Contactează-ne

Eveniment

Incendii peste incendii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Intervenție în incendiul de la Timișești

■ numai în ziua de 10 ianuarie 2024 au ars din temelii anexe din două gospodării: una din Cordun și cea de a doua din localitatea Dumbrava (Timișești) ■ cauza probabilă de producerii incendiilor incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire ■ s-au produs pagube materiale importante ■

Nu există zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu auzim despre un incendiu, în care se pierd bunuri materiale și adesea și omenești.

Ziua de 10 ianuarie a înregistrat pentru Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, intervenții pe raza localităților Cordun, Dumbrava, din comuna Timișești și Păstrăveni.

La orele 20:22, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Cordun.

”La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Cordun și Detașamentul de pompieri Roman care au acționat cu : trei autospeciale de stingere, un autoturism de serviciu și o ambulanță SMURD. Incendiul s-a manifestat la mai multe anexe gospodărești: un atelier de tâmplărie, camera centralei, un solar și o magazine, cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 3 mc de material lemnos, camera centralei, un solar și o construcție cu rol de depozitare, în care erau materiale lemnoase, scule și ustensile de uz gospodăresc, incendiul manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 300 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire”, precizează IJSU.

În aceeași zi,  pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Dumbrava, comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe de intervenție și mijloace ale ISU, respectiv Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Au contribuit și forțe de la SVSU Timișești. ”La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul unei anexe gospodărești (atelier tâmplărie), cu posibilitatea propagării la locuință și la o anexă din gospodăria vecină.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 5 mp dintr-un perete din lemn al construcției. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de mijlocul de încălzire supraîncălzit”, se mai spune în documentul ISU Neamț.

La ora 21:41 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în comuna Păstrăveni. Au intervenit SVSU Păstrăveni și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unei camere și la podul locuinței cu posibilități de generalizare.

Persoanele din interiorul locuinței erau evacuate.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile din interiorul unei camere (mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic) și s-a deteriorat tavanul acesteia.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

F.O.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending