Contactează-ne

Actualitate

Incendiu provocat de siguranţe improvizate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din cauza unor siguranţe fuzibile supradimensionate, două anexe gospodăreşti s-au făcut scrum ■

Un puternic incendiu, provocat cel mai probabil de efectul termic al curentului electric, a mistuit o gospodărie din municipiul Roman.

Flăcările au fost zărite după miezul nopţii, iar pompierii militari au fost alertaţi prin numărul unic de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ la ora 00:40, în noaptea de 31 ianuarie/1 februarie 2022. Forţele de intervenţie au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească de pe strada Cornului din municipiul menţionat.

La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman. Ajunşi la locul evenimentului, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta în interiorul şi la acoperişul a două anexe gospodăreşti, o bucătărie de vară şi o magazie, existînd posibilitatea propagării la locuinţă, aceasta din urmă fiind liptă de anexe, dar şi la o altă gospodărie din imediata apropiere. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite.

Pînă la final au ars acoperişurile celor două anexe pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi şi bunurile materiale din interior (aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile şi obiecte de uz gospodăresc). Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, însă pagubele matareiale sînt considerabile.

Pompierii au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, totul a fost provocat de efectul termic al curentului electric, sau altfel spus a fost vorba de siguranţe fuzibile supradimensionate. Un incendiu devastator, care a fost amplificat devînt, a transformat în scrum două locuinţe din Borleşti, pentru stingerea flăcărilor pompierii militari şi cei voluntari avînd nevoie de nu mai puţin de 4 ore. S-a întîmplat în noaptea de 29/30 ianuarie 2022, apelul pentru ajutor fiind dat la ora 03:15. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul a două locuinţe, aflate la o distanţă de aproximativ 2 metri una de cealaltă, iar focul se extinsese şi la mai multe anexe gospodăreşti.

După finalizarea intervenţiei, pompierii au constatat ca în urma incendiului a ars acoperişul celor două locuinţe pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi (construit din astereală din lemn şi acoperit cu tablă şi plăci de azbociment), 3 tone de plante furajere ce erau depozitate în podul unei case, 800 kilograme de porumb, bunuri materiale aflate în interiorul unei camere dintr-o locuinţă, anexele gospodareşti construite din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp cu bunurile materiale din interior acestora şi 20 ml de gard din lemn.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale la locul evenimentului unei femei de 78 de ani, proprietara locuinţei, care a suferit un atac de panică atunci cînd şi-a văzut agoniseala de-o viaţă distrusă de foc. Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui aparat electric pentru încălzire lăsat sub tensiune (scurtcircut electric).

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending