Contactează-ne

Prima pagină

Închisoare pe viaţă în dosarul criminalului de la Târgu Neamţ, care şi-a ucis şi îngropat fiica de 5 ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sentinţa în cazul lui Antonio Arhip a fost pronunţată astăzi, 21 aprilie 2023 ■ acuzatul trebuie să plătească daune de 100.000 de euro unei părţi civile ■

Detenţie pe viaţă este hotărârea judecătorilor în cazul lui Antonio Arhip, un individ în vârstă de 52 de ani, din Târgu Neamţ, care şi-a ucis şi îngropat fiica de 5 ani. Şi mama fetiţei a dispărut misterios de foarte mulţi ani. Sentinţa a fost pronunţată astăzi, 21 aprile 2023, de către un complet de la Tribunalul Neamţ.

„Condamnă inculpatul Arhip Antonio Ilie la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav (…).  Dispune prelevarea probelor biologice (…), după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea adăugării profilului genetic în Sistemul Naţional de date Genetice Judiciare“, se arată în soluţia pe scurt. Instanţa a mai decis ca acuzatul să plătească unei părţi civile din dosar 100.000 de euro, cu titlu de daune morale.

Antonio Arhip a fost trimis în judecată în luna august a anului trecut, acuzaţia adusă fiind omor. Fusese arestat în octombrie 2021, după ce în curtea locuinţei a fost găsită îngropată o fetiţă de 5 ani. Detaliile din acest caz sunt sinistre, bănuindu-se că inculpatul şi-a ucis, în afara fiicei, Andreea, şi o fostă soţie, Magdalena Ursu, din Buhuşi, judeţul Bacău, în vârstă de 26 de ani la data când a fost semnalată dispariţia mamei şi a copilului.

În timpul cercetărilor, Arhip nu a colaborat cu anchetatorii, negând acuzaţiile. Pe 19 octombrie 2021, în urma unei sesizări, anchetatorii au descins acasă la inculpat, în Târgu Neamţ, descoperind cadavrul copilei, îngropat la o adâncime de numai jumătate de metru în grădina din spatele casei. În 2017, bărbatul s-a recăsătorit, dar şi noua soţie a divorţat, în luna august 2021.

Se pare că ea le-a spus criminaliştilor că bărbatul avea un comportament ciudat. Femeia a detaliat, afirmând că i s-a interzis să meargă într-un anume loc din grădina gospodăriei. Acolo fusese improvizat un fel de altar, unde nemţeanul aprindea lumânări şi candele. În această speţă, procurorii au dispus efectuarea unui test ADN, pentru a se stabili dacă este vorba despre fetiţa acuzatului.

Despre cele două victime, se spune că au dispărut pe 8 decembrie 2006. Femeia se despărţise de soţ, obţinând custodia copilei, mama întorcându-se la părinţii săi, în Buhuşi, Bacău. În ziua fatidică, cele două au ieşit în oraş cu tatăl copilei, pentru a-i cumpăra celei mici nişte hănuţe. Cel mai probabil, gândul de a suprima viaţa victimelor a prins contur în mintea bărbatului cu o zi înainte.

Pe 7 decembrie, Magdalena Ursu, însoţită de un executor judecătoresc, s-a deplasat la domiciliul fostului soţ, ocazie cu care Antonio Arhip i-a încredinţat fetiţa, În aceeaşi zi, femeia a luat copilul şi s-a întors la casa părintească, la Buhuşi. Fusese pusă în executare o sentinţă civilă din 26 noiembrie 2006, prin care custodia copilului îi era acordată mamei. Apoi, pe 8 decembrie, tatăl a venit la uşa lor şi nu se ştie cum a reuşit să le convingă să meargă la cumpărături. Se pare că au plecat spre moarte, pentru că de atunci nu au mai fost văzute.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending