Contactează-ne

Actualitate

Hoţ cu nărav

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 23 de ani, din judeţul Bacău, s-a obişnuit să fure din locuinţele cetăţenilor din comuna Moldoveni însă, în cele din urmă, a fost capturat de oamenii legii. Acesta a fost identificat pe 12 februarie, de lucrătorii din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Români, în prezent fiind cercetat sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de furt calificat din locuinţe.

În seara de 7 februarie, în jurul orei 19, tînărul s-ar fi deplasat la locuinţa unei femei de 74 de ani, din comuna Moldoveni, iar prin escaladarea unui gard ar fi pătruns fără drept în curtea locuinţei acesteia, de unde ar fi sustras o bicicletă. Tot în februarie, în timpul nopţii, tînărul ar fi pătruns fără drept în locuinţa unei femei de 45 de ani, din Moldoveni şi în casa unui bărbat de 52 de ani, tot din Moldoveni, cu intenţia de a sustrage băuturi alcoolice şi bani, iar întrucît nu a găsit ceea ce căuta, a părăsit ambele locuinţe fără a sustrage bunuri. În noaptea de 10/11 februarie, tînărul din Bacău ar fi intrat fără drept şi în locuinţa din comuna Moldoveni, aparţinînd unei femei din Roman, de unde ar fi sustras circa 150 litri de vin, dar şi articole de îmbrăcăminte în valoare de 2.000 de lei“, a anunţat conducerea Poliţiei Neamţ.

Individul a fost reţinut luni, pentru 24 ore, şi încarcerat în arestul IPJ Neamţ, urmînd să fie prezentat procurorului cu propunerea de arestare preventivă. Într-un alt caz, poliţiştii din Bicaz au fost sesizaţi pe 10 februarie despre faptul că un bărbat de 33 de ani, din Borca, a fost deposedat prin violenţă de o sumă de bani, autorul fiind necunoscut. Cercetările au stabilit că în timp ce se deplasa spre casă, victima a fost acostată de un tînăr de 28 de ani, din Vînători Neamţ. Agresorul a lovit bărbatul cu pumnii în faţă, iar cînd a căzut la pămînt i-a luat banii. Pe 12 februarie suspectul a fost reţinut urmînd a fi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Bicaz, cu propunere de arestare preventivă. (T. CIOBOTARU, G. MUNTEANU)

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending