Contactează-ne

Prima pagină

Investiție a Guvernului Japoniei și Ministerului Educației. Tehnologii de ultimă generație la Colegiul de Informatică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în prezența unor oficialități, a fost inaugurat un laborator de informatică ■ la colegiul pietrean se desfășoară Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe și Concursul PROSOFT@NT ■

La Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț a inaugurat astăzi, 5 martie 2025, un laborator modern de informatică, dotat cu 26 de calculatoare all-in-one, tablă interactivă și tehnologie de ultimă generație. Investiția a fost realizat cu sprijinul Ministerului Educației și Guvernului Japoniei, având ca scop susținerea performanței și dezvoltarea competențelor IT ale elevilor pasionați de tehnologie.

La eveniment au participat prefectul județului Neamț, Adrian Bourceanu, reprezentantul Ambasadei Japoniei la București, consilierul Hiroshi Kudo, precum și inspectorul școlar general, Ionuț- Liviu Ciocoiu. Oficialii au marcat acest moment important prin tăierea panglicii și au subliniat importanța unor astfel de investiții în educație, care deschid noi oportunități pentru elevi și profesori.

„Această inaugurare nu este doar despre echipamente moderne, ci despre o viziune orientată spre viitor. Oferim tinerilor din Neamț șansa de a se forma la cele mai înalte standarde, într-un mediu ce încurajează performanța și inovația”, a declarat prefectul Adrian Bourceanu. Evenimentul coincide cu desfășurarea a două competiții de prestigiu la Colegiul Național de Informatică.

Este vorba despre Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (IIOT) și Concursul Național Pluridisciplinar PROSOFT@NT. Profesor dr. Daniela Neamțu, directoarea liceului, a mulțumit tuturor pentru implicare, iar Florentina Ungureanu, inspector școlar, a subliniat că aceste competiții reunesc tineri talentați din întreaga țară și din afara ei, confirmând poziția colegiului drept un centru de excelență în domeniul informaticii.

Prin această inițiativă, autoritățile locale și partenerii internaționali demonstrează un angajament ferm față de viitorul educației digitale, oferind elevilor acces la resurse moderne și oportunități de dezvoltare profesională. La cele două competiții participă circa 200 de elevi și profesori din România, Italia, Republica Moldova și Ungaria, alături de 50 de membri ai comisiilor naționale din mediul universitar și preuniversitar.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending