Contactează-ne

Actualitate

Futsal Ceahlăul, start în noul sezon al Ligii 2

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ echipa pietreană de fotbal de sală va deschide campionatul vineri seară, la Polivalentă, împotriva CSM Tîrgu Mureş ■ lotul grupării nemţene s-a întărit cu trei achiziţii ■ după evoluţii apreciate pe terenurile de fotbal şi de minifotbal, Andrei Apostol îşi va demonstra calităţile şi în fotbalul de sală ■

La finele acestei săptămîni va porni la drum şi campionatul Ligii 2 de fotbal în sală, un sport care prinde din ce în ce mai multă priză la public. Şi în această ediţie, Ceahlăul va fi una din protagonistele eşalonului secund, un campionat format din 9 competitoare. Futsal Ceahlăul va debuta vineri, 14 septembrie, de la ora 18.00, la Sala Polivalentă împotriva celor de la CSM Tîrgu Mureş, în meciul care va deschide ediţia 2018-2019. Etapa inaugurală va continua duminică, cu alte două partide: Fortius 2014 Buzău – AS Inter Gheorgheni şi Pro-Tineret Sighişoara – CS KSE Tîrgu Secuiesc, în timp ce jocul Kereszthegy Remetea – Pro Academy Fălticeni a fost amînat, iar United 2 Galaţi va sta în această rundă. După jocul cu mureşenii, echipa pregătită de Gabi Bucur va evolua în deplasare cu Inter Gheorgheni, iar în etapa a treia va primi pe propriul teren pe Pro Fălticeni. În următoarele runde vor urma partidele cu United 2 Galaţi (deplasare), Kereszthegy Remetea (acasă) şi Fortius Buzău (deplasare). Ceahlăul va avea pauză în etapa a VII-a, iar în ultimele două runde din tur va mai juca împotriva celor de la Pro Tineret Sighişoara (acasă) şi KSE Secuiesc (deplasare). În ceea ce priveşte noutăţile din lot pentru sezonul 2018/2019, trebuie menţionat că în această vară echipa manageriată de Cristi Vornicu a fost destul de activă, nu mai puţin de trei jucători fiind cooptaţi în rîndurile grupării pietrene: Andrei Apostol (22 ani), fostul jucător al CSM Ceahlăul şi actual jucător al echipei de Liga 4 Speranţa Răuceşti, a decis să facă pasul către fotbalul de sală, Gabriel Cernat (24 ani) – a jucat futsal doi ani la echipa secundă a celor de la United Galaţi, iar Andrei Nistor (23 ani) – fost jucător al echipei Futsal Ceahlăul care a revenit la Piatra Neamţ după o experienţă la CSM Poli Iaşi, în Liga 1 de futsal.

Andrei Nistor revine la clubul care l-a consacrat în futsal

Rep: Începe un nou sezon de campionat intern, care îţi sunt obiectivele? Andrei Nistor: În primul rînd, sper să mă bucur din nou de fotbal şi de atmosfera plăcută care a fost mereu la această echipă. Îmi doresc să facem un sezon bun la capătul căruia să terminăm în primele două clasate. Rep: Cum caracterizezi perioada petrecută la CSM Poli Iaşi în Liga 1? Care este diferenţa între campionatul Ligii 1 şi Liga secundă? A.N: Perioada petrecută la Iaşi a fost dificilă, m-am acomodat destul de greu, au existat probleme financiare mari, dar pot spune că am învăţat multe acolo şi a fost o experienţă bună pentru mine. Diferenţa dintre cele două ligi este mare, atît din punct de vedere sportiv, cît şi financiar. Jucătorii străini au ridicat nivelul Ligii 1 de futsal! Rep: De ce ţi-ai dorit foarte mult această revenire la Ceahlăul? A.N: Mi-am dorit să revin deoarece la această echipă m-am simţit cel mai bine. Am avut parte de multe momente frumoase alături de grupul de aici, majoritatea colegilor îmi sînt şi prieteni. Cu această ocazie vreau să le mulţumesc colegilor de la Ceahlăul, domnului antrenor şi conducerii clubului pentru susţinerea pe care mi-au oferit-o mereu. Cu siguranţă, preşedintele Cristian Vornicu este unul din factorii principali pentru care mi-am dorit să revin. Rep: Promovarea ar putea reprezenta un ţel prea mare pentru voi în acest an? Pe cine vezi candidate la promovare din seria Ligii a 2- a? A.N: Cred că avem şanse reale la promovare! Avem o echipa bună cu experienţă în fotbalul de sală, plus Andrei Apostol care, cu siguranţă ne va ajuta mult în acest sezon. Candidatele la promovare după părerea mea sînt CSM Mureş şi KSE Secuiesc, două echipe de tradiţie a futsalului românesc. Dar cred că noi vom lupta de la egal la egal cu cele două.

Andrei Apostol: de la fotbal şi minifotbal, la futsal

Rep: Cum este pentru tine trecerea către futsal după ce ai jucat şi încă mai joci minifotbal şi fotbal în 11? Andrei Apostol: Este ceva diferit, sînt alte reguli, altă dimensiune a mingii, alte tactici, însă făcînd fotbal şi minifotbal de atîţia ani, nu este foarte grea acomodarea pentru mine. Dacă mă antrenez, învăţ destul de repede! Rep: Crezi că te vei stabili la un moment dat doar la una dintre cele 3 variante de fotbal? A.A: Nu ştiu cum să răspund la întrebarea asta, nu ştim ce ne rezervă viitorul, însă la fotbalul pe teren mare am renunţat în această vară, mă refer la modul profesionist. În continuare caut să mă axez pe futsal şi cînd mai am timp, nu refuz minifotbalul. Rep: Ce îţi place la futsal după primele antrenamente specifice? A.A.: Îmi place că este nevoie de agilitate, viteză, dexteritate şi cunoaşterea foarte bună a tacticilor. Este ceva cu care mă pot obişnui repede, mai ales că am centrul de greutate jos şi mă ajută foarte mult acest lucru la futsal! Rep: Te vezi jucînd în prima ligă? A.A: Da! De ce nu? Dacă mă antrenez mult şi mă obişnuiesc cu stilul de joc, ăsta ar fi următorul pas. Să sperăm că vom face acest pas cu echipa din Piatra-Neamţ, acest oraş merită fotbal de performanţă! Rep: Poate fi acea echipă de liga 1 Futsal Ceahlăul? A.A: Da, am făcut doar cîteva antrenamente împreună, dar eu consider că avem un lot valoros, cu experienţă în fotbalul de sală, deci dacă ne omogenizăm jocul, eu zic că ne luptăm sigur la cîştigarea ligii a 2-a!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending