Actualitate
Handbalul nemţean şi-a ales şefii federali

- structurile din judeţ au avut delegaţi la Adunarea Generală a FRH unde Alexandru Dedu a fost reales preşedinte pentru încă patru ani - „Am votat ce a trebuit“ a declarat reprezentantul CSM Roman - „Indiferent cine ieşea, avea de rezolvat aceleaşi probleme“, a precizat profesorul Dan Valentin, de la HCF Piatra Neamţ -
Şase reprezentanţi a avut judeţul Neamţ la alegerile Federaţiei Române de Handbal de miercuri, 14 februarie, eveniment care a ţinut trează atenţia celor interesaţi de rezultat pînă spre sfîrşitul zilei. Grupările CSM Roman (Liga Naţională), HCF Piatra Neamţ (Divizia A), LPS Piatra Neamţ, LPS Roman, CSS Tîrgu Neamţ, respectiv Asociaţia Judeţeană de Handbal Neamţ au contribuit prin vot la alegerea structurilor de conducere ale FRH, unde Alexandru Dedu a fost reales în funcţia de preşedinte, nu fără emoţiile a două tururi de scrutin extrem de strînse.
„Am votat ce a trebuit. Ca grupare de handbal avem nevoie de Alexandru Dedu la federaţie şi de Narcisa Lecuşanu la Federaţia Europeană“, a precizat Constantin Munteanu, vicepreşedintele CSM Roman.
Pentru că alegerile s-au prelungit, şi vremea se înrăutăţea în zona Moldovei, antrenorul echipei HCF Piatra Neamţ, Dan Valentin a decis să rămînă peste noapte în Capitală şi a pornit ieri la drum spre Piatra Neamţ.
„Dacă asta a fost hotărîrea Adunării Generale, trebuie să ne conformăm. Vom vedea ce va fi, eu sper să reuşim o relaţie cu Ministerul Educaţiei pe calendarul competiţional şcolar, o îmbunătăţire privind situaţia loturilor naţionale şi participarea la competiţii. Chiar dacă ieşea Narcisa Lecuşanu preşedinte, problemele handbalului românesc sînt aceleaşi şi trebuie rezolvate“, a declarat profesorul Valentin.
Reamintim că un singur vot a decis alegerea viitorului staff al FRH la scrutinul de la mijlocul acestei săptămîni. Alexandru Dedu, 46 de ani, fostul pivot al României şi al Barcelonei, a cîştigat din nou şefia federală în faţa fostei glorii a handbalului feminin, Narcisa Lecuşanu, 41 de ani. În urma unui al doilea tur, scorul a fost 100 la 99 în favoarea lui Dedu. Niciodată în istoria FRH nu a existat un asemenea suspans şi scenariu la alegerile pentru postul de preşedinte. Au fost 199 de votanţi, din 202 cu drept de vot, iar voturile au mers cu preponderenţă spre actualul preşedinte Alexandru Dedu şi spre Narcisa Lecuşanu, dovadă că aproape o jumătate din conducătorii de cluburi din ţară au dorit schimbarea la vîrful FRH. Pentru a cîştiga alegerile, unul dintre cei trei candidaţi ar fi trebuit să adune exact 100 de voturi valabil exercitate. În primul tur, au fost înregistrate următoarele rezultate pentru postul de preşedinte: 99 de voturi a primit preşedintele în exerciţiu, Alexandru Dedu, care ar mai fi avut nevoie de un singur vot pentru a fi reconfirmat în funcţia de preşedinte al FRH, 94 de sufragii a primit Narcisa Lecuşanu, fostă mare glorie a handbalului feminin şi doar şase voturi a primit interul Robert Licu, medaliat cu bronz, cu naţionala României în 1990. Pentru turul ll al alegerilor lupta s-a dat între Alexandru Dedu şi Narcisa Lecuşanu, cu largul concurs al lui Robert Licu, ale cărui voturi au fost decisive. Şi într-adevăr a fost suspans, cinci dintre votanţii lui Robert Licu dînd credit Narcisei Lecuşanu, care a totalizat 99 de voturi. Alexandru Dedu însă a convins pe unul dintre conducătorii de club să-l voteze şi să atingă pragul de 100 de sufragii, minimul necesar pentru a cîştiga un nou mandat pentru patru ani. Pentru postul de vicepreşedinte (feminin), Steluţa Luca a primit 125 de voturi, iar Mariana Tîrcă (din echipa Narcisei Lecuşanu) a primit 72 de voturi. Două voturi au fost anulate. Alegerile pentru postul de vicepreşedinte pe zona masculină au fost cîştigate de fostul arbitru internaţional, Sorin Dinu, cu 108 voturi. Membri aleşi în Consiliul de Administraţie, în ordinea numărului de voturi obţinute: Gheorghe Tadici, Mihail Bocan, Claudiu Evi, Flaviu Sâsâeac, Petru Ghervan, Jean Mateescu, Gheorghe Bejinariu, Remus Draganescu, Vasile Pavel, Ali Nurhan, Alexandru Teutan, Daniel Kotecz, Veniamin Lupan şi Doru Manea.
Şi-a invitat contracandidaţii să lucreze împreună în federaţie
Preşedintele Alexandru Dedu şi Narcisa Lecuşanu s-au felicitat reciproc după alegeri. „Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru faptul că vă interesează handbalul. Am urmărit cu interes programele contracandidaţilor mei. Doresc să înfiinţăm departamentul de dezvoltare pe partea de juniori, iar doamna Lecuşanu să vină să pună asta în practică. Îl chem pe domnul Licu să se ocupe de proiectul legat de şcoala de antrenori. O să am discuţii foarte serioase cu dînşii. Îi aştept cu mare drag“, a declarat imediat după anunţarea rezultatelor finale, preşedintele reales al FRH, Alexandru Dedu.
La rîndul ei, Narcisa Lecuşanu şi-a felicitat adversarul: „Eu am vrut, dar nu a fost să fie. Sînt alături de handbal, alături de dumneavoastră. Va urez mult succes, domnule preşedinte. Aş dori să vă aplecaţi mai mult spre handbalul juvenil. Sper că v-am inspirat cu programul meu. De fiecare dată voi ajuta cu mare drag. Sper să fie bine. Mult succes“.
La finalul alegerilor, Alexandru Dedu le-a propus contracandidaţilor, Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu, să vină alături de el: „O să cer îngăduinţa Consiliului de administraţie să creăm un departament de dezvoltare aplicat în zona juniorilor şi doamna Lecuşanu să vină să-şi dezvolte ideile. În acelaşi timp am sesizat preocuparea domnului Licu apropo de antrenorii români şi îl rog să vină să se ocupe de şcoala de antrenori, de procesul de licenţiere al FRH şi să încerce să-şi pună proiectul de a duce MasterCoach în România prin dînsul“.
Alexandru Mihai Dedu a făcut parte din lotul echipei naţionale de handbal a României, care a ocupat locul VIII la Barcelona 1992. Are prezenţe la campionate mondiale şi europene de handbal masculin. A cîştigat de trei ori Liga Campionilor EHF în carieră, de două ori Supercupa Europei şi a jucat la cluburi de top, precum FC Barcelona, Wuppertal, Istres, Porto, Pontevreda, iar în campionatul României a jucat la Poli Timişoara şi Steaua.

-
Prima pagină4 zile,
Interlopi din Roman, care șantajau patronii unor săli de „păcănele”, condamnați cu executare
-
Prima paginăo săptămână,
Atenție șoferi! E-sigur este funcțional și-n Neamț. Unde vor fi amplasate noile radare
-
Actualitate2 săptămâni,
Podul de la Girov sau “podul cumătrului”? “Prietenii” de la DRDP Iaşi ştiu de ce întrebăm?
-
Prima pagină2 săptămâni,
Zone mirifice din Neamț, calificate în finala competiției Destinația Anului 2025. Votul tău contează!
-
Actualitate2 săptămâni,
„Trebuie să ne facem cunoscuți!”. Neamțul este prezent la cel mai mare târg de turism din lume
-
Prima paginăo săptămână,
Investiție a Guvernului Japoniei și Ministerului Educației. Tehnologii de ultimă generație la Colegiul de Informatică
-
Prima pagină2 săptămâni,
Despre podul reabilitat și prăbușit în „era” Arsene. Cică-i ritm alert pe noul șantier FOTO
-
Actualitate4 zile,
Leii pietreni, salbă de medalii şi la Campionatul Naţional de Ju Jitsu