Contactează-ne

Prima pagină

GALERIE FOTO: Imaginile potopului de la Pipirig

Știre publicată în urmă cu

în data de

Sursa foto – ISU Neamt

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Ars de viu în locuinţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 65 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni solicitaţi să stingă un incendiu izbucnit, vineri, 15 ianuarie, la o gospodărie din comuna Tarcău. Intervenţia pompierilor este în desfăşurare.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din comuna Tarcău.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD,  un echipaj de pompieri cu o autospecială de la SVSU Bicaz și pompieri voluntari din cadrul SVSU Tarcău.

Incendiul se manifesta generalizat în interiorul unei locuințe.

Incendiul a fost localizat de către forțele de intervenție.

Din păcate,  în interiorul locuinței,  pompierii au găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 65 de ani.

Se lucrează pentru lichidarea incendiului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Ex-director în primărie, deces într-un accident

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ inginerul Remus Grăjdeanu, fost director în aparatul de specialitate al primarului Laurenţiu Leoreanu, a fost victima unui grav accident rutier ■ maşina pe care o conducea a fost implicată într-o tamponare, răsturnîndu-se într-un pîrîu ■

Unul dintre foştii directori din Primăria Roman, inginerul Remus Grăjdeanu, născut la 12 august 1967, a decedat într-un cumplit accident de circulaţie petrecut în ziua de 13 ianuarie, în comuna Onişcani, din judeţul Bacău. Între 1 mai 2009 şi 22 aprilie 2015, el a îndeplinit funcţia de director al Direcţiei Autorizări Evenimente Administrare Trafic Rutier din cadrul administraţiei romaşcane, în timpul mandatului primarului Laurenţiu Leoreanu, ocupîndu-se de problemele legate amenajarea parcărilor şi, în general de atribuţiile primăriei în domeniul circulaţiei rutiere.

Absolvent al Colegiului Naţional Roman Vodă, al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Politehnice Iaşi şi al Facultăţii de Autovehicole Rutiere Braşov, Remus Grăjdeanu deţinea atestate profesionale pentru toate categoriile. Lector de cursuri de legislaţie rutieră în judeţele Neamţ, Bacău, Iaşi şi Suceava, Remus Grăjdeanu era foarte apreciat de oamenii din domeniul.

Inginerul a fost membru permanent al Comisiei de Circulaţie Rutieră şi este „artizanul“ sensului Giratoriu de la Favorit. A format ani în şir conducători auto, predînd şi la una din şcolile de şoferi amatori din municipiul Roman. Căsătorit, Remus Grăjdeanu avea doi copii, un băiat şi o fată. Ca om era extrem de credincios, susţin prietenii, care spun că a făcut nenumărate pelerinaje la Muntele Athos.

În ziua în care s-a produs cumplitul accident care i-a curmat viaţa, Remus Grăjdeanu se întorcea de la Bacău, de la un curs de legislaţie rutieră. Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Bacău, el ar fi fost victima unui incident produs pe 13 ianuarie pe DN 2 – E-85, maşina pe care o conduce romaşcanul izbindu-se frontal într-un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani din comuna Filipeşti, autovehiculul în care se afla romaşcanul răsturnîndu-se în albia unui pîrîu.

Citește știrea

Actualitate

Nu vă e ruşine? Spitalul de la Leţcani se… închide temporar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ întrebare pentru Ionel Arsene: câţi nemţeni au fost trataţi la Leţcani până să se închidă, temporar, spitalul? ■ nemţenii au contribuit cu peste trei milioane de euro pentru un spital care “îngheaţă” la minus 10 grade ■

Pacienţii din spitalul mobil de la Leţcani vor fi evacuaţi. Informaţia este oferită de colegii jurnalişti ieşeni de la www.bzi.ro.

“Astăzi, 13 ianuarie 2021, a început evacuarea pacienților de la spitalul mobil de la Lețcani. Pacienții internaţi la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, aproximativ 16, vor fi transferaţi la secţia ATI de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Bolnavii din secţie de la unitatea medicală din Lețcani sunt transferaţi la Spitalul de Boli Infecțioase Sfinta Cuvioasă Paraschiva. La această unitate există câteva zeci de locuri libere. Spitalul mobil de la Lețcani se închide pentru o perioadă. În aceste zile se va face dezinfecție și mentenanță. Datorită faptului că unitățile medicale din Iași nu sunt aglomerate în prezent, se va face treptat dezinfecția în incinta acestora. Pentru început, dezinfecția se va face la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic CFR, următorul fiind Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi”, menţionează sursa citată.

În continuarea articolului se face trimitere şi la… gerul despre care meteorologii spun că va pune stăpânire pe România zilele următoare.

“Situație explozivă la spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19. În plină iarnă, bolnavii și cadrele medicale de la Lețcani continuă să îndure frigul în interiorul containerelor. Deși această problemă este una destul de veche, lucrurile par că nu s-au rezolvat nici acum. Mai grav este că în momentul în care temperatura aerului va scădea sub minus 10 grade Celsius în exterior, cei aflați în containere vor avea de suferit. Înghețul va afecta conductele exterioare, iar instalațiile de încălzire nu vor mai face față. Din păcate, pentru zecile de bolnavi internați la Lețcani lucrurile nu se vor rezolva prea curând”, mai spun cei de la www.bzi.ro.

În condiţiile în care aceste informaţii sunt reale, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, cel care şi-a făcut un “titlu de glorie” din această investiţie, trebuie să răspundă la următoarea întrebare: câţi nemţeni au fost trataţi până acum în spitalul de la Leţcani, unul la care “nemţenii mei” au contribuit cu peste trei milioane de euro?

Reamintim că spitalul modular de la Leţcani a fost achiziţionat din banii puşi la dispoziţie de consiliile judeţene Iaşi şi Neamţ, contribuţia judeţului nostru fiind de peste 3 milioane de euro. Spitalul a fost dat în folosinţă cu mare întârziere şi cu mari probleme, în mass-media locală şi naţională fiind publicate zeci de articole în care s-au arătat numeroase deficienţe: pornind de la funcţionarea staţiilor de oxigen, continuând cu faptul că sunt probleme cu instalaţiile pe timpul iernii şi terminând cu alte nereguli, constatate şi de curtea de conturi, privind modul în care a decurs procedura de achiziţie. Pe fir au intrat şi procurorii care încearcă să descâlcească iţele acestei afaceri extrem de încurcate şi care miroase de la o poştă.

Până se vor pronunţa procurorii şi judecătorii, un lucru este cert: spitalul de la Leţcani, inaugurat de două ori pentru voturi şi prezentat în campania electorală drept o măreaţă realizare, se dovedeşte din ce în ce mai mult a fi doar o mare ţeapă. Va fi închis la câteva luni de la inaugurare, perioadă în care nu a funcţionat la parametrii la care a fost achiziţionat. Când va fi redeschis, ne vom ruga să nu fie ger, că altfel vor muri de frig bolnavii, şi probabil va mai funcţiona câteva luni până va fi închis din nou. Totul pentru aproape 11 milioane de euro. Bani, nu vorbe.

 

Textul integral din www.bzi.ro: https://www.bzi.ro/spitalul-mobil-de-la-letcani-se-inchide-bolnavii-sunt-transferati-catre-spitalele-din-iasi-exclusiv-4106608?utm_sourceâwebsite&utm_mediumâbreaking

Citește știrea

Trending