Contactează-ne

Actualitate

Greva generală a dascălilor. Iată care este situația în școlile nemțene

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 4.700 de lucrători din Educație se aflau în grevă luni, 22 mai ■ s-a decis organizarea și a altor forme de protest ■ miercuri, 300 de membri de sindicat vor picheta Prefectura ■

Refuzul guvernanților de a găsi soluții la revendicările sindicale a îndârjit și mai mult angajații din Educație. Liderul FSLI Neamț, Gabriel Ploscă, a trecut în revistă situația din unitățile de învățământ din Neamț, în prima zi de grevă.

„Numărul angajaților din învățământ aflați în grevă luni, 22 mai, după estimarea noastră, la ora când ne vin raportările din teritoriu, e mai mare decât a fost inițial anunțat, respectiv de 4.358. După calculele noastre, au intrat în grevă 4.700 de membri și nemembri de sindicat.

Am solicitat aprobare ca miercuri, 24 mai, să pichetăm Prefectura, între ora 11 și 12, cu 300 de oameni. Gradul de participare al oamenilor din școli este unul extrem de ridicat, după raportările pe care le-am primit din școli. Cum alte negocieri nu au fost anunțate greva generală continuă, cu repercusiunile cunoscute”, a declarat, pentru „Monitorul”, Gabriel Ploscă.

Acesta recunaoște că există o problemă la clasele a VIII-a, unde trebuie să se organizeze cursurile festive. Conform situației din teren, Gabriel Ploscă a anunțat care sunt școlile în care personalul se află 100% în grevă: Școala 5 Roman, Liceul „Vasile Sav” Roman, Școala Bozieni, Școala Profesională Nisiporești, Colegiul „Petru Rareș, Liceul Bicaz.

Li se alătură Colegiul „Spiru Haret”, Școala Zănești, Școala Războieni, Colegiul Transporturi Piatra Neamț, Liceul Economic Piatra Neamț, Școala Bicaz, Școala Vaduri, Liceul „Dimitrie Leonida” Piatra Neamț, Colegiul „Ion Creangă” Târgu Neamț, Școala Ceahlău, Școala Sagna, Școala Pildești, Școala Tămășeni, Școala 9 Roman (structură a LPS).

La restul școlilor de la care au fost primite raportări situația se prezenta, la ora 12.00, astfel: La Școala Gimnazială Nisiporești s-a retras un personal nedictic, 5 cadre didactice nu fac grevă, orar special. La Școala Dulcești se lucrează la grădiniță și la clasa pregătitoare. Nu face grevă personalul nedidactic. La Gâdinți, 4 cadre didactice nu fac grevă, din personalul nedidactic unul a intrat în grevă.

La Gherăești, 2 cadre didactice nu fac grevă, orar special, lucrează și 2 pensionari, la învățământul primar. La Văleni, 2 cadre didactice nu fac grevă, orar special. La Poienari – 12 persoane în grevă, 3 cadre didactice și-au retras acceptul. Nu sunt copii în școală. Școala Bâra – 10 cadre didactice în grevă, 2 nu fac.

La Oniceni – 5 nu fac grevă. La Colegiul „Petru Poni” Roman – 85% în grevă, se fac ore după orar special. La Școala Profesională Adjudeni (Tămășeni) – 4 cadre didactice nu fac grevă. La Școala din comuna Ion Creangă 23 persoane în grevă, orar special. La CNRV 90% în grevă. La Colegiul „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț – 3 cadre didactice s-au retras, restul în grevă.

La Liceul Roznov 92% din personal este grevă, la Școala Români – 90% grevă, la Școala Gimnazială Humulești și Școala Domnească Târgu Neamț – 98% în grevă. La Seminarul Mănăstirea Neamț toate cadrele didactice sunt în grevă, personalul internatului nu poate face grevă, pentru că sunt elevi în internat, din Basarabia și Ucrainaș Școala Borca – 93% grevă.

.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending