Contactează-ne

Actualitate

„Fotoliul” primarului de Roman: ce îi cere un deputat prefectului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Iulian Bulai a solicitat să fie verificată la legalitate hotărîrea CL Roman prin care Micu îşi păstrează funcţia

Deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai a emis recent un comunicat de presă prin care a anunţat că a solicitat prefectului judeţului să exercite controlul de legalitate asupra hotărârii Consiliului Local Roman prin care primarul Lucian Micu îşi păstrează funcţia, în ciuda unei decizii a instanţei supreme.

„În data de 2 aprilie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie definitivă în procesul dintre primarul municipiului Roman, Lucian Micu, şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI), stabilind că edilul a fost incompatibil în perioada când a deţinut în acelaşi timp o funcţie aleasă, cea de viceprimar, şi cea de membru în CA al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Conform legii, şi raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, şi hotărârea instanţei sunt comunicate instituţiei prefectului, prefectul urmând să constate dacă s-au îndeplinit condiţiile pentru declararea încetării mandatului de primar, aşa cum prevede Codul administrativ.  Cu toate acestea, în data de 27 iunie, Consiliul Local Roman a decis el însuşi că primarul Micu trebuie să rămână în funcţie – şi să poată candida pentru un nou mandat”, se precizează în comunicatul de presă.

„Condamn acest gest ilegal şi iresponsabil. Sper ca prefectul de Neamţ să verifice legalitatea hotărârii de consiliu local şi să apeleze la instanţă dacă decizia ÎCCJ are neclarităţi. Cer prefectului, de asemenea, să comunice public situaţia legală a primarului de la Roman, în conformitate cu reglementările actuale, şi să ia măsurile ce se impun”, a declarat deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai.

Advertisement








Trending