Contactează-ne

Actualitate

Informare de vreme foarte rea. Ce fenomene meteo sînt prognozate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ specialiştii anunţă ploi moderate, ninsori şi vînt ■ atenţionarea este valabilă în toată ţara, pînă pe 2 aprilie, la ora 21:00 ■ valorile termice scad ■

După cîteva zile însorite şi temperaturi care au ajuns la un nesperat prag de 23 de grade, condiţiile meteo se schimbă dramatic. Meteorologii au emis o informare de vreme rea ce a intrat în vigoare de astăzi, 31 martie, de la ora 12:00 şi expiră pe 2 aprilie, la ora 21:00.

Se anunţă ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vîntului şi manifestări de instabilitate atmosferică. „În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…40 l/mp. Vîntul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul şi sud-estul teritoriului, apoi şi în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăşi 80 km/h.

Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil şi vijelii. Începînd de sîmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineaţa zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar la munte va ninge“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Cea mai caldă zi din intervalul de prognoză pare a fi cea de pe 1 aprilie, cînd pe fondul unui cer variabil ne vom bucura de 22 de grade. În a doua parte a zilei sînt aşteptate ploi. Urmează cea mai blîndă noapte din ultima perioadă, cu o minimă de 10 grade.

De sîmbătă, 2 aprilie, începe un proces de răcire, vor fi doar 17 grade şi plouă. Una din cele mai reci zile pare a fi cea de duminică, 3 aprilie, cînd cu greu se vor înregistra 7 grade, iar dacă prognoza se adevereşte ar putea fi precipitaţii mixte. Noaptea aduce temperaturi la limita îngheţului. La fel va fi vremea şi luni, 4 aprilie, cer acoperit, precipitaţii slabe, 9 grde ziua şi -2 grade vor fi peste noapte.

Marţi, 5 aprilie, se opresc precipitaţiile, însă maxima diurnă saltă la 15 grade. De miercuri, 6 aprilie, începe să se încălzească timid, dar în nici un caz nu vor mai fi temperaturile de pe final de martie. Va fi cer variabil cu soare, 16 grade ziua şi 4 grade vor fi peste noapte.

Joi, 7 aprilie, se anunţă din nou cer acoperit, dar nu plouă. Maxima diurnă ajunge la 18 grade, iar după lăsarea întunericului în zona noastră vor fi aproximativ 5 grade. Vineri, 8 aprilie, revin norii, nu şi precipitaţiile. Mercurul din termometre coboară la 14 grade, iar peste noapte minima saltă la 6 grade. La fel vor fi condiţiile meteo şi sîmbătă, 9 aprilie. Ceva schimbări ar putea veni în ultima zi de pronoză. Duminică, 10 aprilie, avem promisiunea unei maxime de 17 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending