Contactează-ne

Actualitate

FOTO/VIDEO Piatra Neamţ: Strada Izvoare, iad pentru şoferi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ gropile adînci de peste 10 centrimetri pot fi numărate cu zecile ■ strada ar trebui reabilitată de Consiliul Judeţean cu bani europeni ■ “maşini după maşini sînt distruse de acest drum”, susţin şoferii revoltaţi ■

Piatra Neamţ, strada Izvoare, anul de graţie 2019. Un iad pentru şoferii care au ghinionul să meargă pe ea. O spun conducătorii auto care ajung des cu maşinile în service, o spunem şi noi după ce am fotografiat şi filmat gropile, o puteţi vedea şi dumneavoastră din fotografiile care însoţesc acest articol. “Zilnic trei, patru maşini cel puţin fac pană pe drumul de la Piatra către Speranţa. Acum cîteva minute un taxi, mai devreme un vecin din Speranţa. De la Regiment pînă în cartier sînt cel puţin 30 de gropi adînci. Sînt pline de apă şi îţi rupi maşina în două. Nu ai unde să ocoleşti gropile. E drumul ciumei roşii. Era promis spre reabilitare de trei ani. Maşini după maşini sînt distruse de acest drum. Eu mi-am tăiat cauciucul stînga faţă. Îl am în portbagaj. Ieri am fost în service şi bieleta de direcţie e strîmbă de la acest drum. Întrebaţi toţi şoferii de la Troleibuzul să vă spună şi ei cum se circulă pe acest drum. Dacă veniţi să filmaţi şi să fotografiaţi, venim şi noi cu rigla să măsurăm cît de adînci sînt gropile”, ne-a spus un cititor al Monitorului de Neamţ şi Roman care ne-a rugat să realizăm fotografii cu gropile în cauză pentru a le publica. În speranţa că autorităţile vor interveni şi şoferii vor scăpa cu maşinile întregi. Situaţia străzii, adică halul în care este, e cunoscută la nivelul Primăriei Piatra Neamţ: “Această stradă este dată în administrare Consiliului Judeţean Neamţ pentru a fi reabilitată printr-un proiect european. Din cîte ştiu este deja semnat contractul şi ar trebui să înceapă lucrările. Cunoaştem starea străzii, au ajuns şi la noi foarte multe sesizări de la cetăţeni. Din păcate, primăria nu poate cheltui niciun ban pentru întreţinere. Noi am transmis mai departe sesizările către instituţia care are strada în administrare, respectiv Consiliul Judeţean Neamţ. Solicit şi pe această cale, public, celor de la CJ Neamţ ca, pînă la începerea lucrărilor cu bani europeni, să întreţină în mod corespunzător această stradă”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic. Noi opinăm că dacă lucrările nu vor începe cît mai repede, există riscul să nu mai fie ce reabilita: în sensul că gropile vor fi în scurt timp mai numeroase decît peticele de asfalt. Şi mai propunem ceva: toţi angajaţii CJ, în frunte cu conducerea instituţiei, să meargă măcar odată pe zi pe drumul respectiv. Dar nu cu maşinile de serviciu. Ci cu cele proprii. Poate aşa se vor sensibiliza.

Citește știrea
5 comentarii

5 Comments

 1. vali

  4 februarie 2019 at 12:51 PM

  Este rusinos sa fii in fruntea unui oras sau judet si sa nu administrezi problemele grave ale comunitatii. De asta esti pus acolo !
  Si str. Izvoare nu este singura strada din P. Neamt. Vezi si str. Miorita, str. Fermelor, str. Calistrat Hogas s.a.

 2. Stefan

  4 februarie 2019 at 2:17 PM

  Dl. Chitic a rezolvat problema!A aruncat pisica la CJ, desi are si el mare parte din vina pentru prostiile facute pe aceasta strada , incepand cu canalizarea facuta de Apa Serv…

 3. Ciochina constantin

  4 februarie 2019 at 5:44 PM

  Locuesc in cartierul speranta si fac naveta zilnic cu masina personala.
  Va spun sincer ca e ceva de nedescris,se circula foarte greu din cauza gropilor ocolesti una si dai un doua din care ai impresia ca nu mai iesi.
  Il rog pe domnul primar sa faca si el naveta zilnic ca noi cu masina personala speranta piatra neamt

 4. GHIORGHIU ANDREI

  5 februarie 2019 at 8:45 AM

  Domnul Chitic este depasit de situatie, nu poate sa administreze eficient orasul.
  Dupa 2 ani jumatate de mandat realizari 0, ma scuzati parca a taiat pamblica la un wc.

 5. Bogdan

  10 februarie 2019 at 6:06 AM

  Locuiesc in Speranta, facand naveta zilnic si vreau sa va spun ca acelea nu sunt gropi, sunt cratere!
  Mi-am taiat cauciucuri, am schimbat amortizoare, era sa intru in oamenii de pe margine, etc.
  S-a ajuns sa nu fii atent in fata la trafic ci la gropi si craterele ca sa nu mai zic de canale.
  Tot noi suferim reparatiile pentru incompetenta de care dau dovada. reparatie dupa reparatie, an dupa an.
  Sunt satul de costurile reparatiilor masinii pe care ar trebui sa le deconteaze responsabilii acestor drumuri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Controale în şcoli, pentru analiza modului de notare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ inspectorii şcolari efectuează verificări pentru a se vedea cum sînt pregătite pentru încheierea situaţiei şcolare ■ elevii care nu au avut posibilitatea de a participa la lecţiile on-line vor rămîne cu situaţia şcolară neîncheiată ■

Inspectoratul Şcolar este preocupat de pregătirea unităţilor care sînt puse în situaţia de a încheia situaţia elevilor, după un semestru de învăţămînt on-line. E vorba de preoceduri care trebuiesc adaptate situaţiei specifice, în condiţiile în care ministerul, ca şi anul trecut, a decis să se renunţe la teze, din imposibilitatea susţinerii acestora în sistem on-line. În acest sens inspectorii şcolari fac teren, mergînd în fiecare şcoală pentru a constata modul în care fiecare cadru didactic a evaluat cunoştinţele elevilor.

„Colegii inspectori se află în această perioadă în şcoli, unde realizează un control tematic pentru a verifica modul în care unităţile sînt pregătite să încheie situaţia şcolară a elevilor pe semestru. A fost transmis în şcoli ordinul de ministru prin care s-a modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare a instituţiilor de învăţămînt. Se poate încheia situaţia şi cu două note şi, obligatoriu cu a treia notă, acolo unde copilul se află în situaţia de corigenţă. Mai există o modificare a regulamentului, legată de încheierea situaţiei pentru elevii care nu vor putea avea încheiată situaţia, din cauza faptului că nu au avut acces la învăţămîntul on-line, din diverse motive. Pentru eis-a modificat perioada de la 4 la 8 săptămîni, cu scopul ca în cele 8 săptămîni, în care se propune încheierea situaţiei şcolare să derulăm activităţi remediale.

În acest sens, aşa cum v-am mai informat există şi un proiect al ministerului, în valoare de 30 milioane euro, pentru activităţi remediale“, a declarat Mihai Obreaj, inspector şcolar general. Conform estimărilor de la Ministerul Educaţiei, în toate unităţile şcolare din România se estimează că un număr de 65.000 elevi s-ar afla în situaţii de risc, cu privire la imposibilitatea de a li încheia mediile pe semestrul I, din cauza faptului că nu au avut acces la resurse tehnologice pentru a putea participa la învăţămîntul on-line. Reamintim că, în Neamţ, un număr de 147 de gospodării nu sînt conectate la reţeaua de energie electrică.

Plus că vreo cîteva sute de elevi, din diverse motive, nu au intrat în posesia tabletelor. Mai trebuie spus că, încă din mandatul ministrului Monica Anisie, s-a stabilit că media semestrială se calculează prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obţinute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat întreg. Dacă există o diferenţă de 50 sutimi, atunci rotunjirea se va face în favoarea elevului.

Citește știrea

Trending