Contactează-ne

Prima pagină

„Încercarea de a învrăjbi împotriva noastră părinții și copiii este una meschină“. Dascălii rezistă, continuă greva generală

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru a treia zi, circa 4.700 de sindicaliști nemțeni se află în grevă ■ acțiunea a fost dublată de pichetarea Prefecturii ■ „Domnul premier - general Ciucă ne-a ordonat să intrăm în cazărmi, cu justificarea că noi, cei din Educație, am pune în pericol viitorul copiilor”, declară liderul sindical Gabriel Ploscă ■

Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Neamț, Gabriel Ploscă, este mulțumit că până acum cei 4.700 de sindicaliști, aflați pentru a treia zi în grevă generală, dau dovadă de solidaritate și continuă să refuze intrarea în clase. În  cursul zilei de miercuri, 24 mai, greva generală a fost dublată de pichetarea Prefecturii Neamț.

„Și astăzi suntem în grevă, aproximativ aceeași 4.700 de colegi. În cursul celei de-a treia zile de grevă generală, acțiunea noastră de protest a fost dublată și de pichetarea masivă a Prefecturii Neamț. Din păcate, de la București nu există vești prea bune, decât poate aceea că domnul premier – general Nicolae Ciucă, ne-a «ordonat să intrăm în cazărmi», cu justificarea că noi, cei din Educație, uzând de dreptul legal, de a face grevă, am fi cei care pun în pericol  viitorul copiilor.

Este un «ordin» al generalului – premier, Nicolae Ciucă, care se află în fruntea unui guvern dintr-o țară democratică a Uniunii Europene, de a ne «retrage în cazărmi». Răspunsul nostru este unul clar și ferm: vom intra în clase atunci când Guvernul « pe care-l comadă» va binevoi să rezolve solicitările noastre legitime, pe care i le-am adus la cunoștință, în repetate rânduri.

Încercarea de a învrăjbi împotriva noastră părinții și copiii este una meschină. Nu punem în pericol pe nimeni și, să nu uităm, că și noi, oamenii școlii,  avem copii. Încercăm să reparăm ceea ce se mai poate repara într-un  sistem distrus și ne gândim și la copii. Este necesară o solidaritate între cadrele didactice, părinți și copii, pentru a pune capăt debandadei și subfinanțării cronice din sistem.

Să nu uităm că toți cei care se află pentru a treia zi în grevă au contractul de muncă suspendat și zvonurile potrivit cărora greviștii ar fi plătiți, în aceste zile, dintr-un fond al sindicatelor, sunt false. Sperăm să rezistăm până când puterea politică din această țară se va decide să rezolve revendicările noastre. Din păcate, se vede cum decidenții politici cheltuie discreționar bugetul”, a declarat Gabriel Ploscă. Liderul sindical nu poate estima cât vor rezista în grevă dascălii și dezminte categoric faptul că, Federația Sindicatelor din Educație, ar avea un fond de grevă.

„Dorința celor 72,5% dintre colegii noștri, membri de sindicat, care au hotărât intrarea în grevă generală este elocventă. Când am avansat acest procent ne-am raportat la numărul de 6.010 membri de sindicat, în timp ce procentul de 61,47% raportat de Inspectoratul Școlar la minister este calculat la numărul total de angajați din școlile județului Neamț. Marele pericol pe care vrem să-l evităm este acela ca guvernul să încerce a ne trata ca pe asistații sociali.

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să rezistăm cât mai mult și să fim uniți. Este fals faptul că în România ar exista un fond de grevă. El nu există pentru că membrii de sindicat nu au fost de acord cu acest lucru. Din cotizația de 0,4% din salariul unui sindicalist noi acoperim cheltuielile cu ajutoarele sociale, care se găsesc pe site-ul FSLI. Îi folosim pentru cheltuielile de funcționare ale sindicatului: salarii angajați, organizarea acțiunilor de protest, plata utilităților, acțiuni de formare sindicală, ediatrea reviste Apostolul, etc.”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending