Contactează-ne

Actualitate

În „valuri“, către centrul de primiri urgenţe. Cu ce patologii au ajuns pacienţii la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în perioada 22-26 aprilie, la CPU s-au prezentat 479 pacienţi, 11 necesitînd internarea la Secţia de Terapie Intensivă ■ în zilele de Paşti la credincioşiii ordodocşi s-au născut zece copii, iar la cel catolic au fost cinci ■

Ca de obicei, în cele trei zile de Paşti adresabilitatea către Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a fost maximă. „Cea mai aglomerată zi dintre cele trei zile de sărbătoare a fost marţi, 26 aprilie, cînd pacienţii au ajuns în valuri către centrul de primiri urgenţe. Astfel, în perioada 22-26 aprilie, la CPU s-au prezentat 479 pacienţi, dintre care 11 au necesitat internarea pe Terapie Intensivă.

Pe restul secţiilor au fost internaţi 157 pacienţi, care au fost aduşi la spital fie cu Serviciul de Ambulanţă – 100, fie cu autosanitarele SMURD – 31, restul ajungînd cu mijloace proprii. Ca şi patologii au fost dureri abdominale, răceli, tuse, indigestii cu vărsături, intoxicaţii alimentare. În toate cele trei zile ale sărbătorii, la spital a ajuns un singur pacient cu accident vascular cerebral.

În cursul zilei de 26 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 12.00, au fost 59 de prezentări. Cea mai gravă situaţie a fost aceea a unui tînăr de 29 de ani, intoxicat voluntar cu spirt medicinal. Familia pacientului a declarat că este o obişnuinţă ca acesta să consume alcool. De data aceasta, obiceiul de a consuma alcool medicinal a făcut necesară internarea la Secţia de Terapie Intensivă“, a declarat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Zilele trecute, la Secţia Oncologie a murit un singur pacient. Dacă în perioada 24, 25 şi 26 aprilie, de Paştile ortodox, la unitatea sanitară menţionată s-au născut 10 copii, la sărbătoarea catolică, una ce a avut loc în zilele de 17,18 şi 19 aprilie, au venit pe lume cinci copii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending