Prima pagină
HeidelbergCement, 1,4 miliarde de lei vechi daţi Spitalului Bicaz
■ suma donată de companie va fi folosită pentru o nouă instalaţie de fluide medicale fără de care Spitalul Bicaz nu şi-ar putea continua activitatea
HeidelbergCement România va acorda o sponsorizare în valoare de 140.000 de lei pentru înlocuirea actualei instalaţii de fluide medicale a Spitalului Orăşenesc Sfîntul Ierarh Nicolae Bicaz, aflată în stare de degradare, cu o una nouă, o condiţie necesară pentru ca unitatea să poată funcţiona în continuare. Astfel, compania continuă să se implice în sprijinirea proiectelor de interes comun în zonele unde are unităţi de producţie. Investiţia a fost aprobată în cadrul şedinţei CL Bicaz de ieri, 26 aprilie 2018. „HeidelbergCement România continuă implicarea în proiecte pentru comunităţile unde ne desfăşurăm activitatea. Ne bucurăm că putem contribui la dezvoltarea spitalului din Bicaz, astfel încît să putem asigura un nivel de trai cît mai bun pentru angajaţii şi vecinii noştri“, a declarat Marius Lupa, directorul fabricii de ciment de la Taşca. Spitalul Orăşenesc Sfîntul Nicolae deserveşte o populaţie de 44.197 de locuitori, în principal populaţia oraşului Bicaz şi a văilor Muntelui şi a Bicazului. Unitatea medicală, construită între 1960 şi 1983, este situată la 32 de kilometri de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi cuprinde un complex de pavilioane şi anexe cu unu-două nivele. În ultimii ani, de la reluarea activităţii unităţii medicale, după o perioadă de suspendare a acesteia, între 2011 şi 2014, s-au depus eforturi considerabile pentru renovarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu aparatură şi echipamente. „Localitatea Bicaz este la fel de celebră ca barajul care stăpîneşte apele Lacului Izvorul Muntelui, istoria recentă a urbei şi istoria spitalului fiind legate în mod direct de construcţia acestuia. În acest context, salutăm sprijinul oferit de partenerul nostru local, compania HeidelbergCement România, care face ca povestea celei mai importante unităţi sanitare din Bicaz să continue“, a declarat primarul Nicolae Sălăgean. Existenţa unei instalaţii de fluide medicale funcţionale şi la standardele actuale în cadrul unităţii, reprezintă una din cerinţele obligatorii pentru menţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare şi acreditarea spitalului ca furnizor de servicii medicale.
„Un spital al comunităţii pentru comunitate“
În prezent, alimentarea cu oxigen se bazează pe sistemul de închiriere tuburi, costisitor şi dependent de un anumit furnizor. Sistemele de distribuţie a acestui gaz medicinal, care fac parte din instalaţia de fluide, sînt vechi, subdimensionate şi nu respectă standardele în vigoare. De asemenea, lipsa unui sistem de distribuţie a dioxidului de carbon la blocul operator face imposibilă efectuarea intervenţiilor chirurgicale prin metode laparoscopice. Cu sprijinul HeidelbergCement România, spitalul va beneficia de o instalaţie nouă, completă pentru producerea şi distribuţia gazelor medicale, ocazie cu care va fi realizat şi sistemul de iluminare la patul bolnavului precum şi cel de alarmare a personalului medical de către pacient, în cazul unei urgenţe. „Salutăm iniţiativa companiei HeidelbergCement şi sprijinul oferit Spitalului Orăşenesc Sfîntul Nicolae. Înlocuirea vechii instalaţii de fluide medicale, aflată în grad avansat de uzură fizică şi morală, cu una nouă, reprezintă un pas important în efortul de modernizare a unităţii noastre, o garanţie certă a preocupărilor pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor noştri şi un demers considerabil pentru atingerea dezideratului: «Un spital al comunităţii pentru comunitate», a declarat medicul Letiţia Gabriela Damoc, managerul Spitalului Sfîntului Ierarh Nicolae Bicaz. HeidelbergCement România este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate de pe piaţa locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Investiţiile realizate în România de companie depăşesc 520 de milioane de euro. Concernul deţine trei fabrici de ciment, situate la Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 21 de staţii de betoane, şapte cariere şi cinci balastiere de agregate. Compania produce şi comercializează ciment şi betoane de diverse clase (de înaltă rezistenţă, pentru îmbrăcăminţi rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general şi poriment), plus agregate de carieră şi de balastieră. Odată cu preluarea producătorului italian Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul unu în producţia de agregate, numărul doi în producţia de ciment şi numărul trei în producţia de betoane, la nivel mondial. Concernul are aproximativ 59.000 de angajaţi în peste 3.000 de locuri de producţie din circa 60 de ţări din întreaga lume.
-
Actualitate2 zile,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
”Lebăda neagră” Călin Georgescu își adjudecă județul Neamț
-
Actualitate6 zile,
Cine a câștigat alegerile prezidențiale la Roman
-
Actualitate6 zile,
Proiect european în valoare de 1,5 milioane de euro
-
Prima pagină6 zile,
Cultura Cucuteni, cea mai importantă civilizaţie preistorică europeană. Simpozion internațional la Piatra-Neamț
-
Prima pagină7 zile,
Elena Lasconi pare să-i fi spulberat visurile prezidențiale ale lui Mircea Ciolacu
-
Prima pagină5 zile,
Îngrijorări majore în sistemul de Sănătate
-
Actualitateo săptămână,
Alegeri prezidențiale 2024: Ghid complet pentru votanți