Contactează-ne

Actualitate

Poliția Locală Roman arestează oamenii care curăță trotuarele

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ luni, 15 ianuarie, în Cartierul Muncitoresc din Roman a avut loc un incident grav ■ un cetățean a fost încătușat forțat de polițiștii locali pentru că a fost surprins aruncând zăpada de pe trotuar pe stradă ■ într-un scandal imens, omul a fost încătușat,  în prezența Poliției Naționale ■ ”hoțul de păgubaș” a fost și amendat pentru încălcarea dispozițiilor  unor hotărâri de CL ■

Un ”cameraman” de ocazie a filmat cu telefonul mobil și apoi a postat pe rețelele de socializare un incident petrecut recent în Roman, când Poliția Locală a ”umflat” un localnic care ieșise la curățat trotuarul, probabil, din zona Anton Pann. Cum la locul faptei au apărut imediat trecătorii din zonă, s-a iscat un conflict cât se poate de ”spontan”, în care s-au amestecat cam toți cei de față. În esență în filmulețul de 2,47 minute este surprinsă cearta din fața firmei Sorimar și un echipaj de la Poliția Locală, în care se aud comentariile celor prezenți, față de ceea ce aceștia consideră a fi un abuz: amendarea unui romașcan, care încearcă să curețe trotuarul din fața sediului său, cum de altfel este și recomandarea Primăriei.

Revolta oamenilor e vizibilă. ”Ce pregătire are ăla să poată încatușa un cetățean? Este un simplu paznic.Nu știu de ce le-au dat atâta putere, hoții de la guvern” este de părere Florin Lozneanu, care apreciază că polițiștii locali nu au competență legală în încătușarea cetățenilor.

Cecilia Mancaș de la Asociația ”Născută Înger” spune că omul respectiv , care a ajutat o vânzătoare, din fața unui chioșc, să curețe zăpada, este unul din voluntarii ONG-ului, cel care a fost declarat ”Voluntarul anului 2023”. Cecilia Mancaș se întreabă, retoric, câți știu ce face acest om? Ion Trifan este de părere că trei sferturi dintre polițiștii locali nu ar avea pregătirea necesară funcției pe care o ocupă și le cere să pună mâna pe lopată și să treacă la deszăpezire , nu să vâneze și iarna băbuțele care vând o mână de pătrunjel, pe gangul de la intrareea în Piața Centrală, făcând aluzie la reproșurile care se fac Poliției Locale, vara, când dau amenzi în piețe.

Este condamnată și lipsa de profesionalism a polițiștilor care nu respectă procedurile legale la asemenea evenimente. Este de remarcat că majoritatea comentariilor sunt negative la adresa forțelor de ordine.

La solicitarea redactorilor ”Monitorul”, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Dragoș Toma, a precizat faptul că incidentul apărut pe paginile de socializare și preluat de presa locală s-a petrecut luni, 15 ianuarie, în Cartierul Muncitoresc. ”Polițiștii se aflau în patrulare în zona Cartierului Mihai Viteazu când au constatat că o persoană încalcă prevederile HCL care interzic aruncarea zăpezii curățate de pe trotuar,  pe carosabil. În aceste condiții a fost chemată și Poliția Națională (de către bărbatul încătușat  – n.r). Când i s-a cerut să se legitimeze, bărbatul a devenit recalcitrant (îndemnat și de cei din jur – n.r) și atunci s-a trecut la încătușarea sa. În prezența Poliției Naționale s-a procedat la aplicarea, în conformitate cu prevederile HCL 72/din 2019 a unei sancțiuni contravenționale, în cuantum de 800 lei ( în condițile în care legea prevede amendă între 500 și 100 lei), pentru fapta de a fi aruncat zăpadă pe carosabil.  Pentru refuzul de legitimare a fost amendat cu alți 1000 lei, în baza art.2/p.31 din Legea 61/1991. Dacă amenda este plătitită în temenul legal, cuantumul ei se înjumătățește” a precizat Dargoș Toma.

Rămâne de văzut dacă persoana lezată va contesta în instanță amenda primită.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending