Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Inspectorul sef, „batut“ în instanta de directori

Știre publicată în urmă cu

în data de

• cîtiva directori demisi de sefa inspectoratului sînt chemati de aceasta la sediul institutiei • motivul este ca sa se gaseasca „o modalitate de punere în executare a dispozitiilor instantelor“ • care instante au stabilit repunerea lor în functiile din care au fost suspendati • unul dintre directori a cerut daune morale • altul o acuza pe sefa ISJ de abuz în serviciu, formulînd o plîngere penala •

Unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt este gasirea unei modalitati de punere în executare a dispozitiilor instantelor judecatoresti, care au decis ca patru directori de la diverse institutii din judet, suspendati conducerea învatamîntul nemtean, sa fie repusi în functie. În ultimele doua zile, fostii directori Dorin Morosanu, de la Colegiul Stefan cel Mare Tîrgu Neamt, Dan Zaharia, de la Grupul Scolar Vasile Sav Roman, Leonard Vacaru, director la Colegiul Tehnic Danubiana si Constantin Vernica, de la Palatul Copiilor din Piatra Neamt au fost înstiintati ca astazi, 6 iunie, sînt asteptati la Inspectorat, pentru a participa la sedinta Consiliului de Administratie. Toate cele patru cadre didactice au contestat în instanta deciziile de suspendare a lor din functiile pe care le-au ocupat o vreme, întrucît au iesit prost la evaluarea facuta de sefa inspectoratului. „Eu am o hotarîre a Curtii de Apel Bacau prin care se anuleaza ordinul ministrului, de suspendare din functie, si se dispune reinstalarea mea ca director al Colegiului Tehnic Danubiana Roman. Aceasta sentinta poate fi atacata la Înalta Curte de Casatie si Justitie, dar cîta vreme sînt asteptat pentru a se vedea cum poate fi pusa în practica decizia instantei din Bacau, probabil ca nu se va mai face contestatie. Am cerut daune morale si plata cheltuielilor judecatoresti de catre cei care m-au destituit. Daunele morale sînt de 30.000 de lei, iar cele de judecata – de 3.500 de lei. Eu am fost destituit pe 20 februarie 2006, iar contractul de management va expira în 2008. Daca am obtinut reintegrarea pe post, consider ca evaluarea care mi-a fost facuta nu a fost corecta si voi solicita prelungirea mandatului cu o perioada egala cu cea în care am fost suspendat“, a declarat profesorul Leonard Vacaru, director al Colegiului Tehnic Danubiana Roman din 1990 si pîna în 20 februarie 2006.

Directorul de la Vasile Sav n-are emotii în prezenta Dorinei Drexler

Dan Zaharia, suspendat din functia de director al Grupului Scolar Vasile Sav Roman la aceeasi data cu Leonard Vacaru, a confirmat primirea notei telefonice de la Inspectorat prin care este chemat sa participe la sedinta Consiliului de Administratie, dar sustine ca nu se justifica prezenta sa acolo, cîta vreme doar trebuie pusa în aplicare o sentinta judecatoreasca. „Eu stiu ca legea trebuie respectata, nu negociata în Consiliul de Administratie, în care se încearca gasirea unei modalitati de punere în aplicare a unei hotarîri judecatoresti. Nu stiu daca am vreo obligatie ca profesor sa merg la sedinta Inspectoratului. Tot ce stiu este ca trebuie pusa în aplicare o decizie. N-am emotii daca voi merge la sedinta cu inspectorul general Dorina Drexler. Daca aveam, nu mai ajungeam în aceasta faza. Poate are ea… Nu se poate ca, într-un an în care scoala obtine niste calificative extrem de bune, managementul sa fie dezastruos, asa cum reiese din evaluarea pe care mi-a facut-o. Am depus de curînd o alta plîngere penala, prin care o acuz de abuz în serviciu pe Dorina Drexler si îi cer si daune morale“, a declarat directorul Dan Zaharia. Si profesorul Dorin Morosanu, de la Colegiul Stefan cel Mare din Tîrgu Neamt, a fost invitat pentru astazi ca sa dea ochii cu cea care l-a suspendat din functie. „Am fost chemata printr-o nota telefonica sa ma prezint miercuri, 6 iunie, la Inspectorat, si ma voi duce. Instanta Curtii de Apel Bacau a decis sa fiu repus în functie. Asta trebuie sa se întîmple si pentru asta voi merge la Inspectoratul Scolar“, a declarat profesorul Dorin Morosanu. Patru instante din tot atîtea orase ale tarii le-au dat dreptate celor patru directori suspendati din ordin al ministrului, la propunerea conducerii inspectoratului. Aceleasi instante au mai stabilit faptul ca directorii respectivi vor primi diferentele salariale aferente perioadei în care au fost suspendati. Ramîne de vazut din ce buzunar vor fi luati banii pentru a li se face dreptate. Teoretic, ar trebui sa plateasca acela care a gresit cînd a facut o evaluare eronata.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending