Contactează-ne

Actualitate

Fraţilor interlopi li s-a urît în detenţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fraţii Tănase, din Roman, au cerut înlocuirea cătuşelor cu o măsură preventivă mai blîndă, dar nu au avut noroc ■ ei au fost încarceraţi prntru acuze de şantaj, camătă, hărţuire, sau grup infracţional organizat ■ inculpaţii au băgat spaima în patronii sălilor de jocuri de noroc, cărora le cereau taxă de protecţie ■

Fraţii Tănase, cei care au băgat spaima în patronii păcănelelor din Roman, s-au săturat de cătuşe după ce au fost încarceraţi de la finele lunii noiembrie a anului trecut.

Recent, cei trei, Sorin Tănase, de 42 de ani, Gheorghe Gabriel Tănase, în vîrstă de 39 de ani, şi Aurel Tănase, 50 de ani, au solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură preventivă mai blîndă. Nu au avut noroc, iar magistraţii de la Tribunalul Neamţ au dispus prelungirea detenţiei pînă la data de 21 februarie 2021. Inculpaţii au contestat decizia instanţei de fond însă acţiunea a fost respinsă ca nefondată, astfel încît hotărîrea a devenit definitivă.

Cei trei au ajuns după gratii pentru acuze de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, camătă, ameninţare sau nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totul a început pe 23 noiembrie, cînd anchetatorii de la DIICOT Neamţ au descins la Roman, vizaţi fiind membrii unei grupări care desfăşura activităţi ilicite.

Din 2017, ei se „ocupau“ de cei care aveau afaceri în domeniul jocurilor de noroc, cărora le cereau taxe de protecţie. În cauză mai sînt cercetate şi alte persoane, fiind acuze de şantaj, camătă, ameninţare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor, hărţuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pentru documentarea activităţii infracţionale, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare, fiind indisponibilizate patru autoturisme, în valoare de 20.000 de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile şi un cuţit.

„În cursul anului 2017, şase persoane, din Roman, s-ar fi constituit într- o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, conform unui comunicat al IPJ Neamţ.

Aceştia ar fi ameninţat cu acte de violenţă atît angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile respective, cît şi clienţii. Prin aceste acţiuni, ar fi determinat reprezentanţii acestor săli să le achite taxe de protecţie. De asemenea, în perioada 2019 – 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, ar fi oferit bunuri, precum şi diferite sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş.

„Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii, cu dobîndă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, conform aceleiaşi surse. Totodată, în cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobînzile ar fi crescut zilnic, iar persoanele cu datorii ar fi fost ameninţate şi constrînse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending