Contactează-ne

Prima pagină

Intervenții non – stop: cod galben de vânt, polei, ninsori și viscol

Știre publicată în urmă cu

în data de

DN 15 km 267 Ruginesti, carosabil acoperit cu zapada tratata 1 cm, ninge, -7 grade, se actioneaza cu trei utilaje grele

■ trei drumuri județene cu trafic restricționat ■ 6 școli închise ■ navetiștii alerați prin grpuri de WhatsApp ■ un TIR blocat în zăpadă la Trifești ■

În contextul atenționării meteorologice Cod Galben de intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol, nr. 2 din 07.01.2024, valabilă în perioada 07 ianuarie ora 18:00 – 09 ianuarie ora 10:00 Prefectura de Neamț a informat cu privire la aprobarea măsurilor ce urmează a fi aplicate  de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol, în județul Neamț.

Încă de pe 7 ianuarie dimineata s-a intervenit pe toate drumurile cu 84 de utilaje, fiind folosite aproximativ 956 tone de sare și 4,25 tone clorură de calciu.

CJSU aluat decizia să restricționeze traficul auto pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pana mâine dimineata la ora 10 pe următoarele sectoare de drum: – DJ 157 Horia – Trifești –Giulești – Făurei – DJ 157J Podoleni – Negritești – Hoisești – DJ 159 Bahna – Izvoare

În acest context, un număr de școli își vor suspenda mâine cursurile: – Scoala Gimnazială Nr. 1, Comuna Făurei – ⁠Școala Gimnazială, comuna Bahna – ⁠Școala Gimnazială, Comuna Dulcești – ⁠Școala Gimnazială, Comuna Trifești – ⁠Școala Gimnazială “Nicolae Apostol”, Comuna Ruginoasa – ⁠Școala Gimnazială I.I.Mironescu Tazlău

Anunțul suspendării cursurilor va fi făcut pe grupurile elevilor-parintilor-dirigintilor, pentru ca elevii navetisti din zonele precizate sa nu efectueze deplasarea către unitățile de invatamant-unde fac naveta. Directorii unitatilor de invatamant vor anunta dirigintii pentru a li se motiva absența.

S-au mai înregistrat pe parcursul acestei zile probleme pe DN15D, la ieșirea din Județ spre Vaslui, în zona denumită Dealul Mărului, unde din cauza viscolului și a faptului ca mai multe tiruri se deplasau neechipate corespunzător, drumul a fost blocat. A fost instituită restricție de tonaj pentru vehicule cu masă mai mare de 7,5 tone cu excepția autovehiculelor care asigura intervenția pentru situații de urgență, incepand cu ora 13:00, până la încetarea fenomenelor meteo.

Tot astăzi, CLSU Roman, s-a întrunit și a luat decizia ca circulația pe varianta ocolitoare Roman Est să fie închisă pana mâine, 9 ianuarie, la ora 8.

Pe DN 15D, Piatra Neamț- Roman, sector de drum afectat din cauza viscolului, acționează mai multe utilaje și o autofreza.

În afară de situația drumurilor pe care se acționează cu toate utilajele , CJSU este preocupaț și de situația pacienților care necesită dializă și a femeilor însărcinate ; în acest sens am stabilit ca Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Județean Neamț să țină legătura permanent cu medicii de familie astfel încât să se poată sigura intervențiile, transportul sau internările pentru pacienți oricând este cazul.

Până acum nu au fost raportate probleme în ceea ce privește furnizarea energiei electrice.

În momentul de față se acționează pe toate drumurile naționale și județene cu utilaje și material antiderapant. Toți participanții la trafic sunt rugați să evite deplasările dacă nu sunt necesare și sa își echipeze autovehicolele corespunzător anotimpului rece

Mașini blocate la Bahna 

În dimineața de 8 ianuarie, în jurul orei 07:00, pompierii au fost înștiințați că în comuna Bahna două autoturisme au rămas înzăpezite pe DJ 159. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere. Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit două autoturisme: în unul se aflau două persoane iar în celalalt nu era nicio persoană. S-a acționat pentru deblocarea unui autoturism din zăpadă. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Grav accident la Cordun 

Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman au intervenit la un accident rutier produs pe E 85 în comuna Cordun (în zona depozitului Lidl). În accident au fost implicate 2 TIR-uri și două autoturisme. În autoturisme se aflau câte două persoane iar în TIR-uri erau doar conducătorii auto. Până la sosirea forțelor de intervenție trei persoane (2 dintr-un autoturism și 1 dintr-un TIR) s-au autoevacuat.  Pompierii au acționat pentru descarcerarea unui bărbat, conducătorul unui TIR, care a fost preluat ulterior de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman. Accidentatul se afla în stare de semiconstiență, i s-au aplicat manevre de resuscitare de echipajul SMURD TIM. Din păcate, victima, un bărbat de 23 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe ambulanța SMURD TIM a declarat decesul acestuia. Cealaltă victimă, pasageră în autoturism, era o femeie de 20 de ani. Aceasta a fost preluată de un echipaj de la SAJ, în stare de conștiență, și a fost transportată la spital.

TIR blocat la Trifești 

În jurul orelor 19.00 a fost semnalat untir blocat pe DJ 157 (Trifești – Giulești). Șoferul, de naționalitate turcă, este posbil să aibă probleme medicale. La locul solicitării au fost directionate forțe și mijloace de intervenție de la Detasamentul de pompieri Roman (o autospecială complexă pentru intervenție și UTV). Pompierii au reușit să ajungă la TIR -ul blocat în zăpadă. Conducătorul auto a fost transportat cu UTV-ul la o ambulanță pentru a fi dus  la spital.

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Cornel

    8 ianuarie 2024 at 9:08 PM

    Să se închidă școlile din județ,mai ales din Pt Neamț,că e un chin să ajungă elevii la școli aici..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending