Contactează-ne

Actualitate

Incendiu devastator la o firmă din Tîrgu Neamţ. 5 ore de luptă cu flăcările

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un depozit de materiale de construcţii a ars ca o torţă ■ pompierii militari au avut nevoie de 5 ore pentru a stinge flăcările ■ cauza nu a fost stabilită ■ în iulie, alt incediu de mari proporţii a izbucnit la Tîrgu Neamţ, în piaţa agroalimentară ■

Un incendiu devastator a mistuit un depozit de materiale de construcţii din Tîrgu Neamţ. Nedoritul incident a avut loc pe 8 octombrie, după lăsarea întunericului, iar militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au avut nevoie de 5 ore pentru a stinge flăcările. Focul a fost alimentat de materialele combstibile şi inflamabile, anvelope auto sau lubrifianţi, aflate în depozit. Deocamdată cauza sinistrului nu a fost stabilită, iar specialiştii lucrează la acest aspect. Totul a început în jurul orei 21:10, cînd au fost văzute flăcările iar incendiul a fost anunţat la ISU Neamţ prin apel la numărul unic de urgenţă 112. S-a reclamat faptul că s-a aprins un depozit de materiale de construcţii şi piese auto în oraşul Tîrgu Neamţ, pe strada Obor. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Tîrgu Neamţ, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă. „Forţele sosite la locul intervenţiei au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la întreaga construcţie, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi“, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Din acest motiv au fost solicitate la locul intervenţiei încă două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Tîrgu Neamţ, cu două autospeciale şi un echipaj de la Piatra Neamţ, cu o autospecială de stingere. Pînă la final s-a transformat în scrum depozitul de materiale de construcţii şi piese auto, realizat din structură de lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi, bunurile materiale din interiorul depozitului (materiale de construcţii pentru finisaje exterioare, materiale pentru instalaţii, anvelope auto, acumulatori auto, lubrifianţi auto şi alte consumabile auto), iar în exteriorul depozitului, au ars circa 20 de metri cubi cherestea, lambriu pvc şi alte materiale de construcţii. Salvatorii nemţeni au luptat cu flăcările, care ameninţau şi o construcţie învecinată, aproximativ 5 ore, iar la final o maşină de pompieri a rămas să păzează locul peste noapte. Din fericire, au fost doar pierderi materiale, nu şi victime omeneşti. Specialiştii ISU Neamţ nu au stabilit încă ce a generat focul şi încă se lucrează pentru identificarea cauzei probabile de producere. Şi în ceea ce priveşte pagubele de la sinistrul petrecut în seara zilei de 8 octombrie încă se mai fac evaluări, dar este cert că ele sînt imense, de ordinul miliardelor de lei vechi. Nu s-a comunicat dacă patronii respectivei societăţi aveau marfa asigurată şi imobilul care a ars în întregime.

14 iulie, alt incendiu devastator

Pe 14 iulie 2018, un incendiul puternic pornit la un operator economic din piaţa de la Tîrgu Neamţ a afectat trei firme, după ce flăcările s-au propagat la construcţiile altor firme. Conform datelor oficiale de la acea vreme, incendiul a fost anunţat prin 112, la ora 19.24. Focul se manifesta la o clădire de pe strada Mihai Eminescu, iar la locul indicat de apelant s-au deplasat şase echipaje de pompieri militari cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de comandă din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi Piatra Neamţ, încadrate cu patru ofiţeri şi 29 de subofiţeri. Forţele specializate au fost sprijinite de cinci voluntari din cadrul SVSU Tîrgu Neamţ. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcţie. Focul puternic a făcut scrum bunuri materiale din interiorul spaţiului comercial cu o suprafaţă de circa 60 metri pătraţi, două congelatoare, un frigider, o maşină de spălat, instant gaz, aparat de cafea, grătar electric, şi alte bunuri electrocasnice, lambriu, instalaţie electrică, tîmplărie pvc, tavanul pe o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi, acoperişul realizat din astereală de lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafaţă de circa 120 metri pătraţi. Incendiul s-a propagat un alt operator economic unde a ars acoperişul realizat din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi, tavanul realizat din bîrne de lemn cu plăci de rigips pe o suprafaţă de circa 60 metri pătraţi şi s-au degradat trei vitrine frigorifice, casa de marcat, două cîntare electronice, maşina de tocat carne, boiler electric şi documente. Flăcările au ajuns la imobilul unei a treia firme unde s-au făcut scrum acoperişul şi mansarda din lemn pe o suprafaţă de circa 200 metri pătraţi şi bunuri din interiorul spaţiului, tavanul din lemn cu o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi. La hala pieţei a ars acoperişul din astereală de lemn cu învelitoare din tablă pe 100 metri pătraţi şi s-a degradat acoperiul halei pe vreo 700 metri pătraţi. Au fost salvate de foc şase buncăre în care erau stocate aproximativ 300 de tone de grîu, clădirea învecinată şi un şopron de depozitare materiale. Toată operaţiunea de stingere a incendiului în care nu au fost înregistrate victime a durat aproximativ 2,5 ore. La final specialiştii au concluzionat că totul a fost provocat de un scurtcircuit la un conductor electric defect.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending