Contactează-ne

Actualitate

Gripa și rujeola impun restricții la Pediatrie și Boli Infecțioase

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cele două secții nu este permisă vizitarea pacienților ■ în restul secțiilor programul de vizită se desfășoară, după cum urmează: luni - vineri de la ora 14.00 la 18.00; sâmbătă - duminică și sărbători legale de la 10.00 la 12.00 și de la ora 14.00 la 18.00 ■ în spital sunt îngrijiți 20 de bolnavi de gripă, 3 de rujeolă și 2 de varicelă ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a luat măsura suspendării vizitelor la Secțiile de Pediatrie și Boli Infecțioase, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de rujeolă și infecții gripale. Conform unui comunicat, publicat pe pagina de Facebook a unității, s-au luat și măsuri în ceea ce privește programul de vizitare a altor bolnavilor.

Programul de vizite în  Spitalul Municipiului de Urgență Roman se va modifica astfel: se va suspenda programul de vizită pentru secțiile Pediatrie și Boli Infecțioase; se va reveni la programul de vizită pentru restul secțiilor, după cum urmează: de luni până vineri de la ora 14.00 la ora 18.00; pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale de la ora 10.00 la ora 12.00 și de la ora 14.00 la ora 18.00.

„Aceste măsuri reflectă o abordare proactivă în gestionarea riscurilor asociate creșterii numărului de infecții respiratorii, în special cauzate de virusul gripal. Astfel de modificări sunt esențiale pentru protejarea atât a pacienților, cât și a personalului medical și a vizitatorilor. Prin limitarea timpului de vizită și suspendarea lor pentru pacienții cu boli contagioase, precum rujeola și infecțiile gripale“.

Se urmărește astfel reducerea riscului de răspândire a acestor afecțiuni în cadrul instituției medicale. În plus, programul de vizite pentru restul secțiilor este ajustat pentru a oferi un echilibru între necesitatea de a menține conexiunile sociale ale pacienților și eforturile de prevenire a infecțiilor. De asemenea, realizarea unui triaj epidemiologic pentru toți vizitatorii este o măsură importantă pentru identificarea potențialilor purtători de infecții respiratorii.

În timp ce aceste măsuri pot părea restrictive, ele sunt cruciale pentru protejarea sănătății tuturor celor implicați și pentru reducerea riscului de transmitere a bolilor”, se precizează în anunțul amintit. Conform aceleeași surse, numai în perioada 12-18 februarie, la Spitalul Municipal de Urgență Roman sunt îngrijiți 20 de bolnavi de gripă, 3 de rujeolă și 2 de varicelă, boli infecțioase cu o mare transmisibilitate.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending