Contactează-ne

Actualitate

Încălțăminte la modă pentru mamă și fiică – o incursiune printre modelele în trend ale sezonului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Atunci când ai o fiică, ai o prietenă. Aceasta va crește și va semăna tot mai mult cu tine, veți face tot felul de activități împreună și veți lega o prietenie care va dăinui toată viața. Asemenea celor mai bune prietene, în această relație mamă-fiică există și trendul de a purta haine și încălțăminte asemănătoare, stilul fetiței tale se va forma după stilul tău, și puteți ajunge la stadiul în care veți fi confundate cu două surori.

Din fericire, mulți dintre producători se gândesc la varianta aceasta de a crea piese vestimentare în mărimi pentru adulți și pentru copii în același timp, fie că vorbim despre îmbrăcăminte sau despre încălțăminte.

Care sunt cel mai des întâlnite piese vestimentare mamă-fiică?

Bineînțeles că pe primul loc vorbim despre rochii. Această piesă vestimentară, atât de reprezentativă pentru sexul frumos, este pe primul loc când vine vorba de a fi purtată în pereche. Modele interesante de rochii elegante sau casual, atât pentru mamă cât și pentru fiică, se creează pentru diferite ocazii. Fie că vorbim despre rochii pentru petreceri în familie, pentru plimbările de duminică sau pentru diferite ocazii și sărbători, foarte multe mame aleg să cumpere această variantă. Pe lângă acestea bineînțeles că vom întâlni și modele de pantofi mamă-fiică, chiar dacă varianta mamei poate fii cu toc și a fiicei fără. În top se situează adidași damă și adidași copii, modele identice. Bineînțeles că pot fi ținute identice cu ocazia unor sărbători, cum ar fi Crăciunul, când poți cumpăra ținute identice pentru toată familia. În acest caz există și variantele de pijamale sau halate de baie.

Acestea vin de obicei în modele cu imprimeuri reprezentative sărbătorii și cu mesaje haioase. Alte piese vestimentare care se găsesc în variantele pentru mamă-fiică dar și tată –fiu sunt articolele pentru plajă. Costume de baie în același stil, cu același colorit și același model, fac ca mama și fiica să se bucure de vacanța împreună la un alt nivel.

Ce outfit-uri poți crea pentru mamă-fiică?

Atunci când dorești să creezi un outfit mamă-fiică trebuie să ții cont în primul rând de diferența de vârstă și de ce anume se potrivește, ca și model, atât mamei cât și fiicei. Astfel, un outfit mamă-fiică nu este neapărat identic, însă este asemănător. Se vor folosi aceleași materiale, aceleași culori și pe cât posibil același model.

Dacă pentru mamă poți crea rochii decoltate, sau fără bretele, atunci varianta pentru fiică va fi puțin mai conservatoare. La încălțăminte, dacă fiica este mai mică de vârstă se vor evita pantofii cu toc, însă se pot asorta niște ghete copii fete cu ghete de damă. La pijamale și la costume de baie situația nu este atât de complicată. Acestea se pot crea în modele identice, și așa cum spuneam, putem include și pijamale pentru tată-fiu, astfel încât toată familia să sărbătorească în același stil.

Ce faci când gusturile diferă?

Trebuie să iei în calcul și această variantă, în care tu și fiica ta nu aveți aceleași gusturi. Însă, la fel ca la diferența de vârstă, poți păstra doar anumite elemente comune pentru a crea un outfit, el nu trebuie să fie 100% ca cel al mamei. De aceea poți să găsești o variantă prin care să mulțumești ambele persoane, și chiar dacă sunteți diferite ca și stil, să păstrați legătura puternică dintre voi și asta să se vadă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul de Neamţ ameninţă cu judecata liderii PNL

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, Adrian Niţă, spune că îi va da în judecată pe liderii liberalilor nemţeni, după ce aceştia au făcut public un comunicat de presă în legătură cu lucrările efectuate pe podul de pe drumul naţional DN2, la intrarea în municipiul Roman.

Prefectul s-a declarat deranjat de “minciunile și calomniile pe care semnatarii acestui comunicat le-au făcut la adresa mea” şi face precizarea că “îi voi chema în judecată pentru a răspunde civil pentru prejudiciul de imagine pe care mi l-au produs”.

El mai spune şi care este motivul pentru care a luat această decizie: “Această decizie am luat-o deoarece nemțenii nu sunt datori să asiste la bălăcărelile publice proliferate de politicieni care nu s-au remarcat în activitatea lor politică și administrativă decât prin circ și comportament de mahala”.

În ceea ce priveşte starea şi evoluţia lucrărilor la pod, în comunicatul de presă emis de prefect se fac următoarele precizări:

“Reprezentanții DRPDP Iași ne-au comunicat că această activitate a fost contractată de o firmă specializată respectându-se procedurile legale. Operațiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor, montarea rosturilor noi.

Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilatație are termen de finalizare de cel puțin 5 zile/fir. Termenul nu poate fi devansat deoarece sunt folosite în procesul tehnologic betoane speciale cu termen strict de întărire și protecție. Având în vedere complexitatea operațiunii și instalațiile folosite, activitatea nu se poate desfășura pe timpul nopții, ci doar pe timpul zilei. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operațiuni și nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul contractual de finalizare a lucrării este sfârșitul lunii august a.c.

Se încearcă finalizarea lucrărilor într-un timp mai scurt, dar fără a fi afectate etapele tehnologice”.

Citește știrea

Actualitate

Calvarul va mai dura. Cozi de kilometri pe E-85, din cauza lucrărilor de la podul de Horia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ neexistînd rută alternativă, cozile de maşini se întind pe 6-7 kilometri în ambele sensuri ■ problema descongestionării traficului nu are soluţie ■ lucrările ar trebui să fie terminate la finalul lunii august ■

Direcţia Regională de Drumuri Iaşi a început reparaţii la mai multe poduri din raza sa de responsabilitate, printre acestea numărîndu- se şi lucrarea de la cel de Horia, care asigură accesul prin Roman, pe E-85, spre Suceava, Iaşi sau Bacău. Numai că, pe ambele sensuri, zilnic, aglomeraţia depăşeşte limitele normalului.

Se formează cozi de 6-7 kilometri pe ambele sensuri, lucru care irită la maxim conducătorii auto, sau pe cei care tranzitează zona, fiind în concediu. Florin Marius Sima, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Pentinenciare, filiala Bacău, care face naveta, are de fiecare dată probleme, fiind nevoit să plece că cel puţin o oră înainte, pentru a nu întîrzia la serviciu.

„Traficul este îngreunat şi la modul glumeţ aş spune că ar trebui să se aducă un bac care să folosească la traversarea rîului Moldova. Fac naveta de la Roman la Bacău şi de la începutul lunii am mari probleme, pentru că trebuie să iau în calcul un timp suficient pentru a nu întîrzia la serviciu. Luni, 8 august, am stat în trafic 3 ore pentru a ajunge la Bacău, iar astăzi, cînd m-am întors de la Bacău am aşteptat două ore şi jumătate să intru în Roman.

Coada era pînă la Secuieni. În acest timp, la pod nu lucra nimeni. Vreo patru muncitori stăteau în staţia de benzină de la intrarea pe pod, la o cafea şi o ţigară. În coloană erau maşini cu numere din toate judeţele ţării şi foarte multe TIR-uri cu număr de Ucraina. Lumea e nervoasă, iese din maşină, înjură, dar nu are pe cine întreba ce se întîmplă, pentru că nu există cineva care să dirijeze traficul“, a declarat Florin Sima.

Purtătorul de cuvînt al DRDP Iaşi, Neculai Popovici, a declarat că lucrarea are ca termen de execuţie sfîrşitul lunii august: „Operaţiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea şi realizarea găurilor, montarea rosturilor noi. Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilataţie are termen de finalizare de cel puţin 5 zile/fir.

Termenul nu poate fi devansat, deoarece sînt folosite în procesul tehnologic betoane speciale, cu timp strict de întărire şi protecţie. Avînd în vedere complexitatea operaţiunii şi instalaţiile folosite, activitatea nu se poate desfăşura pe timpul nopţii, ci doar ziua. Totodată, în procesul tehnologic există şi pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operaţiuni şi nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul de finalizare a lucrării este sfârşitul lunii august“.

Poliţia Neamţ cunoaşte problema, dar nu are nici o pîrghie de rezolvare, ţinînd cont că nu există variantă ocolitoare. „În acest moment, valorile de trafic sînt foarte ridicate şi din cauza TIR-urilor din Ucraina, care transportă cereale spre Constanţa. Constructorul are un anumit termen de execuţie şi ne dorim respectarea lui.

Dacă lucrarea se prelungeşte, în septembrie începe şcoala şi traficului existent i se va adăuga cel specific transportului şcolar. E adevărat că nu există poliţişti care să dirijeze traficul, dar vorbind de situaţia complicată. Noi verificăm permanent valorile de trafic, pentru a nu exista incidente, dar nu ajută cu nimic“, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvînt al Poliţiei Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

VIDEO: Turist din Iaşi, accidentat de o stâncă desprinsă din Chei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Iaşi, a fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă dintr-un versant muntos din Bicaz-Chei.

“Astăzi, 10 august, în jurul orei 15.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins, accidentând o persoană.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest eveniment”, a declarat subinspector Ciofu Ramona, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conform unor surse neoficiale, în momentul în care s-a produs nedoritul incident, bărbatul era cu soţia şi cei doi copii.

Vom reveni.

UPDATE: Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportat la un spital din Iaşi.

UPDATE 2: Victima a suferit traumatisme la nivelul capului și se află într-o stare gravă – sursa ISU Neamţ

FOTO: generica

Citește știrea
AdvertisementTrending