Contactează-ne

Actualitate

Fraude cu indemnizaţii de creştere a copilului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au avut loc 53 de percheziţii la persoane bănuite că au obţinut fonduri în mod ilegal ■ sînt acuze de înşelăciune, fals şi uz de fals ■ paguba se cifrează la aproximativ 5,5 milioane de lei ■

Nu mai puţin de 53 de percheziţii au avut loc în zorii zilei de ieri, 20 ianuarie 2022, la persoane bănuite de obţinerea în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Anchetatorii spun că 66 de persoane ar fi fost angajate fictiv, pe salarii mari, în baza cărorar ar fi obţinut pe nedrept bani de la stat, văduvind bugetul cu o sumă imensă, 5,5 milioane de lei. Acţiunea a avut loc joi dimineaţă cînd poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.G.P.R., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Neamţ, I.P.J. Prahova şi I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au pus în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în falsificarea unor documente de angajare. Activităţile s-au desfăşutat într-un dosar penal privind săvîrşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals.

„Din materialul probator administrat pînă în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2020, 66 de persoane fizice ar fi indus în eroare pe reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti şi ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului, solicitate în baza O.U.G. nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcţia şi remuneraţia primită“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

În baza acestor documente, beneficiarii ar fi primit indemnizaţii care stîrnesc invidia oricăror mame, cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei/lună. În acest fel, ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei. La sediul I.G.P.R., urmau a fi conduse un număr de 48 de persoane, în vederea efectuării activităţilor de urmărire penală şi dispunerii de măsuri corespunzătoare. Întreaga operaţiune a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din  IGPR.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending