Contactează-ne

Actualitate

Fraţi la închisoare de la un ultraj la poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acuzaţii au fost găsiţi vinovaţi de ultraj şi au pedepse de 3,7, respectiv 3,5 ani de închisoare ■ ei au agresat un poliţist şi un agent local ■ înainte de a fugi în pădure, cei doi au furat şi un încărcător cu şase cartuşe ■ ambelor victime le-au fost acordate daune de 6.000, respectiv 7.000 lei ■

La circa trei ani după ce doi tineri din Zăneşti au agresat un poliţist naţional şi unul local şi au furat un încărcător cu 6 cartuşe, inculpaţii vor ajunge la închisoare. Prima instanţă, Judecătoria Piatra Neamţ, l-a condamnat pe Constantin Octavian Niculescu la 3 ani şi 7 luni de închisoare, iar Andrei Ionuţ Niculescu are o sancţiune de 3 ani şi 5 luni de detenţie, fiind obligat la tratament medical. Victimelor le-au fost acordate daune morale de 6.000, respectiv 7.000 de lei. La aceşti bani se mai adaugă cheltuielile solicitate de Ambulanţă şi cheltuieli judiciare, astfel că întreaga „distracţie“ atinge costuri de aproape 25.000 de lei.

Cele două victime au solicitat şi daune materiale, dar acţiunea acestora a fost respinsă. Ambii inculpaţi au contestat pedepsele, însă Curtea de Apel Bacău a respins, recent, acţiunile ca nefondate, astfel că sentinţa a devenit definitivă.

„În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Niculescu Andrei-Ionuţ şi Niculescu Constantin-Octavian împotriva sentinţei penale nr. 594 din 29.10.2020 pronunţată de Judecătoria Piatra Neamţ în dosarul nr.11405/279/2018. În temeiul art. 275 al.2,4 din C.p.p. obligă apelanţii la plata sumei de 400 lei fiecare, reprezentînd cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă“, conform Curţii de Apel Bacău.

La data faptelor cei doi au fost reţinuţi, apoi arestaţi preventiv şi mai apoi plasaţi în arest la domiciliu, astfel că din pedeapsa dispusă, perioada între 12 august 2018 şi 31 ianuarie 2020 este considerată ca fiind executată. În cauză au fost acuze de săvîrşire a mai multor infracţiuni între care loviri sau alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tentativă la tîlhărie calificată, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi ultraj.

Totul s-a întîmplat pe 12 august 2018, în zona ştrandului din Piatra Neamţ. Suspecţi au fost reţinuţi după ce au lovit doi membri ai unui echipaj mixt şi au furat încărcătorul pistolului unui poliţist.

„Pe 12 august, în jurul orei 05.00, un bărbat de 37 de ani din Iaşi, a sunat la 112 pentru a sesiza că ar fi fost lovit de către trei persoane (doi bărbaţi şi o femeie), în incinta ştrandului din Piatra Neamţ. Un echipaj format de către un poliţist din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ şi un poliţist local s-au deplasat la faţa locului. Întrucît tinerii continuau să fie agresivi, membrii echipajului au încercat să-i imobilizeze, însă aceştia au început să lovească poliţiştii cu mîinile şi cu picioarele, după care au fugit în pădurea din imediata apropiere.

În urma agresiunii, poliţistul a constatat că i-a fost sustras un încărcător“, anunţau surse judiciare. În urma actelor de violenţă cei doi membri ai echipajului au fost transportaţi la Spitalul Judeţean, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale. Odată înregistrat acest caz, forţele de ordine au plecat în căutarea celor trei persoane. A durat aproximativ două ore şi jumătate pînă cînd cei doi tineri şi fata care îi însoţea au fost prinşi.

Oamenii legii au stabilit că este vorba despre doi tineri, la data faptei de 23, respectiv 28 de ani din Zăneşti şi o tînără de 19 ani din Piatra Şoimului, care la finalul urmăririi penale nu a fost inculpată. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi preventiv, iar fata, care nu a participat efectiv la agresarea forţelor de ordine, avea calitatea de martor. Încărcătorul pistolului a fost găsit în pădure.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending