Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Inviat din morti

Știre publicată în urmă cu

în data de

• pompierii militari au resuscitat cu succes un tinar din Secuieni, care a suferit un accident la scaldat • salvatorii de vieti au „eliberat“ si un copil de doi ani, care s-a incuiat singur in casa

Un adolescent in virsta de 17 ani, din comuna Secuieni, a fost „intors din morti“, printr-un efort extraordinar, de catre pompieri, dupa ce a suferit un accident in timp ce se scalda in Siret. Salvatorii, care deservesc echipajul de descarcerare al Detasamentului de Pompieri Militari Roman, au fost nevoiti sa-i faca victimei masaj cardiac extern si respiratie artificiala, timp de minute bune. Locotenent-colonelul Costel Vrinceanu Caraiman, comandantul pompierilor din Roman, a declarat ca misiunea, inregistrata in urma cu doua zile, a fost una „contra cronometru“, mai ales ca accidentul la scaldat s-a petrecut la o distanta apreciabila de municipiu. „In ultima zi a week-endului, la ora 16.39, am primit o alarma de degajare si salvare a vietii unei persoane care a suferit un accident la scaldat. La fata locului, satul Hirlesti, comuna Filipesti, judetul Bacau, a ajuns, in citeva minute echipajul nostru de descarcerare. Victima era Catalin Samson, un baiat in virsta de 17 ani, domiciliat in comuna Secuieni, care s-a inecat in apele Siretului. Adolescentul fusese scos la mal de persoanele aflate in zona, iar, la sosirea echipajului nostru, era in stop cardio-respirator. Subordonatii mei au dat dovada de buna pregatire si au aplicat, imediat, manevrele de resuscitare: masaj cardiac extern si respiratie artificiala, reusind, in cele din urma, sa-i restabileasca baiatului functiile vitale. Ce s-a intimplat ulterior nu mai depinde de noi, acesta a fost preluat de un echipaj de la Salvare, care l-a transportat la spital la Bacau“, a declarat locotenent-colonelul Costel Vrinceanu Caraiman.

Copil „sechestrat“ in casa

O alta interventie spectaculoasa, la care au participat cu succes pompierii militari romascani, a vizat „salvarea“, din locuinta bunicilor, a unui copilas in virsta de doi ani. Darius B., lasat nesupravegheat citeva minute de catre bunicii care au iesit din apartamentul situat in zona Dobrogeanu Gherea, a apucat sa incuie usa pe dinauntru. Proprietarii locuintei nu mai aveau nici o posibilitate sa o descuie si, nevoind sa forteze accesul, mai ales ca se lasa si intunericul, au solicitat sprijinul militarilor. In acest caz a fost mobilizata o autospeciala dotata cu scara culisanta. „Unul dintre militarii nostri a putut avea acces, destul de usor, la geamurile apartamentului, situat la etajul al doilea si, astfel, a patruns inauntru, descuind usa. Interventia a durat citeva minute si s-a terminat cu bine“, a mai declarat locotenent-colonelul Costel Vrinceanu Caraiman.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending