Contactează-ne

Actualitate

Infecțiile respiratorii modifică programul de vizite în spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sunt interzise în totalitate vizitele în unele secții de la Spitalul Roman, iar în altele doar într-un anumit interval orar ■ vor putea fi vizitați într-un salon maxim doi pacienți în același timp ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a luat măsuri de limitare a vizitelor aparținătorilor la pacienții internați în unitatea sanitară. Conform unui comunicat publicat pe pagina de Facebook, aceste măsuri s-au impus a fi luate ca urmare a intensificării, timp de trei săprămâni, a afecțiunilor gripale.

S-a mai ținut cont în luarea acestei decizii şi de răspândirea geografică extinsă a circulaţiei virusurilor gripale la nivelul întregii ţări, dar mai ales de faptul că Ministerul Sănătății a instituit Starea de alertă epidemiologică, cauzată de infecțiile respiratorii. Astfel, la unitatea sanitară romașcană s-au dispus următoarele:

  1. ​Limitarea programului de vizită pentru întreg spitalul. Vizitele sunt permise doar între orele 14.00 – 16.00 cu respectarea tuturor măsurărilor atât pentru personal cât și pentru vizitatori; 2. ​Vizitele sunt INTERZISE în zonele ATI , Terapie Intensivă – Pediatrie și Terapie Intensivă – Cardiologie:

3.​ S-a dispus și realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru personal, cu recomandarea de izolare la domiciliu a celor cu simptome respiratorii; 4.​ Purtarea echipamentului de protecție (măști, mănuși, halate) de către personalul medical și alte persoane care intră în contact cu pacienții;

  1. Realizarea triajului epidemiologic a tuturor vizitatorilor cu interdicția pătrunderii în saloane a celor care prezintă simptomatologie respiratorie; 6. ​Purtarea echipamentului de protecție de către vizitatori este obligatorie pe tot parcursul șederii în secție; 7.​ Va fi permis accesul unui singur vizitator la același pacient, maxim 15 minute, cu posibilitatea de vizitare a maxim 2 pacienți/salon în același timp cu respectarea strictă a procedurilor în vigoare;

8.​ Au fost afișate, la toate intrările în spital, măsurile recomandate de Ministerul Sănătății către pentru populație; 9. Au fost asigurate stocuri suficiente de medicamente antivirale, echipamente de protecție, antiseptice și dezinfectante; 10. ​A fost promovară continuarea  vaccinarii antigripale a personalului medico-sanitar și auxiliar.

Conducerea unității sanitare recomandă, în vederea reducerii răspândirii virusului evitarea aglomerației, aerisirea spațiilor închise și purtarea măștilor de protecție: continuarea vaccinării antigripale, în special populației expusă la risc crescut de îmbolnăvire sau complicații ale gripei: persoane cu de peste 65 de ani, gravide, persoane cu afecțiuni cronice respiratorii sau cardiace.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending