului de învățământ astfel încât metodele și instrumentele utilizate să fie actualizate.

Toate aceste deziderate care reprezintă baza reformei învățământului românesc au apărut urmare celei mai mari consultări din sistem la care am participat și noi prin inițierea dezbaterilor cu sute de cadre didactice și zeci de reprezentanți ai părinților, elevilor și reprezentanți ai autorităților publice locale din Bicaz, Târgu Neamț, Piatra Neamț și Roman, în 11 și 12 august 2022.

Pentru o analiză amănunțită, puteți accesa www.legile-educatiei.pnl.ro

Împreună, așezăm bazele unui sistem de învățământ mai bun, mai performant!”.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist accidentat. Autorul, 71 de ani, victima 72 de ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist în vârstă de 72 de ani a fost accidentat de un şofer de 71 de ani, marţi, 16 august, pe o stradă din Piatra Neamţ.

“Astăzi, 16 august, în jurul orei 11.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, la intersecția străzilor Petru Movilă cu strada Bistriței.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că în timp ce un bărbat, de 71 de ani, din Alexandru cel Bun, conducea un autoturism pe strada Petru Movilă, la schimbarea direcției de deplasare spre strada Bistriței ar fi surprins și accidentat un bărbat, de 72 ani, din Alexandru cel Bun, care se deplasa pe o bicicletă.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea biciclistului. 

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Podul de la Luţca, revoltă îndreptățită

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ doctorul Filip Panait face un rechizitoriu clasei politice actuale ■ el cere imperios construirea unui pod provizoriu din tuburi mari de beton ■ medicul crede că se impune și detașarea în zonă a unui detașament ISU și a unei stații de ambulanță ■

Inerția autorităților locale și centrale, după prăbușirea podului de la Luțca, în 9 iunie,  în a face ceva pentru fluidizarea traficului de la Gîdinți a determinat o mobilizare pe paginile de socializare în organizarea unui protest în fața primăriei Sagna, sîmbătă, 13 august. Acesta nu a adunat însă decît vreo 15 persoane și toate din comunele învecinate.

În acest timp, unul dintre cei mai vocali solicitanți ai construirii podului de pontoane, dr.Filip Panait, de la Bîra, încearcă și el, fără reușită,  să determine pe cei responsabili să acționeze. Medicul vine cu o soluție proprie, ușor de realizat în opinia sa, în condițiile în care la Roman Holtcim are una din cele mai mari unități de prefabricate. Săptămîna trecută dr.Filip Panait a contactat telefonic pe prefectul Adrian Niță, care însă nu a catadicsit, spune medicul, să se țină de cuvînt și să-l caute. Revoltat de atitudinea celor responsabili, dr.Filip Panait face un rechizitoriu întregii clase politice.

”Acum o săptămînă am sunat pe prefectul județului Neamț, numit Adrian Niță, pentru a protesta în legătură cu neimplicarea autorităților în problema podului de la Luțca. I-am cerut să pună niște tuburi mari de beton în albia rîului, pentru a face un pod provizoriu, cum se face la orice lucrare serioasă de pe drumurile naționale, fără a mai apela la armată, care este scumpă, la propriu și la figurat.Prefectul a promis că va cauta o soluție și apoi mă va contacta. Cum nu m-ați contactat voi, așa nu a mai sunat prefectul înapoi. Mai mult, am revenit peste cîteva zile, dar nu a mai răspuns la telefon. I-am transmis și un sms, că poate a uitat, dar… nimic! Nimic este în capul prefectului, după cum nimic este în capul lui Arsene distrugătorul, și nimic în capul prim- ministrului Ciuca bătăii. Le-am transmis domnilor de la PSD și domnilor de la liberali că dincoace de pod va fi o revoluție tăcută în următorii doi ani, timp în care vom face ca niciun vot să nu mai fie dat celor vinovați de nenorocirea noastră economică din următorii 20 de ani”, a scris pe pagina de Facebook dr.Filip Panait. Nici politicienii liberali nu scapă de furia medicului, ce continuă să creadă că stă în puterea electoratului să sancționeze indolența clasei politice.

”Am văzut că domnul Leoreanu, liberalul care este vinovat de dezastrul de pe drumul ocolitor al Romanului (degradarea Ocolitoarei Est. nr.), se agită și declară că vrea jos PSD, ca să intre el să facă un pod nou, cam la fel ca drumul groparilor, lăsat moștenire după ce a plecat spre capitală, ca vrednic apărător al romașcanilor.

Da, ați înțeles bine, următorii 20 de ani se vor învinovăți unii pe alții….

Abandonarea podului de la Luțca de către prefect, și de către guvern, nu poate duce decît la concluzia că ăștia ne abandonează cu tot cu pod.

Am atras atenția, încă de la dărîmarea podului, că drumul ocolitor, prin Gîdinți, este un drum al morții. Iată că accidentul de duminică a făcut ca preotul Antim (preotul de la Mănăstirea Bistrița n.r), considerat un sfînt de către comunitatea ortodoxă, să-și piardă viața în mod tragic și nemeritat. Îmi imaginez ce rugăciuni vor face toți credincioșii care îl iubeau pe părintele Antim. Moartea preotului este doar începutul, pentru că urmează un șir neîntrerupt de morți, cauzate de urgențe medicale și de incendii, la care ambulanța și pompierii nu vor ajunge la timp, din cauza drumului morții ”, mai spune dr.Filip Panait. Acesta crede că în perioada imediat următoare autoritățile locale trebuie să treacă la luarea unor măsuri urgente de rezolvare a unor probleme în cele cinci comune izolate: Bîra, Boghicea, Stănița, Sagna, Doljești. O primă măsură prioritară este în opinia dr.Filip Panait detașarea în zonă a unui detașament de pompieri și a unei stații de ambulanță, în condițiile în care construirea unui nou pod în zonă poate dura și 20 de ani.

 

Citește știrea
AdvertisementTrending