Contactează-ne

Actualitate

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ, despre majorarea punctului de pensie: “Partidul Național Liberal şi-a asumat, întotdeauna, sprijinul față de pensionarii României”

Știre publicată în urmă cu

în data de

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ, susţine că majorarea punctului de pensie dovedeşte sprijinul pe care liberalii l-au arătat mereu pentru pensionarii din România.

“Guvernul României, condus de preşedintele PNL Nicolae Ionel Ciucă, majorează punctul de pensii cu 12,5 %, acesta ajungând la valoarea de 1, 784 lei.

↗️ Partidul Naţional Liberal a negociat creşterea pensiilor în coaliția de guvernare, propunând un procent de 15%.

Majorarea de 12,5%, convenită la nivelul coaliției, va fi însoțită de un set de măsuri de sprijin care vin, în această perioadă dificilă, în ajutorul pensionarilor cu venituri mici.

 

➡️1.000 lei pentru cei cu venituri mai mici de 1.500 lei;

➡️ 800 lei pentru cei cu venituri între 1.501 lei și 2.000 lei;

➡️ 600 lei pentru cei cu venituri între 2.001 lei și 3.000 lei;

De asemenea, persoanele pensionare cu venituri sub 1.700 de lei vor beneficia, şi în anul 2023, de vouchere sociale pentru alimente, în valoare de 250 de lei, o dată la 2 luni.

Pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi venituri sub 2.000 de lei vor primi, în 2 tranşe, suma de 1.400 de lei, pentru suplimentarea plății facturilor la energie.

✅ Alocaţiile de stat pentru copii vor fi actualizate cu rata inflației, iar persoanele cu handicap vor primi o a 13-a indemnizație.

✅ Indemnizațiile pentru veteranii şi văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației, începând cu anul 2018, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 30 de procente.

Partidul Național Liberal şi-a asumat, întotdeauna, sprijinul față de pensionarii României şi acest lucru se vede în măsurile pe care le-a adoptat.

Într-o perioadă dificilă, suntem preocupați de bunăstarea românilor şi venim cu soluții concrete şi utile, aşa cum am promis”, a transmis George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending