Contactează-ne

Actualitate

Greva din Educație, dascălii nu vor compromisuri. „Suntem sătui de acorduri nerespectate, care sunt făcute să fie încălcate“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ marți, 30 mai, în școlile din Neamț se aflau în grevă generală 4.400 sindicaliști ■ la București au plecat 106 sindicaliști ■ greviștii cedează doar când Guvernul va elabora o ordonanță privind salarizarea personalului din Educație ■

Liderul FSLI, Gabriel Ploscă, rămas la Neamț să coordoneze activitățile greviste în județ, în timp ce peste o sută de colegi mărșăluiau prin București, alături de vreo 20.000 de colegi din toată țara, a anunțat faptul că și negocierile de marți, 30 mai 2023 au cam eșuat.

„Așa cum se știe, astăzi a avut loc la Guvern o nouă rundă de negocieri la care guvernații au venit cu aceeași ofertă, de acordare a unor prime de 2.000 lei în iunie și de 2.000 lei în octombrie. Acum nu le mai zic tichete. Este vorba de bani, care astăzi pot fi dați și mâine se renunță la ei, pentru că nu mai sunt fonduri.

La întâlnire a fost prezent și actualul premier, Nicolae Ciucă, dar și viitorul, Marcel Ciolacu. Noi vrem creșteri salariale, care să conteze și la pensionare, nu pomeni electorale. Acum este important să vedem care va fi poziția noastră pe viitoarea grilă de salarizare.

Nu vom ceda dacă nu se va respecta principiul convenit cu cei de la Ministerul Educației ca salariul debutantului să fie egal cu salariul mediu brut pe economie. Din păcate, Guvernul se ferește să elaboreze un act normativ, unul care să ne facă să credem, cât de cât, că se va aplica acest principiu.

Încearcă să ne determine să semnăm un acord. Ori, noi suntem sătui de acorduri nerespectate, care sunt făcute să fie încălcate. Cel mai recent exemplu e cel al acordului din 2018, semnat la Alba Iulia, cu tricolorul pe fundal, care nu a fost respectat nici în proporție de 10%. Nu vom ceda decât dacă se emite o ordonanță de urgență.

Haosul din școli va continua. Ceea ce vă pot spune e faptul că marți, 30 iunie, în școlile din județul Neamț se află încă în grevă 4.400 de sindicaliști”, a declarat Gabriel Ploscă. Acesta crede că greva generală va înceta doar când sindicatelor le vor fi prezentate soluții credibile, dar așa cum se văd lucrurile astăzi, situația din Educație devine din ce în ce mai gravă și periclitează, prin  efectele sale,  întreaga societate.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending