Contactează-ne

Actualitate

Gerul a impus cod portocaliu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sînt anunţate temperaturi record pentru această perioadă ■ avertizarea este valabilă de astăzi şi pînă pe 1 martie ■ se anunţă minime între -12 şi -22 de grade ■

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger care vizează toate judeţele din exteriorul lanţului Carpaţilor. Atenţionarea, valabilă şi pentru Neamţ intră în vigoare de luni, 26 februarie, de la ora 3 şi este valabilă pînă joi, 1 martie, la ora 10. Sînt anunţate temperaturi foarte scăzute, cu mai mult de 15 grade faţă de cît ar fi normal pentru această perioadă a anului, atît noaptea cît şi ziua.

În Moldova, estul Transilvaniei şi Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor, cînd valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, iar rafalele de vînt vor accentua senzaţia de frig“, conform ANM.

Gerul s-a instalat încă de la intrarea în vigoare a avertizării cod portocaliu şi ieri, 25 februarie, la ora 11 termomtrele indicau -9 grade la Piatra Neamţ şi Roman, -10 grade erau la Tîrgu Neamţ, iar pe Toaca termometrele indicau -20 de grade. În zona de cîmpie a judeţului vîntul făcea probleme, iar romaşcanii care au ieşit din casă la acel moment au resimţit -19 grade. Este şi ceva zăpadă, cel mai mult pe Toaca, 89 de centimetri. Luni şi marţi, 26-27 februarie, vor fi maxime de -11 grade, iar minima nopţii ajunge la -13 grade în Piatra Neamţ. Cam la fel rămîn condiţiile meteo şi miercuri, 28 februarie, cer acoperit cel mult 10 grade în miezul zilei şi din nou -13 noaptea. De joi, 1 martie, vedem soarele, însă va fi mai bine numai pe parcursul zilei, cînd vom avea temperaturi cu mult mai plăcute, -8 grade. În schimb, va fi mai frig noaptea, cînd minima se opreşte la -16 grade. Gerul nu se termină simultan cu avertizarea, iar vineri, 2 martie, vor fi -6 grade ziua şi -14 grade după lăsarea întunericului. Şi în week-end, pe 3 şi 4 martie, vor fi minime negative, dar mai blînde, de -5, respectiv -1 grad, iar nopţile rămîn geroase cu -13, respectiv -10 grade. Se pare că am putea scăpa de ger abia de luni, 5 martie, cînd sînt anunţate 6 grade, cu plus, ziua şi doar -4 peste noapte.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending