Contactează-ne

Actualitate

Investiții în școlile din Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ una din cele mai importante investiții în infrastructura școlară din Roman, aflată în curs de derulare, este modernizarea corpurilor B și C ale Liceului Tehnologic ”Vasile Sav” ■ investiția este în valoare de 22 de milioane RON, din fonduri europene ■

În ajunul începerii  noului an școlar 2023-2024 primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei,  a făcut o vizită de lucru pe șantierele de la Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” și pe la cel de la Grădinița Nr. 6, structură a Școlii gimnaziale ”Mihai Eminescu” Roman.

”Facem progrese semnificative în ceea ce privește reabilitarea termo-energetică a școlilor noastre. Ne străduim să asigurăm un mediu educațional mai bun pentru copii, iar aceste lucrări au un impact semnificativ asupra calității actului educativ. În cazul Liceului Tehnologic <<Vasile Sav>>, suntem în plin proces de modernizare a sălii de sport, a corpului B și a corpului de ateliere. Lucrările se desfășoară în grafic, iar rezultatele vor aduce o serie de beneficii importante: confort termic sporit pentru elevi și cadre didactice în sezonul rece; eficiență energetică crescută pentru a reduce costurile de întreținere a școlii; măsuri de securitate îmbunătățite; dotări moderne, specifice profilului tehnic”, a punctat primarul municipiului, Leonard Achiriloaei, care a ținut să-i anunțe pe elevii Liceului Tehnologic ”Vasile Sav” și faptul că, împreună cu cei din conducerea unității școlare, s-a găsit o soluție prin care  programul lor școlar nu va fi modificat, ci se va desfășura dimineața, astfel încât să nu fie afectată rutina școlară.

Reamintim faptul că este vorba de un proiect cu finanțare europeană în valoare de 22 milioane lei și că modernizarea liceului va consta într-o serie de lucrări la corpul B și corpul C – acolo unde se află atelierele de pregătire profesională și sala de sport. Lucrările constau în reabilitarea și consolidarea clădirilor, modernizarea instalațiilor de încălzire, precum și înlocuirea acoperișului și a ferestrelor. De asemenea, se vor efectua lucrări de renovare a sălilor de clasă și de laborator și se vor achiziționa echipamente noi, pentru a asigura condiții optime de învățare.

O altă investiție majoră, aflată în derulare este cea de la  Grădinița nr. 6 – structură a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” aflate, reparații ce se fac din fonduri de la bugetul local și unde, primarul apreciază că  se fac progrese semnificative.

”Am început prin schimbarea tâmplăriei, iar acum lucrăm la înlocuirea acoperișului pentru a asigura confortul copiilor noștri și siguranța clădirii. Aceste investiții în educație sunt o prioritate pentru mine și sunt hotărât să ofer celor mici un mediu sigur și confortabil pentru a învăța și a crește”, a mai spus edilul șef al municipiului.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending