Contactează-ne

Actualitate

Iată cum va fi vremea pînă la jumătatea lunii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ zilele deosebit de calde vor alterna cu cele mai reci ■ minimele nocturne vor fi la limita îngheţului ■ se anunţă şi ceva precipitaţii, mai ales sub formă de zăpadă ■ astăzi este cod galben de vînt ■

Luna februarie a adus în general vreme bună, însă conform prognozei, pînă la jumătatea lui Făurar zile cu valori termice mult peste media perioadei vor alterna cu cele în care va fi cu mult mai rece.

Minimele nocturne vor fi cam la limita îngheţului, însă cele mai mari probleme le poate crea vîntul. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vînt valabilă pe parcursul zilei de azi, 8 februarie 2022, în intervalul orar 05.00 – 20.00, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei.

„În intervalul menţionat, vîntul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea şi în estul Munteniei, apoi şi în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h şi pe suprafeţe restrînse de peste 70 km/h. Intensificari ale vîntului vor fi pe alocuri şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru şi sud-vest“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care mai anunţă că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, ar putea actualiuzat acest mesaj.

Ziua de ieri, 7 februarie 2022, a fost frumoasă. La ora 10:00, termometrele indicau 2 grade în Piatra Neamţ, 5 grade erau la Roman şi 6 grade se înregistrau la Tîrgu Neamţ. La acelaşi moment la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca erau valori negative de -5 grade şi un strat consistent de nea – 83 de centimetri.

Vîntul făcea ceva probleme la Tîrgu neamt unde indicele de răcire era de 4 grade, la Roman erau -2 grade, dar mai ales pe munte unde sufla cu putere şi era un cod portocaliu de intensificări, condiţii în care indicele de răcire ajunsese la -24 de centimetri, conform ANM. Astăzi, 8 februarie, se mai răcoreşte niţel faţă de intervalul precedent, dar rămînem cu cerul degajat şi cu soare. Maxima zilei nu mai trece de 4 grade, iar în a doua parte a zilei ar putea veni ceva precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă sau chiar zăpadă.

Minima nocturnă va fi uşor negativă, -2 grade. Se încălzeşte la mijlocul săptămînii, iar dacă meteorologii nu dau greş ne vom bucura de soare şi 7 grade. Cu toate acestea, peste noapte minima va fi tot negativă de -1 grad. Una din cele mai calde zile de la început de 2022 se anunţă a fi cea de joi, 10 februarie.

La finele primei decade a ultimei luni de iarnă avem promisiunea unei maxime spectaculoase, de pînă la 10 grade, pe fondul unui cer absolut senin. Acest lucru va influenţa uşor şi regimul termic nocturn, iar după lăsarea întunericului minima ajunge la 1 grad, cu plus.

Vineri, 11 februarie, se face chiar şi mai cald, rămînem cu timp bun, soare, şi pînă la cel mult 12 grade. Totuşi, noaptea va fi mai rece, cu o minimă la limita îngheţului, 0 grade. În week-end se răceşte, iar în perioada 12 – 13 februarie vor fi 5, respectiv 3 grade şi ar putea ninge.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending