Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Fost politist prins cu mita

Știre publicată în urmă cu

în data de

• un fost agent de politie si un administrator din Valea Ursului au fost retinuti de procurorii nemteni, fiind acuzati de dare de mita • cei doi au încercat sa mituiasca un ofiter de politie din Roman, pentru a nu întocmi un dosar penal • ofiterul efectuase un control la barul lui Teodor B., ocazie cu care a descoperit mai multe ilegalitati • fostul politist mai are la activ o condamnare pentru trafic de influenta

Doua persoane, un fost agent de politie si un administrator al unui bar din comuna Valea Ursului, au fost retinute de procurorii Parchetului Judetean Neamt pentru dare de mita. Masura a fost luata în urma unui flagrant realizat într-un bar din municipiul Roman. Cei doi au fost prinsi în timp ce-i ofereau unui ofiter din cadrul Politiei Roman suma de 400 de euro, pentru a nu înregistra un dosar penal pe numele administratorului. Totul a început pe data de 27 septembrie, cînd subinspectorul Catalin Mihai C., din cadrul Biroului de investigare a fraudelor economice al Politiei Roman, s-a plîns superiorilor ca Teodor B., administratorul unei asociatii familiale din Valea Ursului, si Dan Hauca, fost politist, îl tot bat la cap, oferindu-i bani si bunuri pentru a nu înregistra un dosar penal pe numele lui Teodor B., ca urmare a unui control efectuat la societatea acestuia. Ca o paranteza, trebuie mentionat ca subinspectorul Mihai C. participase, în zilele de 23 si 24 septembrie, la efectuarea unui control la firma lui Teodor B. Cu aceasta ocazie, datorita neregulilor gasite, politistul a dispus ridicarea în vederea confiscarii a unei cantitati importante de bauturi alcoolice si tigari. Politistul constatase ca administratorul firmei se aprovizionase cu marfa fara sa o evidentieze în contabilitate. Mai mult decît atît, oamenii legii au descoperit doar cinci facturi fiscale, drept pentru care urma ca Teodor B. sa fie cercetat pentru evaziune fiscala. Vazînd ca situatia este foarte grava, Teodor B. a apelat la prietenul sau, fostul politist Dan Hauca. Acesta, desi are o condamnare la activ tot pentru comiterea unei fapte de coruptie, a acceptat sa-l ajute pe administrator. În acest sens, fostul politist l-a contactat pe anchetator, caruia i-a promis suma de 1.200 de euro daca „îngroapa“ dosarul. Subinspectorul si-a anuntat sefii care, la rîndul lor, au anuntat Parchetul de pe lînga Tribunalul Judetean Neamt. Procurorii specialisti au pus la cale un flagrant, iar subinspectorul a intrat în joc. Astfel, ofiterul a acceptat sa se întîlneasca cu cei doi pentru a primi un avans de 400 de euro din cei 1.200 promisi. În momentul în care s-a facut tranzactia, procurorii au intervenit, retinîndu-i pe cei doi. Cum toata ancheta s-a bazat pe probe audio si video, emiterea mandatelor de retinere a fost o simpla formalitate. Infractorii au fost retinuti, fiind acuzati de comiterea infractiunii de dare de mita si complicitate la dare de mita.

Povestea unui ofiter corupt

Dan Hauca a fost dat afara din Politia Roman dupa ce a fost condamnat la o pedeapsa de 8 luni de închisoare pentru trafic de influenta. Dosarul a fost instrumentat tot de procurorii Tribunalului Judetean Neamt, acestia stabilind ca politistul a pretins si primit suma de 600 de euro pentru a facilita obtinerea, în regim de urgenta, a cinci pasapoarte. Denuntul a fost facut, la sfîrsitul lunii septembrie 2005, de catre Valeria M., din Roman. Femeia le-a spus procurorilor ca subofiterul Dan Hauca i-a cerut suma de 500 de euro pentru a o ajuta sa obtina cinci pasapoarte pe numele unor rude care ramasesera fara documente de calatorie, ca urmare a depasirii termenului de sedere în spatiul Schengen. Astfel, politistul s-a întîlnit de mai multe ori cu Valeria M. si s-au deplasat împreuna la Piatra Neamt pentru a rezolva „problema“ pasapoartelor. Politistul primise, deja, 500 de euro, urmînd sa mai ia 100. Desi a luat banii, sustinînd ca va scoate cele cinci pasapoarte, politistul nu s-a tinut de promisiune. În aceste conditii, femeia s-a suparat foc si s-a oprit la sediul Parchetului Judetean Neamt, unde l-a denuntat pe subofiter. Cercetarile au dus la retinerea lui Dan Hauca, care a fost condamnat pentru trafic de influenta.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending