Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Gheatã si indiferentã

Știre publicată în urmă cu

în data de

• reprezentantii Publiserv si Salubritas se luptã cu capriciile iernii • asociatiile de proprietari, firmele si institutiile publice ignorã obligatiile de a-si curãta trotuarele si spatiile din jurul blocurilor •

Chiar dacã si-a intrat mai tîrziu în drepturi, aceastã iarnã se dovedeste a fi deosebit de capricioasã. Marti searã, un fenomen mai putin obisnuit – a plouat, iar pãmîntul înghetat a favorizat aparitia poleiului – a creat dificultãti atît în circulatia autoturismelor, cît si a pietonilor. Conducerea societãtii Publiserv a dispus scoaterea pe strãzi a utilajelor, pentru împrãstierea materialului antiderapant, precum si a solutiei de clorurã de calciu, pentru topirea pojghitei de gheatã. „Operatiunile au durat circa douã ore. O situatie mai dificilã se înregistreazã pe variantã, aceasta aflîndu-se în administrarea celor de la drumuri nationale. Ne-au fãcut, pentru luna decembrie, o comandã pentru curãtarea acesteia, dupã care s-au fãcut cã au uitat de ea. De la începutul lui ianuarie, administratorul drumurilor nationale a lucrat cîteva zile, a împrãstiat material antiderapant, în fapt un nisip dintr-un sort care reprezenta un pericol pentru parbrizele masinilor. S-au oprit, dupã care au apelat din nou la noi. Urmeazã sã înlãturãm aceste dificultãti si sperãm sã putem curãta si varianta“, a declarat Dan Gheorghiu, managerul de proiect al Publiserv. Reprezentantul societãtii de interes local a sesizat cã, de la cãderea ninsorilor, foarte putine asociatii de proprietari/ locatari, ca si agenti economici „au bãgat de seamã cã au o serie de obligatii în plus“, în sensul curãtãrii aleilor si spatiilor din jurul blocurilor, ca si a trotuarelor din fata sediilor. „În general, cei care detin magazine mici au iesit la curãtarea trotuarelor“, a subliniat Dan Gheorghiu.

Gheata de pe trotuare dã de furcã celor de la Salubritas Circa 40 de muncitori ai Salubritas au fost scosi la curãtarea trotuarelor, podurilor, scãrilor de acces si trecerilor de pietoni. De asemenea, în scurt timp, vor fi angajati, pe perioadã determinatã, încã 10 oameni care se vor ocupa de curãtarea zãpezii si ghetii. Reprezentantii societãtii de salubrizare au remarcat acelasi aspect: slaba implicare a comunitãtii în curãtarea ghetii de pe trotuare si de pe alei. „Am iesit cu sãrãritele pentru a împrãstia material antiderapant si clorurã de calciu de cîte ori a fost nevoie, mai ales pe strãzile principale. Noi am sesizat conducerea Primãriei Piatra Neamt cu privire la faptul cã multe asociatii de proprietari/ locatari, firme, dar si institutiile publice nu s-au implicat în actiunile de curãtare a ghetii. Acestea au anumite obligatii, pentru neonorarea cãrora sînt pasibile de amenzi“, a declarat Tatiana Ciucanu, managerul financiar al societãtii Salubritas.

Avertismente pentru cei certati cu civilizatia De la Primãria Piatra Neamt a început sã curgã cu avertismente scrise pentru nerespectarea Hotãrîrii Consiliului Local cu privire la curãtarea zãpezii de pe trotuare si aleile aferente zonei locuite sau a spatiilor comerciale, pînã acum numãrul acestora ajungînd la 20. Cei vizati au fost anuntati cu privire la sanctiunile pe care le riscã: cuprinse între 3 si 5 milioane lei – în cazul persoanelor fizice, si între 10-15 milioane lei, în cazul persoanelor juridice. „Sper cã avertismentele date, pînã în prezent, sã determine cetãtenii si pe cei ce detin spatii comerciale sã se implice mai mult în respectarea hotãrîrilor de Consiliu Local. Dacã nu vom reusi sã convingem cetãtenii prin avertismente, vom trece la mãsuri mai radicale, respectiv amenzi“, a declarat primarul Gheorghe Stefan. Potrivit lui Dan Cîmpeanu, directorul Directiei Tehnice din cadrul Primãriei Piatra Neamt, au fost trimise pe teren nu mai putin de 13 echipe, în total 24 de angajati, din cadrul Directiei Tehnice si a celei Corp Control, care se ocupã de identificarea celor care nu vor sã dea curs prevederilor locale, ca si de monitorizarea activitãtii societãtilor Publiserv si Salubritas. Reprezentantii Directiei de Politie Comunitarã, din cadrul Primãriei Piatra Neamt, au aplicat o amendã de 10 milioane lei Asociatiei de Proprietari nr. 71 din cartierul Precista.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending