Contactează-ne

Prima pagină

Frumoase şoferiţe de TIR, într-un calendar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „Omul şoselelor“ a reuşit să pună în practică ideea unui original concurs în care au fost votate cele mai frumoase şoferiţe de TIR ■ ele practică această meserie prin Europa ■ cea mai atrăgătoare dintre ele a fost votată Diana Stoian, din Bicaz Chei ■

Ilie Matei, alias „Omul Şoselelor“, cel care a a creat o pagină dedicată şoferilor profesionişti din România, a iniţiat, prin octombrie anul trecut, un inedit concurs pe Facebook, iar recent ideea lui s-a materializat prin edidarea unuii calendar.

În paginile acestuia, la lunile anului sunt imortalizate una sau mai multe frumoase românce, care practică o meserie ce nu pare a fi la îndemâna reprezentantelor sexului frumos. Concret, în primul calendar de acest fel tipărit în ţară sunt cele mai frumoase şoferiţe românce de mastodonţi pe roţi, care fac transport internaţional prin toată Europa, ele fiind votate pe cspfe – Comunitatea şoferilor profesionişti fără experienţă.

În urma sufragiului, pe primul loc s-a clasat Diana Stoian Catrinoi, din Bicaz Chei, care a fost declarată cea mai frumoasă şoferiţă a anului 2020. Are 26 de ani, conduce un camion de patru ani, având la „bord“ peste 800.000 de kilometri. Spune că nu a avut o pasiune pentru şoferie sau camioane, dar i-a fost insuflată de un iubit, care i-a devenit şi soţ.

De altfel, nemţeanca este calificată în alt domeniu, absolvind o şcoală postliceală sanitară. Despre ce înseamnă o astfel de meserie şi viaţa la volan pe şoselele Europei, iată ce a postat pe Facebook:

„Bine v-am regăsit simpaticilor în noul an, sper că aţi avut sărbători frumoase şi o petrecere de Revelion pe cinste. Eu cu soţul am avut parte de sărbători aşa cum nu ne-am fi dorit. Nu am avut vacanţă de sărbători în acest an, aşa că am lucrat. Atât Crăciunul, cât şi Revelionul le-am petrecut în Marea Britanie. Revelionul a fost frumos, ne-am nimerit într-o zonă în care locuiesc ceva cunoştinţe de ale noastre, aşa că ne-am petrecut la ei acasă“. Mai povesteşte că sărbătoarea Crăciunului a fost de coşmar:

„Crăciunul a fost unul de nu îl doresc nimănui. L-am petrecut în Aeroportul din Manston, nici nu vreau să îmi mai amintesc. Un singur lucru frumos s-a întâmplat acolo: am cunoscut o colegă absolut minunată, Iulia Mădălina. Dar a urmat să avem un Crăciun foarte liniştit acasă (cu întârziere ), doar noi şi încă două familii foarte dragi nouă. (…) Vă doresc tututor un An Nou minunat, plin de realizări şi numai drumuri bune să aveţi!“. Altă şoferiţă care au apărut în calendar este Cătălina Brie Boanchiş, pe Facebook destăinuind că se simte onorată că a apărut în paginile lui, dar că nu se gândea că s-ar fi putut vreodată ca să „pozeze pentru aşa ceva“:

„Mereu mi-au plăcut calendarele cu ilustraţii. În fiecare an primesc câte unul şi îl am pus pe perete în casă. Niciodată nu aş fi crezut că voi apărea în vreunul vreodată, dar calendarul de anul acesta chiar e unul special… este acel calendar gândit şi creat de o echipă minunată şi înglobează foarte mult respect pentru această meserie frumoasă şi mai ales pentru femeile care o practică… sau au practicat-o, în cazul meu. Mă simt onorată!“.

„Omul Şoselelor“ a mai mai menţionat că banii adunaţi din vânzarea calendarului şi a tricourilor instricţionate „CSPFE. RO Romania TRUCKERS TEAM“ vor fi folosiţi pentru o campanie umanitară. „Mulţumim colegelor noastre participante! Felicitări fetelor, pentru că aveţi curajul de a lucra într-o meserie care uneori pune în dificultate şi unii bărbaţi! (…) Pe şosele ne avem doar unii pe ceilalţi! =Omul Şoselelor“, transmite Ilie Matei. Administratorul contului cspfe vine şi cu lămuriri despre cum se poate intra în posesia calendarului şi tricourilor.

Pentru că sunt mulţi colegi care doresc să achiziţioneze calendarul =cspfe 2021, comenzile vor fi adunate până la de 15 ianuarie: „Pentru comenzi calendar puteţi da msg privat Bocra Cristina Geanina (aka George) sau pe Waataap 0040754920460 (atenţie, doar whatsapp). Este un calendar de perete 47/33 cm şi toţi banii adunaţi vor merge spre un proiect umanitar!“. Celor care vor să să comande tricouri =cspfeteam R mania truckers team, personalizate cu numele lor, o pot face contactând aceeaşi persoană sau număr de whatapp, acestea urmând a fi executate după 15 ianuarie. Iată cum explica Ilie Matei ideea concursului: „Româncele care lucrează pe camioane întorc privirile chiar şi celor mai pudici bărbaţi prin toată Europa. E greu să le ignori, au «handicapul» de a fi frumoase şi profesioniste. Există chiar o vorba în străinătate, prin parcări: «Bă, ce frumoasă e aia, sigur e româncă!». (…) Lucrează cot la cot cu bărbaţii, într-un mediu care uneori este greu de digerat şi de cei cu vechime în branşă“.

Dar, mai zice Ilie Matei, realizarea calendarului Romania truckers team nu a fost una tocmai uşoară, ideii sale raliindu-se şi un sponsor, care a promis că îl va sprijini necondiţionat, dar până la urmă s-a dovedit că era neserios.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Patru hectare donate pentru un spital municipal în Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ donaţia este făcută de Altex România ■ terenul este în vecinătatea Sălii Polivalente ■ “nu pot și nu vreau să rămân indiferent la tragedia ce a lovit în luna noiembrie a anului trecut orașul căruia îi datorez atâtea”, a declarat Dan Ostahie ■

Altex România, cel mai mare retailer electro-IT din România, şi-a exprimat recent intenţia de dona Primăriei Piatra Neamţ un teren în suprafaţă de 4 hectare, în vecinătatea Sălii Polivalente, pentru construirea unui spital municipal.

“De la începutul pandemiei, Grupul Altex a făcut donații importante către sistemul sanitar, IGSU și Inspectoratul General al Poliției Române. Cel mai mare retailer electro-IT din România a utilat cu monitoare și ventilatoare paturi de terapie intensivă la spitalele din țară, a donat lanterne, telefoane și laptopuri pentru polițiștii români, milioane de măști pentru personalul medical și echipajele SMURD, echipamente IT pentru unitățile suport Bucureștii Noi și Cluj, a donat Direcției de Sănătate Publică București dispozitive electronice de aproape 30.000 euro și a dotat integral cu aparatură de ultimă generație secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra-Neamț, afectată de incendiul din 14 noiembrie 2020.

Recent, Grupul ALTEX a comunicat autorităților locale din Piatra-Neamț dorința de a dona acestora, în scopul edificării unui nou spital, o suprafață de 4 hectare pe care o deține în Municipiul Piatra Neamț pe Strada Mihai Viteazul, în vecinătatea Sălii Polivalente”, se pune în comunicatul de presă emis de reprezentanţii firmei. Patronul Altex şi-a motivat gestul prin aceea că s-a născut şi s-a format în Piatra Neamţ şi se simte dator să nu rămână indiferent la tragedia de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean.

„Grupul ALTEX a fost și este un pilon al societății românești. M-am născut și m-am format în Piatra-Neamț, aici am urmat școala și liceul. Nu pot și nu vreau să rămân indiferent la tragedia ce a lovit în luna noiembrie a anului trecut orașul căruia îi datorez atâtea”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex.

Altex s-a implicat și continuă să se implice activ în sprijinirea sistemului medical din România. Alături de Fundația Altex, retailer-ul derulează campania „împreună pentru România. Salvăm vieți” prin intermediul căreia, până la acest moment, a fost donată aparatura necesară pentru secțiile de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din București, dar și de la Spitalul Clinic Colentina.

„Încă de la începutul mandatului mi-am propus ca principal obiectiv construirea unui spital municipal la Piatra-Neamț. Motivele care îl fac atât de important sunt evidente și cred că toată lumea este de acord cu necesitatea lui. Parteneriatul cu Altex Româniare prezintă primul pas în acest sens, poate cel mai important, pentru că Municipiul Piatra-Neamț nu deține o suprafață atât de mare de teren, de care este nevoie pentru o investiție de asemenea amploare. Donația Grupului Altex este piatra de temelie a acestui proiect și îi mulțumesc domnului Dan Ostahie, și am convingerea că nu greșesc dacă o fac și în numele întregii comunități, pentru acest  gest  extraordinar” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Citește știrea

Actualitate

Scandalul sexual de la liceu, ce se spune în postări:” Căţea în călduri, handicapată curvă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un profesor de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de la seral ■ „Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, se arată într-o postare ■ după ce eleva l-a reclamat conducerii, cadrul didactic a insultat-o, spunându-i: „căţea în călduri“, „handicapată curvă“ şi „jigodie ordinară“ ■

O anchetă a fost dispusă de conducerea Inspectoratului Şcolar Neamţ după ce convorbirile dintre o elevă de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ şi un profesor, care au conotaţie sexuală, au apărut în spaţiul public.

Respectivele discuţii de pe o reţea de socializare au avut loc spre sfârşitul anului trecut, dar nu în timpul orelor, eleva de la seral, care are 21 de ani, susţinând că profesorul de matematică i-ar fi făcut avansuri sexuale.

„Am aflat despre această neplăcută situaţie şi am le-an spus să procedeze conform regulamentului şcolar. Va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară, care va putea dispune sancţiuni în acest caz. La rândul meu voi anunţa Ministerul Educaţiei“, a declarat profesorul Mihai Obreja, inspector general şcolar în Neamţ.

La un moment dat, exasperată de insistenţele profesorului, eleva a prezentat conducerii unităţii de învăţământ conţinutul convorbirilor din mediul virtual, cel vizat a fost sfătuit să înceteze, dar nu s-a luat nicio măsură, considerându-se că era vorba despre dialoguri între două persoane adulte, care nu s-au petrecut în incinta şcolii şi nici la cursuri.

Numai că, după ce respectivului cadru didactic i s-a atras atenţia cu privire la comportamentul său, el s-a dezlănţuit la adresa celei care-l „pârâse“, insultând-o grobian pe Facebook. Acest caz a fost detaliat într-un articol documentat de jurnaliştii de la Rise Project, care au intrat în posesia convorbirilor dintre profesor şi cea care-i era elevă.

„Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „I-ar înfrumuseţa zilele unui om trecut de 45 de ani“, scria profesorul, care îi sugera tinerei că nu va avea probleme la acel obiect de studiu: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“. Ziariştii de la Rise Project mai arată că eleva l-a reclamat şi a cerut să fie mutată la alt liceu, dar cel incriminat, după ce a fost chemat să dea explicaţii conducerii unităţii, a trecut la „represalii“, jignind-o, tot pe Facebook: „căţea în călduri“, „handicapată curvă“, „jigodie ordinară“.

Ulterior, pentru aceste invective a avut şi o scuză penibilă: „Era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin (…) deci eram în timpul liber când pot agăţa câte curve vreau“, dar a ţinut să precizeze că nu prea poate fi tras la răspundere, pentru că este cineva: „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“.

În toată această poveste, până astăzi, nu a fost depusă nicio plângere penală. „Deocamdată, în acest caz, nu a fost depusă nici o reclamaţie, însă orice persoană care se consideră lezată are dreptul de a depune plângere penală în termen de 90 de zile. În ce priveşte sesizarea din oficiu, în această situaţie nu se impune deoarece este vorba de o persoană majoră“, a declarat Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Înainte ca Inspectoratul Şcolar Neamţ să dispună o anchetă la liceu, conducerea unităţii considera că că nu se poate implica pentru că era vorba despre persoane adulte, cerându-le ambilor protagonişti să nu mai discute, de văzut fiind ce se va stabili în urma noilor verificări ale cazului. Eleva, care este căsătorită, a intrat anul trecut în concediu de maternitate după care a decis să reia cursurile liceale întrerupte din cauza unor probleme personale, astfel că s-a înscris la Secţia de mecanică a Liceului „Dimitrie Leonida“.

Citește știrea

Trending