Contactează-ne

Actualitate

Gârcina, o comună cu un destin liberal

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „Echipa liberală are soluţii pentru problemele cetăţenilor şi are priceperea necesară pentru a pune în practică aceste soluţii“, afirmă Ioan Toma, candidatul PNL pentru Primăria Gârcina

Ioan Toma, candidatul PNL pentru Primăria Gârcina, e convins că echipa liberală din care face parte are soluţii pentru a rezolva problemele cu care se confruntă locuitorii şi, de asemenea, priceperea necesară pentru a pune în practică aceste soluţii. „Suntem o echipă unită, formată din persoane cu experienţă, avem soluţii pentru problemele cu care se confruntă locuitorii din Gârcina şi avem şi priceperea necesară pentru a pune în practică aceste soluţii. Vă voi prezenta succint câteva dintre proiectele pe care dorim să le realizăm în mandatul meu de primar. În primul rând vrem să facem din Gârcina un brand turistic al Neamţului. Turismul reprezintă o şansă de relansare economică a zonei. Pentru a realiza acest deziderat, intenţionăm să introducem în circuitul turistic Lacul Cuejdel, o frumuseţe naturală care poate atrage foarte mulţi turişti. Pentru aceasta vom reface drumul de la Mătieş, pe o lungime de 600 de metri. Apoi, vrem să organizăm un circuit de pelerinaj la mănăstirile Peştera, schitul Cuejdiu, Biserica Pogorârea Sf. Duh, Mănăstirea Almaş. Apoi să nu uităm că Gârcina e locul naşterii clericului şi politicianului Melchisedec Ştefănescu. Sunt repere ce pot deveni importante pe o hartă turistică şi pot deveni puncte de atracţie pentru numeroşi oameni care vor dori să ne viziteze. De asemenea, dorim să transformăm Gârcina într-o localitate modernă, racordată la apă, gaz şi canalizare. În acest sens, avem în vedere extinderea reţelei de distribuţie a apei în toate satele comunei, realizarea reţelei de distribuţie a gazelor şi finalizarea celei de canalizare. Nu în ultimul rând vom avea în vedere asfaltarea drumurilor comunale şi a străzilor adiacente, betonarea rigolelor şi realizarea de trotuare. De ce nu, vom realiza, acolo unde e posibil, piste de biciclete, vom reabilita podurile. Aceste proiecte pot fi puse în practică parte cu bani de la bugetul local, dar acordăm o atenţie deosebită atragerii de fonduri europene. Nu îi vom uita pe producătorii locali, pentru ei având în vedere organizarea unei pieţe săptămânale în care cei din zonă vor avea posibilitatea să-şi comercializeze produsele. Pentru cei mici, avem în proiect realizarea a trei spaţii de joacă la standarde europene, câte unul în fiecare sat al comunei“, a declarat Ioan Toma, candidatul PNL la Primăria Gârcina.

Primăria Gârcina – o primărie eficientă

Ioan Toma mai susţine că în mandatul său de primar are în vedere eficientizarea activităţii primăriei, prin digitalizare, prin implementarea de softuri care să asigure un circuit de lucru eficient, eficienţa fiind cuvântul de ordine şi când vine vorba despre administrarea documentelor şi a arhivei. „Vom depune toate eforturile pentru ca în relaţia cu cetăţenii, primăria să fie una eficientă, capabilă să răspundă prompt şi fără multă hârţogăraie solicitărilor. Vrem transparenţă în activitatea din primărie, vrem ca oamenii să poată avea oricând acces la informaţiile privind modul în care se cheltuie banul public. Una dintre priorităţi va fi legată de infrastructura educaţională. Vom finaliza şi da în folosinţă noua şcoală şi vom dota sălile de clasă din toate unităţile cu mobilier modern şi aparatură IT. Ne dorim un parteneriat cu cetăţenii. Fiecare cetăţean trebuie să se poată implica eficient şi constructiv în comunitate. Vom pregăti şi angaja cinci mediatori zonali, care, în afara rolului de a media eventualele conflicte ce pot să apară între cetăţeni, vor organiza şedinţe de consiliu zonal, în cadrul cărora se vor face propuneri şi se vor discuta doleanţele oamenilor. O atenţie deosebită o vom acorda măsurilor de protecţie socială pentru toate persoanele aflate în dificultate, în situaţie de risc“, mai susţine Ioan Toma, candidatul PNL la Primăria Gârcina. Acesta a mai anunţat şi alte proiecte pe care doreşte să le pună în practică în calitate de primar: internet prin wireless gratuit în principalele puncte de interes şi aducerea reţelei de internet în Almaş, dar şi realizarea infrastructurii necesare pentru a face legătura cu Valea Viei (Dragoş Vodă). „Îmi mai doresc să clarificăm situaţia fondului funciar al comunei, o dorinţă de altfel a numeroşi cetăţeni. Şi vreau să vă mai spun ceva: de două luni comuna se confruntă cu lipsa apei potabile. E un disconfort clar pentru cetăţeni, ca să nu mai spunem că suntem în plină pandemie şi normele de igienă sunt greu de îndeplinit fără apă. Pentru ca pe viitor să rezolvăm acest neajuns, în Almaş şi Cuejdiu vom construi două staţii de captare şi vom finaliza asfaltarea oprită din motivul neînţelegerilor politice dintre actualul primar şi baronul PSD Arsene, care pune orgoliile personale mai presus decât interesele cetăţenilor. Pentru o administraţie eficientă este nevoie de o bună coordonare între Consiliul Judeţean şi Primăria Gârcina. Voi avea o astfel de relaţie de colaborare cu domnul Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean. În plus, cunoscutul om de afaceri Valentin Corfă coordonează şi va coordona activitatea întregii echipe de consilieri şi împreună vom colabora pentru a pune în practică toate aceste proiecte“, a conchis Ioan Toma, candidatul PNL la Primăria Gârcina.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending