Contactează-ne

Social

HeidelbergCement, amplu proiect social

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proiectul în care este implicată şi Asociaţia Volunteer for life va asigura servicii stomatologice gratuite pentru copii şi tineri vulnerabili din trei localităţi din Neamţ ■ este vorba despre comunele Taşca, Bicazul Ardelean şi Bicaz Chei ■ proiectul a presupus o investiţie de peste 80.000 de euro într-un cabinet, continuîndu-se multe alte parteneriate între entităţi publice şi private ■

Peste patru mii de copii şi tineri cu risc social din Judeţul Neamţ pot beneficia gratuit de servicii stomatologice, în cadrul clinicii Dental Life Social.

În condiţiile în care statistici recente arată că în România există un medic stomatolog la fiecare 728 de locuitori din mediul urban şi un medic stomatolog pentru fiecare 4.445 de locuitori din mediu rural, proiectul iniţiat în 2020 de Asociaţia Volunteer for life, împreună cu HeidelbergCement România, vizează îmbunătăţirea stării de sănătate şi accesul la servicii stomatologice de calitate pentru populaţia tânără, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 30 de ani, din localităţile Taşca, Bicazul Ardelean şi Bicaz Chei.

Clinica este rezultatul unei investiţii de peste 80.000 EUR, buget susţinut de HeidelbergCement România, şi este alcătuită din două cabinete, unul pentru pediatrie, iar altul de chirurgie maxilo-facială, pentru tratamente extinse, ambele dotate cu echipamente de ultimă generaţie. Copiii şi tinerii cu risc social, luaţi în evidenţa autorităţilor pentru sprijin financiar, pot beneficia de consultaţii, extracţii, detatraje, tratamente de canal sau tratamente de profilaxie şi multe altele.

„Parteneriatul pe care l-am construit împreună cu cele trei primării din judeţ şi cu voluntarii inimoşi de la Asociaţia Volunteer for Life vine ca răspuns la discuţiile pe care le avem de mulţi ani cu reprezentanţii comunităţii locale. Este parte a unui demers constant de consultare a părţilor interesate pe care îl implementăm încă din 2013 în toate cele trei comunităţi care ne găzduiesc fabricile de ciment.

Ne bucurăm de fiecare dată când putem investi în infrastructură şi servicii care aduc beneficii localnicilor de pe langă fabricile noastre, pentru că suntem conştienţi că un mediu economic sănătos şi durabil este direct proporţional cu bunăstarea populaţiei din zonă. Considerăm că accesul la servicii medicale de calitate este o necesitate, nu un lux, iar acest proiect vine să acopere o nevoie urgentă, identificată pe parcursul discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii locali.

În timp ce sperăm ca un număr cât mai mare de tineri să poată beneficia de acest sprijin, ne dorim totodată ca proiectul să devină un exemplu de bună cooperare între mediul privat, mediul public şi sectorul nonguvernamental şi să fie replicat cu succes şi în alte comunităţi“, a transmis Bogdan Arnăutu, manager de comunicare şi sustenabilitate HeidelbergCement România.

Primăria comunei Taşca a asigurat spaţiul de 90 metri pătraţi necesar cabinetului şi asigură furnizarea de utilităţi apă, energie termică, electricitate, cu titlu gratuit în baza parteneriatului încheiat cu Asociaţia Volunteers for Life. În acest an, serviciile medicale sunt asigurate în baza unor contracte de voluntariat de un medic stomatolog şi un medic chirurg stomatolog.

Personalul medical şi asistentele vor intra, pe termen lung, în responsabilitatea celor trei primării, care, începând de anul viitor, în baza unei hotărâri de consiliu local, urmează să angajeze cel puţin doi medici şi un asistent medical. Cabinetul deţine toate certificatele şi Autorizaţiile de funcţionare emise de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ şi Colegiul Dentiştilor Neamţ.

„Îngrijirea medicală stomatologică este de multe ori neglijată în rândul populaţiilor vulnerabile, din cauza costurilor mari pe care tratamentele sau prevenţia le presupun. Din păcate, atunci când se agravează, aceste probleme pot avea consecinţe serioase la nivelul stării generale de sănătate sau al capacităţii de integrare socială. Prin acest proiect ne-am propus să întindem o mână de ajutor tinerilor şi copiilor fără posibilităţi şi să facem posibilă urmarea la timp a tratamentelor stomatologice de care aceştia au nevoie“, spune Ionuţ Ursu, preşedintele Asociaţiei Volunteer for Life.

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement. HeidelbergCement România SA deţine trei fabrici de ciment, situate la Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 18 staţii de betoane, opt cariere şi cinci balastiere de agregate, iar investiţiile realizate în România depăşesc 520 de milioane de euro.

Dezvoltarea durabilă este cel mai important element al filosofiei companiei care acordă o atenţie specială protejării mediului, prin investiţii constante şi substanţiale în tehnologii de vârf, dar şi în programe de educaţie şi formare profesională.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Naşteri de Revelion, nici un caz deosebit

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ au fost aduşi pe lume cinci copii, născuţi la termen, pe cale naturală ■ este vorba de trei fetiţe şi doi băieţei ■

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, Andreea Trifan caracterizează începutul anului 2022 ca fiind unul al normalităţii.

Adică Revelionul nu a dus la aglomerarea Centrului şi Primiri Urgenţe, fără situaţii deosebite, patologiile înregistrate fiind unele obişnuite, din sfera cefaleelor, cazăturilor şi indigestiilor alimentare fără prea mare importanţă.

„Dacă e să caracterizăm noul an în raport cu naşterile, putem remarca faptul că sînt în uşoară creştere faţă de primele două zile ale Crăciunului, cînd s-a născut, pe cale naturală, în ziua de 26 decembrie, o singură «Crăciuniţă», cu o greutate de 2.850 de grame.

În schimb, în noaptea de 31 decembrie 2021 spre 1 ianuarie 2022, la Maternitatea Roman au venit pe lume cinci prunci, din care trei fetiţe şi doi băieţei, care s-au născut spre dimineaţă, pe cale naturală, prima fetiţă fiind adusă pe lume în jurul orei 04.30. Aceasta a avut o greutate de 3.150 grame şi a primit la venirea pe lume un scor Abgar de 10, ceea ce reprezintă, aşa cum se ştie, nota bebeluşului la naştere, în raport cu starea sa normală de sănătate. În aceeaşi noapte s-au mai născut şi alţi 4 copilaşi“, a precizat Andreea Trifan.

În ceea ce priveşte prezentările la CPU, de revelion au fost infim de puţine în raport cu prezentările din nopţile similare ale anilor anteriori. Astfel, în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, la CPU Roman au fost doar 19 prezentări.

„Este vorba de 19 pacienţi cu uşoare dureri de cap şi fără nici un caz deosebit, ceea ce nu s-a mai întîmplat de ani de zile, ştiut fiind că în primele zile ale anului se prezentau la urgenţe în jur de 140 – 150 de pacienţi într-o singură noapte, în general cu patologii grave, multe de ordin digestiv, cu AVC-uri, boli cardiace, accidentări şi agresiuni“, a mai afirmat Andreea Trifan.

Spre deosebire de alţi ani, ajunul Crăciunului a însemnat o adresabilitate mai scăzută la la CPU. În ziua de 24 decembrie la urgenţe s-au prezentat 74 de pacienţi, din care doar 16 au necesitat internarea în spital. În următoarele două zile au fost investigaţi 133 pacienţi, din care 10 cu tulburări digestive specifice sărbătorilor.

Citește știrea

Actualitate

Îngrijirea corectă a mâinilor pe timp de primăvară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mâinile noastre sunt o adevărată „carte de vizită”! Desigur, în primul rând, interlocutorul evaluează fața, ca mai apoi să acorde o atenție maximă mâinilor. Îngrijirea acestora este simplă – trebuie doar să alegem o cremă și să o utilizăm zilnic, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Adesea uităm că mâinile noastre sunt cea mai expusă parte a corpului, fiind afectate în mod constatat de influența factorilor externi.

Pentru ca îngrijirea să fie eficientă, în primul rând, trebuie să acordăm atenție compoziției produsului cosmetic. Orice cremă de mâini este formată din 60-70% apă; fiecare producător adaugă glicerină, lanolină și uleiuri vegetale la această bază.

În plus, crema mai poate conține:

● Extracte și uleiurile din plante, precum: jojoba, măsline, cacao, avocado – toate au un efect de înmuiere, fac pielea mâinilor mai moale, catifelată și promovează vindecarea rapidă a rănilor mici.

● Filtre de protecție UV. Aceste componente fac pielea mâinilor invulnerabilă la razele soarelui, protejând astfel pielea mâinilor de îmbătrânirea prematură.

● Vitamine. Au un efect benefic asupra sănătății pielii – o hrănesc, redau tonusul și sporesc elasticitatea.

● Elastină / colagen. Aceste substanțe sunt capabile nu numai să netezească ridurile fine, ci și să mențină elasticitatea pielii mult timp, prevenind îmbătrânirea acesteia.

Tipuri de creme pentru mâini

Alegerea unei creme de mâini nu este o sarcină ușoară, deoarece piața produselor cosmetice oferă o varietate incredibilă. Acestea sunt clasificate în următoarele categorii:

● Hidratante. Acest produs este potrivit pentru toate tipurile de piele și este un produs indispensabil pentru orice persoană. Crema cu efect hidratant este utilă pentru îngrijirea mâinilor atât vara, cât și iarna – pielea va fi protejată la un nivel ridicat. Compoziția poate conține glicerină și diverse uleiuri vegetal.

● Protectoare. Potrivită pentru persoanele expuse în mod special la influența factorilor externi (care constant intră în contact cu substanțe agresive).

● Nutritive. Dacă apare întrebarea, care cremă este mai benefică pentru pielea uscată a mâinilor, atunci răspunsul va fi – orice compoziție ce are la bază un complex natural de elemente nutritive.

● Anti-îmbătrânire. Are un efect de lifting, îmbunătățește tonusul și elasticitatea pielii. O astfel de cremă ar trebui folosită și pentru pielea uscată a mâinilor, pentru că lipsa de umiditate provoacă apariția ridurilor mult mai devreme decât timpul prescris.

Aplică doar produse calitative- ai grijă de tine și mâinile tale!

Citește știrea

Actualitate

Vodafone România, partener de încredere pentru digitalizarea educației în România

Știre publicată în urmă cu

în data de

Odată cu criza Covid-19, sistemele de învățământ din întreaga lume s-au confruntat cu o provocare fără precedent, ceea ce a determinat schimbarea rapidă a modului de lucru și a instrumentelor folosite, prin trecerea în online la scară largă. Însă această schimbare a expus și vulnerabilități și decalaje care riscă să lase prea mulți elevi în urmă. Pe când unii elevi au învățat atât de mult de la distanță, alții au învățat ce greu este să ții pasul. Pe când unii elevi au descoperit lumea, alții au descoperit că sunt izolați și nu sunt echipați cu tot ceea ce este necesar pentru a continua să învețe.

Accesul inegal la educație cauzat de lipsa de instrumente și cunoștințe digitale conduce la decalaje semnificative între diferite părți ale țării și între diverse categorii sociale, cu un număr mare de copii și profesori care nu pot beneficia de avantajele și oportunitățile resurselor digitale de învățământ. În România, din păcate, unul din trei elevi nu a beneficiat de acces la resurse educaționale în timpul pandemiei. În acest context, eforturile Vodafone pentru reducerea decalajului digital au fost intensificate în domeniile cheie, educația fiind unul dintre acestea.

La Vodafone, ne dorim ca fiecare elev să aibă acces la educație. Ne-am angajat să facem acest lucru posibil și rămânem consecvenți misiunii noastre de partener de încredere pentru educație.

Vodafone România s-a implicat, astfel, într-o serie de proiecte menite să asigure accesul unui număr cât mai mare de elevi la școala online. Printr-un efort exemplar al întregii echipe, Vodafone România a finalizat, până la sfârșitul anului 2020, livrarea unui număr de 108.327 de tablete cu conexiune la Internet în cadrul licitației coordonate de Ministerul Educației, al cărei scop a fost dotarea elevilor cu dispozitive care să asigure participarea acestora la cursurile online.

Pe parcursul anului trecut, celor peste 100.000 de dispozitive livrate în urma licitației organizate de Ministerul Educației și Cercetării li s-au adăugat alte câteva zeci de mii de tablete conectate la Internet, distribuite în cadrul unor proiecte inițiate la nivel local de instituții publice, instituții de învățământ și ONG-uri, obiectivul fiind același, de a asigura accesul la educația online pentru un număr cât mai mare de elevi. Vodafone România a contribuit, de asemenea, la conectarea la Internet, în doar câteva săptămâni, a aproximativ o mie de unități de învățământ preuniversitar, în cadrul proiectului național „Internet în școli”.

„Școala din Valiză” a ajuns în alte 40 de școli din mediul rural

Fundația Vodafone România a accelerat, la rândul său, extinderea programului „Școala din Valiză”, derulat împreună cu Fundația World Vision România, pentru a oferi școlilor din mediul rural mijloacele necesare pentru clase digitale. Astfel, anul trecut, programul „Școala din Valiză” a ajuns la 40 de unități de învățământ din mediul rural. Totodată, în urma campaniei de donații „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”, lansată în vara anului 2020, Fundația Vodafone România a dublat, până la 200.000 de euro, suma strânsă din donații și a achiziționat 1.200 de tablete care au ajuns în școli din mediul rural. Vodafone România s-a alăturat efortului fundației, asigurând conectarea la Internet a tuturor unităților de învățământ din programul „Școala din Valiză” și SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru acces la platforme educaționale.

Citește știrea

Ultimele articole

Advertisement


Trending