Contactează-ne

Actualitate

„Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru economia României”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ susţine deputatul PNL de Neamţ Mugur Cozmanciuc

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a emis un comunicat de presă în care susţine că Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru economia României, greu încercată de criza sanitară provocată de pandemia de COVID- 19

 

„Criza sanitară care a lovit întreg mapamondul a afectat şi ţara noastră şi, indirect, economia României. Guvernul a avut în vedere, în primă etapă, protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor, dar, în paralel a acţionat pentru reducerea efectelor economice provocate de criza COVID-19, prin susţinerea angajaţilor şi a companiilor.

 

Pentru perioada următoare, Guvernul are în vedere aplicarea unui plan de relansare economică, al cărui element esenţial îl reprezintă investiţiile, care sunt mai mult decât necesare.

 

Totodată, există numeroase dovezi concrete că Guvernul PNL a luat cele mai bune măsuri pentru economie, iar acest lucru este confirmat de cifre concrete:

 

  • Rata inflaţiei a scăzut la 2,3% în mai, faţă de 2,7% în aprilie. Este cel mai scăzut nivel din septembrie 2017 până Inflaţia a avut o scădere constantă în ultimele luni. În decembrie 2019, rata inflaţiei era de 4%. România nu mai este campioana inflaţiei şi a creşterilor de preţuri în UE, aşa cum era în guvernarea PSD.

 

  • Când au venit la guvernare, pesediştii au luat inflaţia de la doar 0,1%, în ianuarie 2017, şi au dus-o la 3,3% la finalul acelui an, iar apoi au continuat să o urce până la 5%.

 

  • Indicii ROBOR la 3 şi 6 luni au avut o scădere constantă în ultimele săptămâni. La 15 iunie, indicele Robor la 3 luni a ajuns la 2,15% faţă de 3,25% in 13 iunie 2019. Tot la 15 iunie anul acesta, indicele Robor la 6 luni a scăzut la 2,26% faţă de nivelul de 3,31% înregistrat în martie 2020.

 

De ce este important acest aspect pentru viaţa a milioane de români, inclusiv nemţeni?

 

  • Scăderea indicilor ROBOR este importantă pentru cei care au credite de consum şi ipotecare în lei, luate înainte de mai 2019. Rata lunară a acestor credite poate fluctua in funcţie de ROBOR. Un indice ROBOR mai mic înseamnă o rată lunară mai mică pentru că dobânda anuală plătită băncii se reduce.

 

Totodată, conform statisticilor oficiale (INS), investiţiile nete în economie au crescut cu 5% în primul trimestru din 2020 comparativ cu primul trimestru din 2019. În primele cinci luni din 2020, România a înregistrat cel mai înalt nivel de plăţi pentru investiţii din ultimii zece ani. Este o performanţă într-un moment dificil pentru economia globală. Obiectivul guvernului PNL de a ieşi din criză prin investiţii consistente  este confirmat prin fapte. Şi investiţiile nu se vor opri, ci vor fi luate noi măsuri pentru stimularea investiţiilor”, susţine deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. VLAD

    25 iunie 2020 at 1:58 PM

    Cum poate vorbi acest politicean de realizari cand ei adica P(D)NL nu au un plan de redresare a economiei . O incercare jalnica de a atrage atentia .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending