Contactează-ne

Actualitate

Înfrângere dureroasă. Metaloglobus – Ceahlăul 2-1

Știre publicată în urmă cu

în data de

Jucătorii Ceahlăului par a fi resimţit din plin şocul produs de scandalul din aceste zile, după ce s-a aflat că solicitarea de finanţare a clubului a fost respinsă de Consiliul Judeţean Neamţ, şi au pierdut partida disputată cu Metaloglobus Bucureşti.

Meciul disputat sâmbătă, 23 septembrie, la Clinceni s-a terminat 2-1, marcatori fiind Matei Moraru în minutul 13 pentru Ceahlăul, respectiv Georgian Honciu, minutul 44, şi Dragoş Huiban, minutul 88, pentru echipa din Bucureşti.

Luând în considerare valoarea loturilor şi rezultatele precedente, Ceahlăul ar fi trebuit să-şi adjudece fără probleme cele trei puncte puse în joc – la debutul meciului Ceahlăul era pe locul şase cu zece puncte, după trei victorii, două înfrângeri şi un egal, în vreme ce Metaloglobus era pe locul 18, fără nicio victorie, doar cu trei puncte din trei egaluri.

Însă Ceahlăul a pierdut toate cele trei puncte şi a căzut două locuri în clasament, semn că s-a întâmplat ceva, iar cel mai probabil este vorba despre impactul negativ al veştii că echipa nu va primi milionul de lei cerut de la Consiliul Judeţean, context în care s-a vorbit inclusiv de retragerea formaţiei din campionat.

Singurii despre care se poate scrie în culori pozitive după meciul de sâmbătă sunt suporterii Ceahlăului, membrii Gate 7, care şi-au însoţit din nou echipa în deplasarea de la Clinceni şi au dominat clar fundalul sonor pe stadion. Dar suporterii… nu joacă şi nu pot aduce puncte în clasament.

În prima repriză Ceahlăul a început ofensiv şi a atacat încă din start, având o ocazie de gol încă din minutul 3, dar şutul lui Petre e scos în corner de portarul gazdelor. Lucrurile au mers în continuare bine pentru galben-negrii, iar în minutul 13 Ceahlăul a deschis scorul, gol semnat de Matei Moraru, autorul unui şut de toată frumuseţea din marginea careului, lateral dreapta.

Apoi însă Ceahlăul a cedat, inexplicabil, iniţiativa şi Metaloglobus a ieşit la joc şi a pus presiune pe careul Ceahlăului. Galben-negrii păreau că aşteaptă pauza, dar înaintea acesteia a venit egalarea. În minutul 44 Georgian Honciu execută superb o lovitură liberă de la aproximativ 21 de metri, trimiţând mingea în vinclul porţii lui Krell.

Egalarea a venit după două minute de la o ocazie mare de gol a lui Llullaku, însă acesta nu a reuşit să profite de o gafă majoră a portarului bucureştean.

După duşul rece al egalării, Ceahlăul dă semne că s-ar fi trezit şi are o ocazie mare în minutul 45, însă Vişinar trage pe centrul porţii din mijlocul careului advers şi mingea este blocată de portarul Raul Avram.

A doua repriză a fost începută destul de bine de Ceahlăul, în atac, cu ocazii de a înscrie, însă a lipsit din nou fie inspiraţia, fie sângele rece în faţa porţii, fie ambele. Oricum golul nu s-a lipit de galben-negrii. Au urmat trei schimbări, nu ştim dacă neinspirate, dar cert este că, după ce Llullaku, Neicuţescu şi Petre au ieşit, Ceahlăul nu a mai contat în atac, înlocuitorii lor, Larrauri, Selmani şi Savu fiind practic inexistenţi în meci.

Aşa că jucătorii de la Metaloglobus au prins curaj şi au dat lovitura decisivă în minutul 88, gol marcat după o fază pornită de la o minge pierdută la centru de Larrauri, ba chiar ar mai fi putut marca şi în prelungiri. Noroc de intervenţiile lui Krell, că altfel scorul final putea fi chiar dezastruos pentru Ceahlăul. Nu că după această înfrângere norii n-ar fi şi aşa destul de negrii pentru echipa din Piatra Neamţ.

 

Vocea suporterilor

Nu avem pe bancă jucători care să reprezinte alternative viabile pentru compartimentul ofensiv. Ca urmare suferim maxim la finalizare după ce Llullaku, Petre şi Neicuţescu termină benzina prin minutele 60-70.

Unii dintre jucătorii nou aduşi nu confirmă şi par a nu avea valoare, unii dintre jucătorii la care s-a renunţat – Ciobanu e cel mai nominalizat – ar fi fost variante mult mai viabile.

Avem carenţe şi la pregătirea fizică, pe final de meciuri ne retragem aproape total, nu mai contăm în atac, adversarii vin peste noi şi înscriu.

Rezervele sunt de departe sub valoarea titularilor.

 

Filmul meciului

min. 3 – Llullaku faultat în marginea careului după o acţiune rapidă de atac. Execută Petre periculos, dar Avram deviază în corner

min. 8 – corner Metaloglobus. Execută Vlad Bogdan la prima bară, dar boxează Krell

min. 9 – lovitură liberă pentru echipa din Bucureşti din marginea careului, lateral dreapta. Execută Cruceru, dar se fluieră un fault în atac

min 12 – şut Cruceru din afara careului, mingea trece la trei-patru metri pe lângă poarta apărată de Krell

min. 13 – 0-1. Gol superb Moraru. Şut spectaculos, plasat, din marginea dreaptă a careului, mingea trimisă cu mult efect îl „ocoleşte” pe Avram şi poposeşte în plasa porţii

min. 16 – centrare periculoasă de pe partea dreptă de atac a Metaloglobus, resping jucătorii Ceahlăului

min. 17 – corner executat periculos, respinge cu ceva noroc Krell, urmează o nouă centrare în gura porţii, de această dată prinde fără probleme portarul pietrean

min. 20 – Onişa şutează peste poartă după o acţiune prelungită de atac a Ceahlăului

min. 27 – Llullaku scapă pe contraatac singur cu un adversar, dar nu reuşeşte să finalizeze cu şut, mingea ajunge la Neicuţescu, însă acesta este deposedat

min. 37 – ocazie Metaloglobus, un jucător advers scapă de marcaj, intră în careu, dar Vişinar reuşeşte să respingă în corner

min. 40  – cartonaş galben Zakir după un fault în careul Ceahlăului

min. 40 – gafează major Avram, mingea ajunge la Llullaku în careu, dar trage mult peste poartă

min. 41 – centrare de pe dreapta a lui Vlad Bogdan, mingea ajunge la Zakir, care reia spre poartă, dar prinde Krell

min. 44 – lovitură liberă foarte periculoasă de la 21 de metri, după un fault a lui Vişinar. Trage Honciu şi înscrie cu un şut superb la vinclu, nicio şansă pentru Krell – 1-1.

min. 45 – cartonaş galben Vlad Bogdan după ce l-a ţinut de tricou pe Onişa.

min. 45 – lovitură liberă de pe partea dreaptă de atac a Ceahlăului. Execută Albino, Vişinar reia din careu, însă pe mijlocul porţii şi apără Avram

min. 47 – corner pentru Ceahlăul, execută Albino, reia Llullaku cu capul, dar pe lângă poartă

min. 49 – Krell greşeşte la o centrare din lovitură liberă, dar până la urmă resping fundaşii Ceahlăului

min. 53 – lovitură liberă pentru Ceahlăul şi cartonaş galben pentru Honciu. Faultul s-a produs la 20 de metri, perpendicular pe poartă. Execută slab Llullaku, în zid.

min. 55 – fază rapidă de atac a Ceahlăului, însă Llullaku nu reuşeşte să paseze în mijlocul careului pentru un coechipier

min. 56 – atac Ceahlăul, Llullaku centrează, însă Petre faultează în atac

min. 61 – ocazie mare Metaloglobus, Marica angajat bine în careu şutează, dar blochează Albino. Corner pentru Metaloglobus – centrare periculoasă, Caramalău reia cu capul peste poartă

min. 65 – cartonaş galben Akwasi, după un fault din spate

min. 65 – fază prelungită de atac a celor de la Metaloglobus, Honciu şutează puternic din marginea careului, puţin pe lângă poartă

min. 66 – cartonaş galben Strahinja Krstevski după un fault dur

min. 67 – centrare periculoasă Petre în centrul careului, respinge un fundaş al gazdelor din faţa unui atacant al Ceahlăului

min. 71 – atac Ceahlăul, insistenţa lui Petre duce mingea în careu la Neicuţescu, dar acesta nu găseşte drumul spre gol

min. 87 – cartonaş galben Larrauri după un fault la mijlocul terenului

min. 88 – 2-1. Gol Huiban după ce a scăpat singur cu Krell, a şutat printre mâinile portarului Ceahlăului. Faza a pornit de la o greşeală a lui Larrauri la mijlocul terenului

min. 90+1 – ocazie Metaloglobus, şut puţin pe lângă poartă după un atac purtat rapid pe partea dreaptă

min. 90+4 ocazie mare Metaloglobus, Marica e angajat în careu, trage, dar respinge Krell

Formaţii

CSM Ceahlăul: Stefan Krell, Tudor Oltean, Bogdan Forisz, Stejărel Vişinar, Pedro Albino, Wiredu Akwasi, Mihael Onişa, Matei Moraru, Patrick Petre (min. 76 – Marius Savu), Mihai Neicuţescu (min. 76 – Santiago Selmani), Azdren Llullaku (min. 60 – Larrauri Pierantonio).

Metaloglobus Bucureşti: Raul Avram, Bradley Diallo (min.59 – Issah Saeed), Georgian Honciu, Ionuţ Voicu (min. 59 – Strahinja Krstevski – min. 76 – Dragoş Huiban), Andrei Sava, Alexandru Gheorghe (min. 76 – Alexandru Iacob), Christ Kouadio, Antonio Cruceru (min. 27 Yassine Zakir), Vlad Bogdan, Vlad Marica, George Caramalău.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending