Contactează-ne

Actualitate

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ: Vizită importantă la Ministerul Educației alături de primarul comunei Horia, senatorul Eugen Tapu Nazare și deputatul Laurențiu Leoreanu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Astăzi, am avut o vizită importantă la Ministerul Educației alături de primarul comunei Horia, Cristian Ioan Baciu, împreună cu domnul senator Eugen Tapu Nazare și domnul deputat Laurențiu Leoreanu.

Am discutat cu doamna ministru Ligia Deca și am consultat specialiștii din minister cu privire la problema terenului destinat puțurilor de captare de la Horia, aflat în administrarea Liceului “Ion Ionescu de la Brad”.

 

🔵 Este esențial să găsim o soluție pentru a transfera aceste 2 hectare de teren din administrarea liceului la UAT Horia. Această situație necesită o rezolvare legislativă aprobată de minister cât mai rapid, deoarece acest teren este crucial pentru implementarea proiectului de 12 milioane de lei, finanțat de Anghel Saligny, pentru construirea rețelei de apă și canalizare în Horia. Fără zona de captare a apei, există şansa de a pierde proiectul, ceea ce ar avea un imact major asupra aprovizionării cu apă potabilă în comună, atât pentru locuitori, cât și pentru liceu.

 

Prioritatea absolută pentru noi este implementarea proiectului de apă și canalizare în comuna Horia, unde oamenii au nevoie de acces la apă potabilă fără nicio amânare.

Facem toate demersurile necesare pentru a depăși blocajul legislativ care împiedică captarea apei de pe terenul care astăzi se află în administrarea unității de învățământ.

 

✅ În colaborare cu autoritățile administrative locale și cu sprijinul doamnei ministru Ligia Deca, am făcut pași concreți pentru a asigura transferul terenului și pentru a ne asigura că proiectul de apă va continua corespunzător.

 

Îi mulțumesc doamnei ministru, pentru discuțiile constructive pe care le-am purtat astăzi şi pentru consultarea cu specialiștii în domeniu.

Suntem optimiști că această problemă va fi rezolvată curând, iar proiectul de apă va putea fi implementat cu succes şi în beneficiul tuturor localnicilor din Horia.

 

=AdministrațieLiberală

=MinisterulEducației

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending