Contactează-ne

Actualitate

Grevă în sănătate şi asistenţa socială

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Federaţia Sanitas a decis calendarul protestelor, invocînd discriminările generate de Legea salarizării ■ pe 26 aprilie va fi miting la Bucureşti, pe 7 mai, grevă de avertisment, iar pe 11 mai, grevă generală

Sindicaliştii Sanitas din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale se pregătesc de grevă. Invocînd discriminările generate de aplicarea noului sistem de salarizare şi promisiunile neonorate ale guvernanţilor, membrii Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas au decis, în şedinţa de la sfîrşitul săptămînii trecute, programul de proteste pentru perioada următoare. Potrivit unui comunicat de presă primit prin intermediul Uniunii Sindicale Sanitas Neamţ, reprezentanţi din toată ţara vor participa pe 26 aprilie la un miting ce va fi organizat la Bucureşti. Vor merge în capitală şi 50 de sindicalişti din judeţul noatru, în frunte cu preşedintele Eva Ungureanu. Pe 7 mai va fi grevă de avertisment, între orele 9-11, iar pe 11 mai va fi declanşată greva generală, urmînd a fi luate măsuri pentru asigurarea unei treimi din activitatea normală. În prezent, în toate unităţile sanitare se string semnături pentru participarea la grevă. Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas sînt următoarele: modificarea legii salarizării, în sensul diminuării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament; creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială; negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate. Declanşarea conflictului colectiv de muncă s-a decis după ce s-au analizat datele primite din ţară. „Toţi reprezentanţii organizaţiilor judeţene au arătat care sînt deficienţele aplicării legii salarizării în unităţile sanitare şi de asistenţă socială din teritoriu. Conform datelor salariale colectate pînă acum de la membrii de sindicat, există două categorii de angajaţi (medici şi asistenţi medicali) al căror salariu a crescut, în proporţii diferite, însă există cel puţin şapte categorii profesionale care pierd din venitul salarial lunar sume care ajung pînă la 1.300 lei. Discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum şi promisiunile guvernanţilor de a acoperi pierderile salariale – promisiuni făcute şi neonorate, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale Sanitas“, se precizează în comunicatul de presă semnat de Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Mihai

    23 aprilie 2018 at 8:47 AM

    Sa îi lăsăm să facă grevă,că la salarii tot s-a pus,iar cine are de plecat în afară tot pleacă,cine are de luat mită tot ia,cine are de gând să își bată joc de pacient tot o face…Așa că să vedem cât rezistă ei în grevă fără salariu,că noi fără îngrijirea lor medicală rezistăm….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending