Contactează-ne

Actualitate

Halep și așteptările nerealiste ale românilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pentru un neam care n-a mai contat serios in tenisul mondial de pe vremea lui Ilie Nastase, romanii pot sa fie uneori prea “critici” cu Simona Halep. Cat timp ocupa prima pozitie in clasamentul WTA, dilema multora era de ce sportiva de 27 de ani beneficiaza de aceasta onoare, in conditiile in care are in palmares un singur titlu de Grand Slam, la Roland Garros 2018, si acela cucerit cu greu?

Nici dupa ce Simona a picat pana pe locul opt, rumoarea din tara n-a luat sfarsit. Evident, a aparut cealalta parte a “rautatilor”, la fel de inveninata – “Este unde merita, nu poate mai mult” sau “Prima pozitie era una mincinoasa, este doar o tenismena muncitoare si atat”. Da, Simona Halep n-a castigat niciun titlu in anul competitional 2019. Da, a obtinut in cariera un singur trofeu de Mare Slem. Insa atat de porniti sa fim, rosi de invidie, incat sa nu-i putem recunoaste meritele? Aceasta fata de doar 1.68 m inaltime se mentine de aproape cinci ani in top 10 WTA. Se bate cu sportive cu 20 de cm mai inalte si care lovesc “ca din tun”, intr-un sport care a devenit mai mult despre forta, in comparatie cu finetea vremurilor de odinioara. Tenisul romantic a “murit”, trebuie sa ne adaptam vremurilor, dar asta nu inseamna ca nu putem sa admiram o nebuna frumoasa, care nu face parte din “turma”. Pentru ca fix asta reprezinta Simona Halep in tenisul mondial feminin.

Eliminarea din sferturile de finala de la Roland Garros din acest an n-a facut parte din plan, asta in mod categoric. Era turneul de la care asteptarile fanilor, dar si ale ei, erau mari. N-a fost sa fie, dar asta nu inseamna ca intreg sezonul e compromis. Urmeaza Wimbledon-ul la inceput de iulie, iar Halep poate sa furnizeze surpriza. Asta pentru ca, pe iarba, nu mai este favorita, ci porneste ca “outsidera”. Insa poate ca este mai bine asa, deoarece poate sa joace fara sa puna presiune pe ea. Si daca avem incredere in reprezentanta noastra, putem sa profitam de pariuri tenis la cele mai inalte cote la 888sport.

Daca privim obiectiv, cam nicio tenismenă experta pe gazon n-are un sezon extraordinar. Asta inseamna ca Halep are o oportunitate excelenta, date fiind darzenia ei si puterea de sacrificiu cu care abordeaza fiecare schimb de mingi.

Dar “hate-ul” unora dintre romani catre Simona Halep nu este special in lume. Si poate tocmai asta e problema, dragi bravi urmasi ai dacilor. Ca putem sa ne diferentiem de argentinienii care-l blameaza pe Messi pentru lipsa succeselor nationalei “pumelor”. Sau de americanii care au “uitat” ca Michael Phelps, de 24 de ori medaliat cu aur la JO de vara, in probele de inot, este om si el, cu perspective proprii asupra metodelor de distractie. Doar ca alegem sa n-o facem. Si pierdem din vedere un aspect important – sa ne bucuram ca suntem contemporani cu o romanca atat de buna la tenis. Poate ne vom da seama cand nu vom avea pentru cine sa mai strigam din fata televizorului.

Advertisement
Trending