Contactează-ne

Actualitate

Întîlnire importantă pe probleme de securitate națională și regională

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ deputatul Dan Laurențiu Leoreanu în calitate de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților a primit o delegație a Abasadei SUA la București ■ în cadrul întrevederii s-au abordat chestiuni importante legate de repercusiunile războiului din Ucraina în spațiul est-european și importanța parteneriatului strategic între cele două țări ■

Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, Dan Laurențiu Leoreanu,  a avut în cursul zilei de 14 septembrie,  o întîlnire importantă cu o delegație a Amabasadei SUA la București, în cadrul căreia s-au purtat discuții importante pe marginea parteneriatului strategic între SUA și România,  ca state membre ale NATO.

“În calitate de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților am primit ieri (14 septembrie n. r.) vizita unei delegații din cadrul Ambasadei SUA la București. Întrevederea cu domnul colonel Keith Derbenwick – atașatul apărării, domnul locotenent colonel Aaron Croft – atașat aero și doamna ministru consilier Pamela Ward – reprezentant al Departamentului Comerțului pentru Europa de sud-est a avut ca principal reper relațiile excelente, dezvoltate în marja parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite. Prietenia și alianța noastră reprezintă principalul vector de consolidare a valorilor democratice și de gestionare a provocărilor de securitate, iar situația regională provocată de invazia Ucrainei de către Federația Rusă a evidențiat importanța acestei cooperări” a declarat deputatul Dan Laurențiu Leoreanu.

Acesta a subliniat și contextul geopolitic complicat și  tensionat din estul Europei, în condițiile în care o parte din frontierele României sînt cu Ucraina. “Trecem printr-o perioadă tensionată în estul Europei, dar punțile permanente de legătură cu partenerii noștri, construirea de strategii unitare și consolidarea relațiilor cu aliații noștri fundamentează integritatea siguranței noastre ca națiune suverană”, a mai spus președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending