Contactează-ne

Actualitate

Inocență, bucurie, emoție, curiozitate. Pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă începe de la grădiniță

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ copii de la grădinițe din Piatra Neamț, Mărgineni și Tașca au participat la concursul Micii pompieri ■ competiția este inclusă în cadrul Festivalului Copiii - florile vieții ■

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț este preocupat și de aspectele legate de pregătirea copiilor, de la vârsta cea mai fragedă, pentru a cunoaște riscurile în situații de urgență, măsurile de prevenire a acestor riscuri și formarea deprinderilor practice de comportare în situații de urgență.

Pe data de 12 iunie, la sediul Detașamentului de pompieri din Piatra Neamț a fost organizat și s-a desfășurat concursul Micii pompieri, inclus în cadrul Festivalului Copiii – florile vieții – ediția 2024. ”Credem că a fost o zi memorabilă pentru copiii prezenți la activitate, care au arătat că au cunoștințe despre modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență.

În acest an, la competiție  au participat copii de la unităţi de învățământ din municipiul Piatra-Neamț și comunele Mărgineni și Tașca. Inocență, bucurie, emoție, curiozitate și veselie sunt cuvinte ce au caracterizat activitatea. Pe lângă probele de cunoștințe generale despre situațiile de urgență și artistică, pompierii le-au pregătit micilor concurenți un traseu aplicativ cu obstacole adecvate vârstei.

La proba teoretică, care a constat în întrebări despre incendiu, inundații și cutremur, cele patru echipaje participante au fost la egalitate. Nici proba artistică nu a putut face departajarea acestora, copiii fiind foarte bine pregătiți. Rezultatele concursului au arătat că pregătirea copiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă se realizează periodic de cadrele didactice, în conformitate cu parteneriatul încheiat cu Inspectoratul Școlar”.

Acestea sunt precizările dintr-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț. Eforturile micilor pompieri au fost răsplătite de organizatori cu dipolome și dulciuri, după care copiilor le-au fost prezentate de către pompierii militari din tura de serviciu autoutilitarele de intervenție. În organizarea activității s-au implicat cadrele didactice și părinții.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending