Contactează-ne

Actualitate

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifeşti, scoasă în procesiune la vremuri de secetă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cu aprobarea arhiereului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, icoana sfîntă a fost scoasă în pelerinaj în mai multe parohii ■ în acele localităţi seceta a făcut ravagii ■

O icoană despre care se spune că este făcătoare de minuni se află la Biserica Sfîntul Nicolae din Trifeşti, potrivit credinţei putînd aduce ploaia. Săptămîna trecută, cu aprobarea IPS Ioachim, a fost scoasă în procesiune, aşa cum se consemnează pe site-ul Protoieriei Bacău. Pelerinajul cu icoana a pornit de la Biserica din Trifeşti, fiind însoţită de preotul Ionuţ Giosanu.

Icoana făcătoare de minuni a poposit la mai multe biserici din Protopopiatul Bacău: Burchi, Călineşti, Drăgeşti, Dămieneşti, Pădureni şi Prăjeşti. În fiecare parohie în care a poposit, au fost săvărşite slujbe de sfinţire a apei, rugăciuni de pocăinţă şi rugăciuni la vreme de secetă.

A fost transmis mesajul de binecuvântare al IPS Arhiepiscop Ioachim şi a fost rostită o rugăciunea de pocăinţă. „Ca semn al faptului că Maica Domnului, precum o mamă iubitoare, ascultă rugăciunile smerite ale oamenilor şi le duce la Tronul cel Ceresc, spre lăsarea serii ploaia cea mult dorită deja începuse să se pogoare din cer“, se menţionează pe pagina Protopopiatului Bacău.

Sfînta de la Trifeşti este singura icoană făcătoare de minuni din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, care are o istorie aparte. Cu cîteva sute de ani în urmă, un cioban, care îşi avea stîna pe malul drept al rîului Moldova, a găsit în albia rîului o bucată de lemn. A luat-o şi a încercat să facă focul cu ea. În momentul în care a vrut să taie cu toporul acea bucată lemn, ciobanul a observat că din ea a început să curgă sînge.

Legenda spune că, speriat şi mirat, a mers cu bucata de lemn la preotul satului. Din acel lemn a fost făcută Sfînta Icoană, care s-a dovedit a fi făcătoare de minuni. Faima icoanei făcătoare de minuni de la Trifeşti a depăşit graniţele judeţului Neamţ, iar credincioşi din toată ţara vin să se închine la icoana Maicii Domnului. Acest lucru se întîmpla inclusiv în anii comunismului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending