Contactează-ne

Actualitate

Investiții importante realizate cu fonduri europene la Spitalul Municipal de Urgență

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Primăria Roman a accesat fonduri europene în valoare de 12.030.739 de lei pentru construcția unei clădiri în care va funcționa Centrul Imagistic ■ acesta va avea în dotare echipamente de rezonanță magnetică, computer tomograf și aparat radio digital ■ obiectivul are ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2023 ■

Primarul Leonard Achiriloaei anunță faptul că reprezentanții administrației locale sunt preocupați de accesarea de fonduri în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale asigurate romașcanilor. În acest sens, s-a reușit accesarea unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 12.030.739 de lei având ca obiectiv Creșterea accsului la servicii medicale de calitate și eficientizarea sistemului de sănătate în municipiul Roman.

Asta prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență, în vederea accesului sporit al tuturor persoanelor la serviciul de îngrijire medicală primară,  având drept scop creșterea calității servicilor către populația din zonele defavorizate”.  Contribuția UE este de 7.484.219 lei, iar data de finalizare a proiectului  sfârșitul lunii decembrie 2023.

„Se lucrează la proiectul de extindere la Ambulatoriul Spitalului Municipal de Urgență Roman, care va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește serviciile medicale oferite comunității noastre. În partea opusă Centrului de Primire Urgențe, se construiește o clădire modernă, formată din demisol și parter, care va găzdui Centrul Imagistic.

Această nouă facilitate va avea legături funcționale directe cu ambulatoriul și CPU, asigurând o comunicare rapidă și eficientă între diferitele departamente medicale. Una dintre cele mai importante îmbunătățiri aduse prin această extindere este recompartimentarea spațiilor existente în ambulatoriu. Cabinetele vor fi reorganizate astfel încât pacienții și cadrele medicale să beneficieze de cele mai bune condiții pentru diagnosticare.

Proiectul de peste 16 milioane de lei – fonduri europene, prevede inclusiv dotarea cu aparatură de ultimă generație, care va permite efectuarea unor investigații precise și detaliate. Printre aceste echipamente se numără unul cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, electrocardiograf și un aparat radiologic digital”, a declarat primarul Leonard Achiriloei, care apreciază că această extindere și modernizare reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale din Roman și dezvoltarea constantă a acestora.

 

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Lică Moșneagu

    9 iunie 2023 at 12:24 PM

    Aparat de radio „digital” am și io, aparat radiologic…(adeka radio „logic”- n-am !)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending