Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

I-AU ARESTAT

Știre publicată în urmă cu

în data de

• asa-zisul „Clan Tîtã“ a fost decapitat • Adrian Botez si locotenentul sãu, Zavate, au fost arestati de Curtea de Apel Bucuresti • ceilalti trei învinuiti au interdictia de a pãrãsi tara • toti cei 5 acuzati din acest dosar au fost prezenti ieri, în sala de judecatã • conform procurorilor DIICOT, acestia pregãteau un atac împotriva „grupãrii Donose“ • la locuinta lui „Tîtã“ anchetatorii au gãsit armament si munitie •

„Clanul Tîtã“, o grupare de tineri din Piatra Neamt, a fost decapitat ieri, 4 februarie 2008, de cãtre magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti. Judecãtorii au emis mandate de arestare pentru 30 de zile pentru Adrian Botez Marin, zis „Tîtã,“ si locotenentul sãu, Ion Zavate. Acestia au fost condusi din sala de judecatã direct în arest. Ceilalti trei, Costel Acozmei, Vasile Sorin Mazilu si Marin Mircea Sava, vor fi cercetati în stare de libertate, aplicîndu-li-se interdictia de a pãrãsi tara. Surprinzãtor, toti cei 5 nemteni au fost prezenti în sala judecatã. „Pentru Adrian Botez Marin si Zavate Ion s-a luat mãsura arestãrii preventive pentru 30 de zile, iar pentru Acozmei, Mazilu si Mircea s-a aplicat interdictia de a pãrãsi tara“, a declarat Gabriela Neagu, purtãtor de cuvînt al Parchetului General. Asta înseamnã cã primii doi au rãmas în Bucuresti, în arest, iar ceilalti se întorc în Piatra Neamt. Reamintim cã procurorii DIICOT Bucuresti i-au retinut pe nemteni pe 18 ianuarie 2008, într-o actiune ultrasecretã la care au mai participat 50 de luptãtori din Gruparea Specialã de Interventii „Acvila“. Nemtenii au fost sãltati direct din pat si dusi în fata instantei de judecatã de la Tribunalul Bucuresti, dar nu s-au emis mandate de arestare, ci instanta a apreciat cã pot fi cercetati si în stare de libertate. Procurorii au fãcut recurs si au repurtat o victorie partialã la Curtea de Apel Bucuresti. Implicarea oamenilor legii se pare cã a stopat un rãzboi între „Clanul Tîtã“ si „Gruparea Donose“ (asa cum se specifica într-un comunicat al DIICOT Bucuresti), primii fiind pregãtiti sã foloseascã arme de foc pentru victorie. Punctul de plecare dintre cele douã clanuri este un scandal din noaptea de Revelion cînd în clubul Hotelului Central, Bobi Carabulea, un apropiat al „Grupãrii Donose“, pe numele sãu adevãrat Daniel Dragos, a înjunghiat doi apropiati ai „Clanului Tîtã“. Din acest moment, Adrian Botez Marin, zis „Tîtã“, a pus la cale un plan menit sã ducã la exterminarea membrilor grupãrii rivale. În afarã de rãzbunare, se urmãrea obtinerea controlului asupra orasului Piatra Neamt si preluarea sferei de influentã în lumea interlopã. Toti cei 5 sînt acuzati de constituire în grup infractional organizat, contrabandã cu armament si detinere, fãrã drept, de arme si munitii.

Arme aduse din strãinãtate

Disensiunile dintre cele douã clanuri din Neamt au ajuns la urechile anchetatorilor pe 12 ianuarie 2008. Dupã scandalul din noaptea de Revelion, conflictul s-a mutat la Spitalul Judetean. Atunci a fost necesarã interventia fortelor de ordine pentru a aplana conflictul dintre cele douã pãrti. Conform procurorilor, Botez a contactat cunoscuti din tarã si strãinãtate pentru sprijin în declansarea rãzboiului. A dispus „subordonatilor“ sã intensifice actiunile de filaj si supraveghere în vederea identificãrii resedintelor permanente sau temporare ale membrilor grupãrilor adverse, precum si pentru aflarea intentiilor acestora fatã de organizatia sa. I-a contactat pe membrii grupãrilor rivale de pe raza judetelor Neamt si Bacãu, încercînd sã-i determine pe acestia sã nu se implice în conflictul declansat cu „clanul Donose“. Mircea Florin Savu, zis „Ciccio“, împreunã cu o altã persoanã au fost trimisi în Italia, la Roma, în vederea achizitionãrii armelor de foc tip revolver, Uzi, si pistoale cu amortizor, arsenal ce urma sã fie folosit în actiunea de rãzbunare. Procurorii au indicii cã armele au fost achizitionate de la o filierã care actioneazã în Spania si Italia sub comanda temutului infractor român Ion Clãmparu. Mircea Florin Savu, pe perioada cît s-a aflat în Italia, a fost directionat telefonic de cãtre liderul retelei, cãtre o grupare din care fac parte un cetãtean român stabilit în Italia, un cetãtean de origine africanã, precum si un italian, de la care urmau sã achizitioneze armamentul, precum si aparatura de interceptare. În primele 9 zile din acest an, Tîtã si-a mobilizat, instruit si înarmat membrii, acestia fiind învãtati cum sã ucidã interlopii din gruparea adversã.

Vila lui „Tîtã“, depozit de armament

Perchezitia la vila lui Botez, din noaptea de 17 spre 18 ianuarie, i-a gãsit pe cei 5 învinuiti sub acelasi acoperis. Anchetatorii au gãsit mai multe arme si munitie. În curtea interioarã a imobilului a fost descoperit un cartus tras; în podul locuintei, o puscã ce pare a fi cu aer comprimat, calibru 5,5 mm, o puscã artizanalã ce pare a fi cu aer comprimat, cu pat din lemn fãrã serie, un pistol cu gaze, calibrul 9 mm, plus un încãrcãtor cu 6 cartuse si trei cutii cu alice. La etajul 1 s-au gãsit 5 cartuse cu gaze calibrul 9 mm si o sabie tip samurai scurtã cu teacã si mînerul de culoare albastrã. Dupã o canapea, într-o pungã de plastic, era un pistol cu aer comprimat cu inscriptia Walter CP88 si o sabie tip samurai. Au mai fost ridicate 16 statii de emisie receptie de diferite tipuri, cu încãrcãtoarele si suporturile aferente, iar aparatura era utilizatã la activitãtile de filaj. S-au mai gãsit 7 sticle cu substante inflamabile cu miros de benzinã, un flacon cu 3 comprimate de culoare bej, precum si foarte multe telefoane mobile. La locuinta altui acuzat, în pod, s-a descoperit o pungã din material plastic, de culoare neagrã, în care se afla, înfãsurat într-un prosop, un pistol cu glont Magnum 44 model 1966 si 4 cartuse de acelasi calibru. Pentru nici una dintre armele descoperite, infractorii nu detineau documente legale de provenientã si nici autorizatii de portarmã. Chiar si în aceste conditii, la termenul de arestare de pe 18 ianuarie, toti au fost lãsati în libertate de judecãtorii de la Tribunalul Bucuresti si, ca si cum le era permis, li s-a atras atentia „sã nu poarte, sã nu detinã si sã nu foloseascã arme de foc“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending