Contactează-ne

Social

HeidelbergCement, amplu proiect social

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proiectul în care este implicată şi Asociaţia Volunteer for life va asigura servicii stomatologice gratuite pentru copii şi tineri vulnerabili din trei localităţi din Neamţ ■ este vorba despre comunele Taşca, Bicazul Ardelean şi Bicaz Chei ■ proiectul a presupus o investiţie de peste 80.000 de euro într-un cabinet, continuîndu-se multe alte parteneriate între entităţi publice şi private ■

Peste patru mii de copii şi tineri cu risc social din Judeţul Neamţ pot beneficia gratuit de servicii stomatologice, în cadrul clinicii Dental Life Social.

În condiţiile în care statistici recente arată că în România există un medic stomatolog la fiecare 728 de locuitori din mediul urban şi un medic stomatolog pentru fiecare 4.445 de locuitori din mediu rural, proiectul iniţiat în 2020 de Asociaţia Volunteer for life, împreună cu HeidelbergCement România, vizează îmbunătăţirea stării de sănătate şi accesul la servicii stomatologice de calitate pentru populaţia tânără, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 30 de ani, din localităţile Taşca, Bicazul Ardelean şi Bicaz Chei.

Clinica este rezultatul unei investiţii de peste 80.000 EUR, buget susţinut de HeidelbergCement România, şi este alcătuită din două cabinete, unul pentru pediatrie, iar altul de chirurgie maxilo-facială, pentru tratamente extinse, ambele dotate cu echipamente de ultimă generaţie. Copiii şi tinerii cu risc social, luaţi în evidenţa autorităţilor pentru sprijin financiar, pot beneficia de consultaţii, extracţii, detatraje, tratamente de canal sau tratamente de profilaxie şi multe altele.

„Parteneriatul pe care l-am construit împreună cu cele trei primării din judeţ şi cu voluntarii inimoşi de la Asociaţia Volunteer for Life vine ca răspuns la discuţiile pe care le avem de mulţi ani cu reprezentanţii comunităţii locale. Este parte a unui demers constant de consultare a părţilor interesate pe care îl implementăm încă din 2013 în toate cele trei comunităţi care ne găzduiesc fabricile de ciment.

Ne bucurăm de fiecare dată când putem investi în infrastructură şi servicii care aduc beneficii localnicilor de pe langă fabricile noastre, pentru că suntem conştienţi că un mediu economic sănătos şi durabil este direct proporţional cu bunăstarea populaţiei din zonă. Considerăm că accesul la servicii medicale de calitate este o necesitate, nu un lux, iar acest proiect vine să acopere o nevoie urgentă, identificată pe parcursul discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii locali.

În timp ce sperăm ca un număr cât mai mare de tineri să poată beneficia de acest sprijin, ne dorim totodată ca proiectul să devină un exemplu de bună cooperare între mediul privat, mediul public şi sectorul nonguvernamental şi să fie replicat cu succes şi în alte comunităţi“, a transmis Bogdan Arnăutu, manager de comunicare şi sustenabilitate HeidelbergCement România.

Primăria comunei Taşca a asigurat spaţiul de 90 metri pătraţi necesar cabinetului şi asigură furnizarea de utilităţi apă, energie termică, electricitate, cu titlu gratuit în baza parteneriatului încheiat cu Asociaţia Volunteers for Life. În acest an, serviciile medicale sunt asigurate în baza unor contracte de voluntariat de un medic stomatolog şi un medic chirurg stomatolog.

Personalul medical şi asistentele vor intra, pe termen lung, în responsabilitatea celor trei primării, care, începând de anul viitor, în baza unei hotărâri de consiliu local, urmează să angajeze cel puţin doi medici şi un asistent medical. Cabinetul deţine toate certificatele şi Autorizaţiile de funcţionare emise de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ şi Colegiul Dentiştilor Neamţ.

„Îngrijirea medicală stomatologică este de multe ori neglijată în rândul populaţiilor vulnerabile, din cauza costurilor mari pe care tratamentele sau prevenţia le presupun. Din păcate, atunci când se agravează, aceste probleme pot avea consecinţe serioase la nivelul stării generale de sănătate sau al capacităţii de integrare socială. Prin acest proiect ne-am propus să întindem o mână de ajutor tinerilor şi copiilor fără posibilităţi şi să facem posibilă urmarea la timp a tratamentelor stomatologice de care aceştia au nevoie“, spune Ionuţ Ursu, preşedintele Asociaţiei Volunteer for Life.

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement. HeidelbergCement România SA deţine trei fabrici de ciment, situate la Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 18 staţii de betoane, opt cariere şi cinci balastiere de agregate, iar investiţiile realizate în România depăşesc 520 de milioane de euro.

Dezvoltarea durabilă este cel mai important element al filosofiei companiei care acordă o atenţie specială protejării mediului, prin investiţii constante şi substanţiale în tehnologii de vârf, dar şi în programe de educaţie şi formare profesională.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Greu cu procurarea lemnelor de foc

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Direcția Silvică Neamț a reușit să vîndă de la începutul anului și pînă la 1 septembrie 73 mii metri cubi de lemn de foc ■ cele 13 ocoale silvice au primit între 1 iulie-1 septembrie 1880 de cereri, din care au putut onora 840 pentru un volum de 5562 metri cubi ■

În condițile în care meteorologii vorbesc despre o iarnă grea, oamenii sînt îngrijorați  în sensul că aprovizionarea cu lemne se face din ce în ce mai greu și la prețuri din ce în ce mai mari, în funcție de calitatea lemnului tăiat. Solicitările  de lemn de foc la nivelul Direcției Silvice Neamț sînt destul de mari și greu de onorat.

Purtătorul de cuvînd al Direcției Silvice Neamț, Viorel Timișescu, a declarat pentru ”Monitorul” că în perioada 1 iulie-1 septembrie,  la cele 13 ocoale silvice din județ au fost depuse 1889 cereri,  pentru 15.500 metri cubi lemn de foc. ”Am reușit să onorăm doar 840 cereri pentru un volum de 5562 metri cubi. Pentru zona Romanului pînă la sfîrșitul lunii septembrie vom avea un disponibil de 1900 metri cubi. Prețurile pentru acest lemn de foc variază între 60 lei și 390 lei metru cub, în funcție de specie, sortiment și condiția de livrare, în sensul în care livrarea se face la drum auto sau în depozit și în funcție de specie: rășinoase sau foioase de esență moale sau tare. De la începutul anului și pînă în prezent Direcția Silvică Neamț a vîndut către persoane fizice un volum important de masă lemnoasă, respectiv 73 mii metri cubi de lemn de foc”, a precizat Viorel Timișescu.

Direcția Silvică Neamț publică pe pagina sa de Internet, din două în două săptămîni,  disponibilul de masă lemnoasă, livrată populației și prețurile de vînzare. În medie o sobă, spun specialiștii, consumă într-o iarnă 10 metri cubi, la o casă cu o sprafață de 60-100  metri pătrați. Locuințele care au centrale termice pe lemn și o suprafață de 150 metri construiți, consumă într-o iarnă normală 5 metri cubi de lemn, de esență tare. O sobă poate consuma minim 2000 metri cubi și maxim 4000 mii, în funcție de calitatea lemnului și de calitatea construcției, dacă aceasta este izolată sau nu. Un metru cub de lemne este echivalent 700-800 kg. lemn uscat și 1000 kg. lemn verde.

Conform informațiilor furnizate de directorul Direcției de Statistică Neamț, Claudiu Harabagiu,  în județul Neamț, la recensămîntul din 2011 existau 218.108 locuințe, din care foloseau lemn de foc 134.502 și 750 combustibil lichid. Potrivit sursei citate numărul de locuințe încălzite în prezent cu lemne de foc va fi cunoscut la finalizarea recensămîntului de anul acesta, pentru că în formularul de recensămînt  a existat o întrebare referitoare la modul de încălzire a locuinței.

Citește știrea

Actualitate

Peste 100 de bunici pleacă la tratament balnear. Locuri sînt la renumite staţiuni din ţară

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Casa Judeţeană de Pensii anunţă alocarea unui număr de 115 bilete în mai multe staţiuni ■ beneficiarii trebuie să ajungă la băi în perioada 29 - 31 iulie 2022 ■

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ anunţă că, pentru cea de-a zecea serie de bilete de tratament balnear, ce are ca dată de intrare în staţiuni perioada 29 – 31 iulie 2022, s-a realizat alocarea unui număr de 115 bilete de tratament balnear. Unele sînt în staţiunile Covasna, Căciulata, Sarata Monteoru, Amara, Bălţăteşti, Eforie Nord, Herculane, Lacul Sărat, 1 Mai – Oradea, Felix sau Pucioasa.

Alte tichete au fost pentru Olăneşti, Buziaş, Sîngeorz – Băi, Slănic Moldova, Sovata, Tîrgu Ocna, Vatra Dornei şi Nicolina. Biletele sînt alocate prin aplicaţie informatică, beneficiarii fiind înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament. Lista cererilor aprobate poate fi verficată la sediile Casei Judeţene de Pensii din Piatra Neamţ şi Roman.

Mai este disponibilă şi pagina de internet a Casei de Pensii Neamţ, https://www.pensiineamt.ro/bilete-de-tratament. Reamintim că ridicarea biletelor de tratament balnear alocate se realizează numai după informarea telefonică, la data stabilită, de luni pînă vineri, în intervalul orar 8:30 – 13:00. Informaţii privind biletele de tratament pot fi solicitate telefonic la numărul 0233.211353 sau la două adrese de email.

Una este silvia.panaite@cnpp.ro sau maria.diaconu@cnpp.ro. Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tatament, potenţialul beneficiar trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii, cu cel puţin 30 de zile înainte de prima lună din perioada în care se solicită sejurul, doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de anexa nr. 1 la Criterii.

Cererea trebuie completată corect cu toate elementele prevăzute în document, necesare în vederea identificării solicitantului, opţiunilor acestuia şi a categoriei de beneficiar, urmînd ca restul documentelor să fie ataşate cererii la momentul eliberării biletului. De menţionat este faptul că, pînă la acest moment, la Casa de Pensii sînt depuse 4.725 de cereri de tratament pentru anul 2022, fiind valorificate, în primele nouă serii, doar 917 bilete.

Citește știrea

Actualitate

Sînt bilete de tratament balnear în staţiunile din ţară, dar nu sînt solicitări de la nemţeni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru a patra serie de bilete de tratament balnear, în Neamţ s- au alocat 45 ■ pentru 36 nu au fost solicitări ■

Nici cea de-a patra serie de bilete de tratament nu a avut succes printre beneficiarii nemţeni, alocarea fiind modică.

Totul în condiţiile în care de la începutul acestui an şi pînă în prezent bunicii au venit în număr mare la Casa de Pensii Neamţ, fiind depuse peste 3.100 de solicitări. De la început de 2022 şi pînă în prezent, doar puţin peste 100 de beneficiari au ajuns la tratament.

Aşa se face că, recent, Casa Judeţeană de Pensii a anunţat că pentru a patra serie de tratament balnear, ce are ca dată de intrare în staţiuni perioada 24-27 aprilie 2022, s-a realizat alocarea unui număr de 45 bilete de tratament balnear în următoarele staţiuni: Covasna, Căciulata, Sarata Monteoru, Amara, Herculane, 1 Mai – Oradea, Felix, Olăneşti, Buziaş, Sovata, Vatra Dornei şi Nicolina. „Au rămas disponibile un număr de 36 bilete de tratament pentru următoarele staţiuni: Amara (10 bilete), Lacul Sărat (2 bilete), 1 Mai – Oradea (3 bilete), Neptun (2 bilete),  Ocna Şugatag (2 bilete), Pucioasa (2 bilete), Costineşti (2 bilete) şi Nicolina (13 bilete)“, conform CJP Neamţ.

Biletele sînt alocate prin aplicaţie informatică, beneficiarii fiind înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament. Lista cererilor aprobate poate fi verificată la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ din Piatra Neamţ şi Roman, cît şi pe pagina de internet a instituţiei

https://www.pensiineamt.ro/bilete-de-tratament/.

Reamintim că ridicarea biletelor de tratament balnear alocate se va realiza numai după informarea telefonică, la data stabilită, de luni pînă vineri, între orele 8:30 – 13:00. Informaţii privind biletele de tratament pot fi solicitate telefonic la numărul de telefon 0233.211353 sau la una din cele două adrese de e-mail: silvia.panaite@cnpp.ro sau maria.diaconu@cnpp.ro.

Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii, cu cel puţin 30 de zile înainte de prima lună din perioada în care se solicită sejurul, doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de Anexa nr.1 la Criterii (completat corect cu toate elementele prevăzute de document, necesare în vederea identificării solicitantului, opţiunilor acestuia şi a categoriei de beneficiar), urmînd ca restul documentelor să fie ataşate cererii la momentul eliberării biletului.

„Menţionăm că pînă la această dată sînt depuse 3.108 cereri de tratament balnear pentru anul 2022, fiind valorificat, pentru primele trei serii de tratament balnear, un număr de 101 bilete de tratament“, mai arată Casa de Pensii Neamţ.

Citește știrea
Advertisement

Trending