Contactează-ne

Actualitate

Iarna nu se dă dusă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii spun că vor fi zile în şir cu precipitaţii, preponderent ninsoare ■ pînă spre sfîrşitul lunii vor fi termperaturi modeste ■ nopţile aduc temperaturi negative ■

Pare că nu mai scăpăm de vremea rea şi codurile colorate de vînt, lapoviţă şi ninsori, iar la finele primei luni de primăvară meteorologii nu ne dau veşti bune. Pînă sîmbătă, 20 martie, la ora 10:00, este în vigoare o informare meteo care anunţă precipitaţii importante cantitativ, în general sub formă de ninsoare.

În acelaşi interval de timp, jumătatea vestică a judeţului Neamţ este sub atenţionare cod galben de vreme severă. Specialiştii anunţă că în zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel deja depus. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că ieri, 18 martie, la ora 10:00, erau valori termice modeste şi termometrele indicau 1 grad, în tot teritoriul, mai puţin la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca unde se înregistrau -8 grade. Tot acolo este un strat consistent de nea, care atingea ieri 105 centimetri.

În restul teritoriului abia era în centimetru de nea. Ziua de 19 martie nu prea aduce nici o noutate din punct de vedere meteorologic. Din nou va fi lapoviţă, dar şi episoade cu ninsoare şi nu va fi mai mult de 1 grad. În schimb, noaptea va fi mai rece şi trecem la o minimă negativă de -2 grade. În prima zi de week-end, sîmbătă 20 martie, rămînem cu precipitaţiile mixte, în cel mai bun caz, dar va fi mai cald, 3 grade la amiază şi o minimă nocturnă de – 2 grade.

Ceva schimbări în registrul meteo sînt aşteptate duminică, 21 martie. Dacă meteorologii au dreptate, norii se risipesc şi vedem soarele după o bună perioadă de timp. Din acest motiv va fi sensibil mai cald, lar la prînz mercurul din termometre saltă pînă la 5 grade, iar minima nocturnă va fi de -2 grade. Vestea rea este că luni, 22 martie, se reîntorc precipitaţiile sub formă de ninsoare, ziua va fi 1 grad, iar noaptea aduce -1 grad.

Nu este nici o schimbare în registrul meteo nici marţi, 23 martie, cînd din nou ninge la cel mult 1 grad ziua şi -3 noaptea. Dacă previziunile se adeveresc, de aceleaşi condiţii meteoriologice vom avea parte şi la mijlocul săptămînii viitoare. Miercuri şi joi, în perioada 24 – 25 martie, continuă ninsorile slabe sub formă de zăpadă. Nu sînt modificări nici în registrul termic, astfel că valorile termice diurne vor fi de 1 grad, iar cele nocturne nu trec de -3 grade.

Ceva schimbări se anunţă abia cu începere de vineri, 26 martie, cînd ninsorile se opresc, dar nu scăpăm de nori. Se mai îmbunează şi temperaturile, iar ziua mercurul din termometre saltă la 5 grade. Şi peste noapte vor fi valori pozitive, dar modeste, de 1 grad. Sîmbătă, 28 martie, vor fi 6 grade, iar duminică, 28 martie revedem soarele după o săptămînă şi se vor înregistra 7 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending