Contactează-ne

Prima pagină

Înșelăciune prin intermediul aplicației WhatsApp. Cum a procedat escrocul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ persoana păcălită a trimis banii solicitați și abia apoi a sunat pentru a afla dacă s-a efectuat transferul ■ polițiștii încearcă să identifice autorul ■

În urmă cu câteva zile, Poliția Neamț anunța că a apărut o nouă metodă de înșelăciune, prin utilizarea deja popularului serviciu de mesagerie electronică WhatsApp, oferind câteva sfaturi, pentru a nu cădea în plasa escrocilor. Acestea n-au fost știute, sau au fost ignorate de un nemțean.

Iar acum speră ca anchetatorii să dea de urma făptașului și să-și recupereze prejudiciul. La data de 17 februarie 2025, în jurul orei 09.00, la sediul Poliției municipiului Roman s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, care a sesizat faptul că a fost victima unei înșelăciuni. (FOTO – Meta)

În urma cercetărilor desfășurate s-a constatat faptul că în urmă cu o zi, pe 16 februarie, romașcanul a primit prin intermediul serviciului de mesagerie electronică WhatsApp un mesaj, de pe numărul personal al unei persoane apropiate, prin care aceasta din urmă i-ar fi solicitat să o împrumute cu suma de 3.275 lei.

După ce a realizat transferul sumei de bani, bărbatul ar fi contactat telefonic persoana apropiată pentru a-i confirma transferul. Atunci a constatat că a fost victima infracțiunii de înșelăciune, persoana apropiată nesolicitându-i bărbatului nicio sumă de bani. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru înșelăciune.

Iată sfaturile poliţiştilor pentru utilizatorii reţelelor de socializare şi ai serviciilor de mesagerie: Nu divulgaţi niciodată coduri de verificare WhatsApp. Acestea sunt folosite pentru a securiza contul dumneavoastră, iar furnizarea lor poate permite infractorilor să preia controlul contului;

Verificaţi întotdeauna identitatea persoanei care vă contactează. Dacă primiţi cereri neobişnuite sau urgente, apelaţi direct persoana respectivă pentru a confirma autenticitatea mesajului; Activaţi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp. Educaţi-vă familia şi prietenii. Informaţi-i despre această metodă de fraudă pentru a preveni alte incidente.

Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate şi previne accesul neautorizat la contul dumneavoastră, chiar dacă cineva obţine codul de verificare; Nu daţi curs cererilor financiare sau promisiunilor suspecte. Escrocii pot încerca să vă convingă să faceţi plăţi rapide sau să trimiteţi bani sub pretexte false;

„Fiți prudenți și informați pentru a nu deveni victime ale fraudelor online! Nu efectuați transferuri de sume de bani fără a contacta în prelabil persoana care vă solicit suma de bani, pentru a vă asigura că mesajul este transmis de aceasta”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending